Op deze pagina krijg je alle informatie over Ramana Maharshi, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Ramana Maharshi en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van deze auteur zijn die je kunt lezen. Ontdek bijzondere boeken of je spirituele reis in het leven met dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ramana Maharshi.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor het complete aanbod aan boeken en andere werken van Ramana Maharshi.

Korte biografie over Ramana Maharshi

Ramana Maharshi is in 1879 in India geboren en in daar in 1950 gestorven. Al vroeg in zijn leven maakte hij iets indrukwekkends mee, waardoor hij zich daarna twee decennia terugrok uit wat je een normaal bestaan zou kunnen noemen. Hij sprak weinig en zonderde zich helemaal af. Daarna stelde hij al zijn kennis en wijsheden ter beschikking aan wie zichzelf wilde ontdekken.

Top 10 met de beste boeken van Ramana Maharshi

Be as you are

Je start dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ramana Maharshi met het boek ‘Be as you are’. Wanneer je op zoek bent om wat dichter bij je eigen kern te komen, kan dit boek je helpen. Volgens de auteur kun je de wereld om je heen pas goed begrijpen als je jezelf echt begrijpt.

Nan yar – who am I?

Ook in de tweede titel in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ramana Maharshi gaat de auteur in op spirituele ontwikkeling en het zelf. Ontdek de kern van Maharshi’s lessen en wijsheden die hij in zijn leven verzameld heeft en doe er je voordeel mee.

The false self

In ‘The false self’ draait alles om het ego en hoe deze ervoor blijft zorgen dat je het zekere pad maar blijft volgen, ook al maakt dat pad je niet gelukkig of compleet. Heb je eenmaal door wat je ‘onware zelf’ je probeert te verkopen, dan herken je het en kun je een ander pad kiezen naar je ware zelf.

Everything is an illusion

Door alle media die je omringt, kun je jezelf wel eens verliezen in uiterlijkheden en materiële zaken. De auteur wil in dit volgende boek in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ramana Maharshi echter dat je naar binnen gaat kijken en ontdekt wie je zelf bent.

The collected works of Ramana Maharshi

Dit vijfde boek in het artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ramana Maharshi is een verzamelboek met alle belangrijkste zienswijzen van de auteur.

The spiritual teaching of Ramana Maharshi

Dit boek handelt over alle zaken die je in je leven belangrijk vindt, van werken tot gelukkig zijn en van liefde voor de ander vinden, maar ook de liefde voor jezelf ontdekken.

Self enquiry

De basis van dit boek wordt gevormd door veertig vragen en antwoorden die je stimuleren om los te laten wat je maar krampachtig aan vast blijft houden. Het is een bijzonder werk in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ramana Maharshi, omdat de oorsprong ervan ergens rond 1900 heeft plaatsgevonden en nu nog steeds actueel is voor mensen die op zoek zijn naar spiritueel ontwaken.

Self awareness practice instructions

Geluk begint bij jezelf en niet bij een ander. Met die hoofdgedachte als leidraad geeft de auteur in het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ramana Maharshi een mogelijkheid om jezelf aan de hand van specifieke oefeningen verder te ontdekken.

Upadesa saram

Het negende werk in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ramana Maharshi is ‘Upadesa Saram’. Het is de Engelse vertaling van een boek dat oorspronkelijk in het Sanskriet geschreven is en vormt de basis voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.

Ramana Maharshi and the path of self-knowledge

Het laatste boek in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ramana Maharshi is niet door Ramana Maharshi zelf geschreven, maar is wel de biografie over zijn leven. Het verhaal over wat de goeroe en yogi allemaal mee heeft gemaakt en hoe hij is geworden wie hij was, zal je boeien.

Tot slot

Wie de boeken van de auteur die in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ramana Maharshi liever niet in het Engels wil lezen, kan ook uit de vele vertalingen kiezen die beschikbaar zijn.