Op deze pagina vind je een heleboel informatie over de beste Freek Vonk boeken. We beginnen met het geven van de complete bibliografie. De boeken van Freek Vonk staan daarbij op de juiste volgorde, in een chronologische lijst. Verderop lees je dan een korte biografie over deze auteur. We eindigen met een overzicht van zijn beste boeken.

Bibliografie Freek Vonk

  • Freeks Wilde Avonturen (2015)
  • Freeks Wilde Avonturen – Evolutie (2016)
  • Freeks Wilde Avonturen – Op Expeditie (2017)
  • Freeks Wilde Avonturen – In de Aanval (2018)
  • Freeks Wilde Avonturen – Dwars door de Wildernis (2019)
  • Freeks Wilde Avonturen – Nieuw Leven (2020)
  • Freeks Wildste Avonturen – Verzameling I (2021)
  • Freeks Wilde Avonturen – Rovers in de Rimboe (2021)

Biografie Freek Vonk

Freek Vonk is bijzonder hoogleraar evolutiebiologie, die bekend is van televisie. Hiervoor maakte hij diverse programma’s, vaak gericht op kinderen, over biologie en de dierenwereld. Hij is verder onder meer werkzaam bij Naturalis in Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam.

De beste boeken van Freek Vonk

Freeks Wilde Avonturen

Het eerste deel van de reeks Wilde Avonturen, waarin Freek Vonk op enthousiaste wijze de wondere wereld van de natuur en biologie uitlegt. Het is goed te snappen waarom de werkwijze van Vonk bij het grote publiek zo aan is geslagen: dit werk is enthousiasmerend en buitengewoon interessant, overigens ook voor volwassenen.

Bol.com: Freeks Wilde Avonturen

Freeks Wilde Avonturen – Rovers in de Rimboe

De natuur zit vol rovers en prooien, zo legt Vonk uit aan de hand van schitterende voorbeelden van over de hele wereld. Of het nu over slangen, slakken of varanen gaat, Freek Vonk dist de mooiste verhalen op en weet op zijn enthousiaste toon de lezer helemaal mee te nemen in zijn wereld, die uiteindelijk ook de onze is.

Bol.com: Freeks Wilde Avonturen – Rovers in de Rimboe

Freeks Wilde Avonturen – Nieuw Leven

Een bijzondere insteek in dit deel van de Wilde Avonturen, die helemaal gaat over de voortplantingstijd. Deze precaire periode maakt Vonk op zijn geheel eigen wijze inzichtelijk voor een breder publiek. Je vergeet haast dat hier een hoogleraar aan het woord is, zo makkelijk weet de auteur de informatie aan de man te brengen.

Bol.com: Freeks Wilde Avonturen – Nieuw Leven

Freeks Wilde Avonturen – Evolutie

In dit deel van Freeks Wilde Avonturen legt de bioloog de evolutie uit, waaraan de wereld haar rijke biodiversiteit aan te danken heeft. Verschillende bijzondere dieren passeren de revue, zowel uitgestorven soorten als nog altijd levende. Fascinerende materie, laagdrempelig uitgelegd voor het jonge publiek.

Bol.com: Freeks Wilde Avonturen – Evolutie

Freeks Wilde Avonturen – Dwars door de Wildernis

In dit avontuur zoekt Freek Vonk de wildernis op. Dit kunnen trouwens ook woestijnen, moerassen of zelfs oceanen zijn. Waar leeft welk exotisch dier? Als altijd weet Vonk’s enthousiasme je als lezer zijn avonturen helemaal mee te beleven, en Dwars door de Wildernis is geen uitzondering.

Bol.com: Freeks Wilde Avonturen – Dwars door de Wildernis

Freeks Wilde Avonturen – Op Expeditie

Een overzicht van fascinerende dieren die weten te overleven in de meest extreme omstandigheden. Vonk reist onder andere naar de woestijn in Namibië om het biologische leven daar te onderzoeken. Wat kan nog overleven in 45 graden? Heerlijk boekje vol interessante weetjes.

Bol.com: Freeks Wilde Avonturen – Op Expeditie

Freeks Wilde Avonturen – In de Aanval

Opnieuw reist Freek Vonk naar de mooiste en meest bijzondere uithoeken van de wereld, en hij neemt de lezer graag mee. De fascinerende weetjes over onze geweldige planeet en alles wat er op leeft, worden wederom met enthousiasme op je afgevuurd.

Bol.com: Freeks Wilde Avonturen – In de Aanval

Freeks Wildste Avonturen – Verzameling I

We sluiten deze lijst af met een verzameling van oude en nieuwe verhalen van Vonk. Vol enthousiasme vertelt hij andermaal over zijn reizen en avonturen, en zijn bijzondere ontmoetingen met de meest exotische dieren. Het is duidelijk dat de auteur zijn liefde voor de natuur en biologie over wil brengen op een breed lezerspubliek.

Bol.com: Freeks Wildste Avonturen – Verzameling I