Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van David Mitchell

David Mitchell is een bekend auteur in Groot-Brittannië en in de korte paragraaf met biografie ontdek je waarom. In de link naar de bibliografie op volgorde lees je waar je hem allemaal van kunt kennen. Dit artikel met de top 7 beste boeken van de auteur focust op de Nederlandstalige boeken van David Mitchell. Ben je benieuwd naar de werken van deze Britse auteur? Lees dan onderstaand artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Mitchell om te bepalen welke roman je als eerste wilt gaan lezen.

Complete bibliografie op volgorde

  • Zie hier een totaaloverzicht van de werken die David Mitchell geschreven heeft.

Korte biografie over David Mitchell

David Mitchell is in 1969 in Groot-Brittannië geboren en hij schrijft niet alleen boeken, maar ook teksten voor de televisie en film of series (zoals voor Netflix). Hij heeft op Sicilië en in Japan gewoond en deze plekken komen geregeld terug in zijn verhalen. Zijn boeken zijn diverse keren genomineerd voor onderscheidingen of hebben belangrijke prijzen gewonnen.

Top 7 met beste Nederlandstalige boeken van David Mitchell

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet

Meer dan 200 jaar geleden vertrekt Jacob de Zoet naar een klein eilandje voor de kust van Japan. Hij is er om orde op zaken te stellen en daardoor wordt hij direct tegengewerkt. Dan ontmoet hij een Japanse vrouw en wordt hij verliefd. Dit is het boek dat het beste scoort in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Mitchell.

Dertien

Jason is dertien jaar en heeft een spraakgebrek. Dat maakt hem een doelwit op school en hierdoor trekt hij zich terug in zijn eigen belevingswereld, waarin het een stuk aangenamer is. Hoe ver kan zijn fantasie hem echter redden van de echte wereld die buiten hem verder gaat?

De geestverwantschap

In de nummer drie in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Mitchell lees je over negen totaal verschillende mensen die over de hele wereld verspreid zijn en toch is er – hoe vreemd ook – ergens een verband.

Droom nummer negen

Eiji Miyake kent zijn vader niet, maar als hij er achter komt dat deze zich in Tokyo bevindt, gaat hij naar de grote stad om hem te vinden. Hoe gemakkelijk is het echter om iemand in een gigantische en wervelende stad als Tokyo te vinden?

Doorgang

Zou jij je nieuwsgierigheid niet de baas kunnen zijn als er maar eens in de negen jaar een poortje naar een geheimzinnige plek is? Dat is de basis van het volgende verhaal in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Mitchell.

Wolkenatlas

Dit boek is ook als film uitgebracht en het gaat over zes verschillende verhalen die door elkaar lopen, waarvan er eentje in de toekomst afspeelt.

Tijdmeters

‘Tijdmeters’ is het laatste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Mitchell en het gaat over Holly, die als jong meisje thuis wegloopt. Je volgt haar de rest van haar leven en leert ook om wat voor soort asiel een onbekende vrouw die ze tegenkomt vraagt.

Tot slot

Nog niet alle boeken van de auteur zijn in het Nederlands vertaald. De lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Mitchell kan dus binnenkort nog uitgebreid worden als de verhalen van deze schrijver je bevallen.