Op deze pagina krijg je alle informatie over Heather Morris, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Heather Morris en tot slot vind je de top 4 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van hem zijn die je kunt lezen. Het is nog geen top 10, maar je zult zeker plezier hebben in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Heather Morris.

Complete bibliografie op volgorde

  • The Tattooist of Auschwitz;
  • Cilka’s Journey;
  • Stories of Hope;
  • Three Sisters;

We hopen dat er gauw weer een nieuwste titel aan de top 4 met boeken van auteur Heather Morris toegevoegd kan worden, want we zijn fan van haar verhalen die de ziel tot in het diepst raken. De vier boeken die ze tot nu toe geschreven heeft, staan in de bibliografie op volgorde en daarna volgt een korte impressie van het leven van Heather Morris. Voor de top 4 die je daarna kunt lezen, zijn deze keer de Engelstalige titels genomen. Van ‘The Tattooist of Auschwitz’ heb je waarschijnlijk al wel gehoord, maar ken je de overige titels ook? Je leest het in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Heather Morris.

Korte biografie over Heather Morris

Heather Morris is op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland geboren. Ze groeide op in een klein, landelijk dorpje samen met haar drie broers en de rest van de familie. Later verhuist ze naar Australië om te ontsnappen aan de voor haar verstikkende familie die haar belemmert. Hier ontmoet ze haar man, met wie ze later weer terug naar Nieuw-Zeeland emigreert. Ze krijgt hier drie kinderen en gaat daarna eigenlijk pas nadenken over wat ze in dit leven wil bereiken. Ze begint aan een studie en gaat uiteindelijk weer terug naar Melbourne. Een cursus professioneel script schrijven leidt dan tot haar grootste passie en dat is schrijven.

Heather Morris is dus een echte Nieuw-Zeelandse auteur. Ze groeide op in kleine dorpjes en met familie altijd dicht bij haar in de buurt. Dat veranderde toen ze naar Australië emigreerde. Ze is samen met haar man – en later ook haar kinderen – nog een paar keer heen en weer verhuisd tussen Nieuw-Zeeland en Australië. Pas toen haar kinderen ouder werden is ze een schrijfcursus gaan volgen en boeken gaan schrijven.

Top 4 met de beste boeken van Heather Morris

De tatoeëerder van Auschwitz

Heather Morris kan goed luisteren en dat beweegt veel mensen ertoe om haar hun persoonlijke verhalen te vertellen. Het begon ooit met haar opa, maar ook later weten mensen haar te vinden om het verhaal van hun leven met haar te delen. Zo kwam ook Lale Sokolov op haar pad en dat heeft geleid tot dit eerste boek in deze top 4 in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Heather Morris.

Cilka’s keuze

Binnen hetzelfde thema als de nummer 1 op deze lijst, is er Cilka Klein. Het zestienjarige meisje wordt op de trein naar Auschwitz gezet en valt op bij de kampcommandant. Deze man heeft het idee dat zij zijn lief moet worden en duldt geen tegenspraak. Het gevolg is echter wel, dat Cilka nog de enige in het kamp is die haar haren nog heeft. Bij de anderen is al het haar afgeschoren bij aankomst in het kamp. Na de bevrijding is haar haar een teken van samenwerken met de Duitsers en dit leidt tot een verschrikkelijke behandeling. Vindt Cilka nog ergens de kracht om weer een treinreis en weer een kampcommandant te overleven?

De drie zussen van Auschwitz

Drie Joodse zussen worden gedurende hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog gescheiden en zien elkaar pas weer in het concentratiekamp. Net zoals voor de oorlog, gaan ze ook nu vechten om te overleven en altijd samen te blijven. Dat is immers wat ze hun vader beloofd hebben. Lukt het Cibi, Magda en Livi om te ontsnappen aan de gruwelen van het kamp? Je zult verbaasd zijn over de moed die de drie meisjes (en later vrouwen) in hun leven tonen. ‘De drie zussen van Auschwitz’ hoort zeker thuis in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Heather Morris.

Stories of Hope

In dit boek komt tot uiting waar Heather Morris zo goed in is: luisteren naar andermans verhalen. Deze kwaliteiten hebben haar eerder inspiratie gegeven om de  nummer 1, 2 en 3 in deze lijst te schrijven en nu komen alle verhalen samen in dit boek. Wie zelf wel eens behoefte heeft aan kracht of de moed om door te gaan in het leven, haalt op zijn zachtst gezegd zeker een flinke dosis hoop uit de verhalen van Heather Morris.

Top 4 beste Engelstalige boeken van Heather Morris volgens onze hoofdredacteur

The tattooist of Auschwitz

Het eerste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Heather Morris is het bekendste boek van de auteur. Ze komen beiden in Auschwitz terecht, ontsnappen uiteindelijk en vinden elkaar weer.

Cilka’s journey

Dit is het vervolg op boek 1 in deze top 4. Cilka wordt twee keer gevangen genomen, eerst door de Duisters en later door de Russen. Komt er nog een happy end aan haar dramatische leven?

Stories of hope

Het volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Heather Morris is geen vervolg op de twee eerdere verhalen. In ‘Stories of hope’ ben je getuige van de kracht van de auteur: luisteren naar de verhalen van anderen. Het boek bevat dan ook meerdere boeiende levensverhalen van mensen die het aan haar kwijt wilden.

Three sisters

In dit vierde en laatste boek in deze lijst draait het verhaal om drie zussen die afwisselend ontsnappen en weer gevangen worden genomen. Ze hebben hun vader echter iets beloofd en als ze uiteindelijk alledrie tegelijk in het kamp terecht komen, doen ze elkaar een nieuwe belofte om hun verdere leven in vrijheid door te kunnen brengen.

Kortom

De verhalen van Heather Morris nemen je mee naar vroeger. Onrecht en ellende zullen er waarschijnlijk altijd zijn in deze wereld, maar toch is het bijzonder om – hoe erg de mens het ook heeft – de mooie en waardevolle momenten in te kunnen zien.

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in de Tweede Wereldoorlog en wil je lezen over verhalen die gebaseerd zijn op persoonlijke ervaringen uit die tijd? Dan heb je in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Heather Morris voldoende boeken gevonden die je een paar uur zoet zullen houden tijdens het lezen ervan.