Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Stephen Hawking

Als je Stephen Hawking nog niet kent, mis je niet alleen wat hij betekend heeft voor de theoretische natuurkunde, maar ook wat voor interessante man dit was. In de korte biografie lees je meer over zijn leven. De bibliografie op volgorde geeft je een link waarmee je al zijn werken kunt verkennen. Het nieuwste werk is wat hij als laatste (voor zijn dood) uitgebracht heeft en je vindt dit boek ook terug in de top 10 met de beste boeken van Stephen Hawking. Wat hadden we graag nog meer van dit natuurkundig meesterbrein willen lezen. Verdiep je als je interesse hebt in de materie in de bijzondere wereld en theoretische kennis van deze auteur met dit artikel over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Stephen Hawking.

Complete bibliografie op volgorde

  • Zie hier een volledig overzicht van de boeken van Stephen Hawking.

Korte biografie over Stephen Hawking

Stephen Hawking is in 1942 geboren en in 2018 gestorven. Hij was een bijzonder mens en had geen gemakkelijk leven. Zijn brein was uitzonderlijk intelligent, maar hij kon niet alles wat hij wist of snapte omzetten in begrijpelijke taal. Op school deed hij het dan ook lang niet altijd goed. Hij ging natuurkunde studeren en ging zich later verdiepen in theoretische natuurkunde en toegepaste wiskunde. Stephen Hawking was pas 20 toen hij merkte dat zijn lichaam anders begon te reageren. Een jaar later werd ALS geconstateerd. Het ging steeds slechter met hem, maar door bepaalde hulpmiddelen kon hij blijven communiceren met de buitenwereld.

Top 10 met de beste boeken van Stephen Hawking

De antwoorden op de grote vragen

Het eerste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Stephen Hawking is het laatste boek dat door hem uitgebracht is. Het handelt over diverse topics, maar is altijd op zo’n manier geschreven dat je moeilijke onderwerpen toch kunt begrijpen.

Het heelal

Als je geïnteresseerd bent in het heelal, maar graag wat meer plaatjes bij de tekst hebt, is ‘Het heelal’ een aanrader op deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Stephen Hawking.

Mijn kleine geschiedenis

Wil je meer weten over de persoon Stephen Hawking? Dan is ‘Mijn kleine geschiedenis’ een goed begin. Je merkt in dit boek zijn humor en dat is iets wat in de andere boeken van dit menselijk genie minder naar voren komt.

Universum

Stephen Hawking is een van de vele grote denkers en in dit boek lukt het hem om complexe materie in begrijpelijke taal en met geschikte illustraties aan de normale mens uit te leggen. Wij vinden dit een waardevolle toevoeging aan deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Stephen Hawking.

De aarde van ruimte en tijd

De vijfde titel in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Stephen Hawking is ‘De aarde van ruimte en tijd’, het boek dat de auteur samen met Roger Penrose heeft geschreven. De gedachten van de twee botsen nog wel eens en dat maakt het interessant.

Einsteins droom

Je kent de naam ‘Einstein’ wel, maar weet je ook waarom hij bekend is geworden? In ‘Einsteins droom’ neemt Stephen Hawking je mee in zijn gedachtegoed en hoe doet dit op een dergelijke manier dat je taaie stof toch kunt snappen.

Zwarte gaten

De nummer zes in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Stephen Hawking is ‘Zwarte gaten’ en volgens de auteur is het ontrafelen van deze gaten het geheim dat de deur naar alle informatie over het universum zal opendoen.

Een korte geschiedenis van de tijd

Als je geen wetenschapper bent of het moeilijk vindt om wetenschappelijke teksten te lezen (en te begrijpen), is dit boek van de auteur een goed startpunt. De zinvolle toevoeging aan dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Stephen Hawking ligt hem in het feit dat teksten toegankelijk geschreven zijn en illustraties iets toevoegen aan de tekst.

Het grote ontwerp

De volgende uitgave in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Stephen Hawking is samen geschreven met auteur Leonard Mlodinov. Het boek gaat verder waar Einstein ooit gestopt is.

De geheime sleutel naar het heelal

Het laatste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Stephen Hawking komt misschien als een verrassing voor je. De auteur heeft samen met zijn dochter Lucy namelijk een aantal kinderboeken geschreven die zijn favoriete onderwerp bevatten. Dit boek is deel 1 van de serie ‘George’.

Tot slot

Met het briljante brein van deze auteur zou de de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Stephen Hawking het liefst nog een tijdje aan willen vullen. De ware kracht van Stephen Hawking ligt volgens ons in het begrijpelijk maken van iets dat je maar moeilijk kunt bevatten als je opgaat in je dagelijkse beslommeringen.