Op deze pagina krijg je alle informatie over George R.R. Martin, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over George R.R. Martin en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van hem zijn die je kunt lezen. Ontdek jouw favoriete titel in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van George R.R. Martin.

Complete bibliografie op volgorde

  • Zie het complete overzicht met diverse cyclussen, verhalenbundels en overige romans op Wikipedia

Korte biografie over George R.R. Martin

George Raymond Richard Martin wordt in 1948 geboren in de Verenigde Staten. Hij schrijft niet alleen fantasieverhalen, maar produceert ook films en dat is meteen waar je hem waarschijnlijk van kent. Hij is namelijk verantwoordelijk voor de populaire serie Game of Thrones. De auteur begon echter met het schrijven van korte verhalen en hiervoor sleepte hij al diverse prijzen in de wacht. Later volgden zijn boeken die uiteindelijk hebben geleid tot de verfilming van Game of Thrones, waaraan meerdere schrijvers mee hebben geschreven, maar waar hij wel de inspiratiebron voor heeft gevormd.

Top 10 met de beste boeken van George R.R. Martin

Strijd der Koningen

Als 10 goede en vredige jaren in zomertijd eindigen, breekt eindelijk de winter aan. Maar de winter is niet wat ze verwacht hadden, want hun twee grootste leiders zijn dood. Weg is de vrede en ervoor in de plaats gekomen is een strijd om de macht. Er zijn zes partijen die menen recht op die macht te hebben en wie de werken van George R.R. Martin al kent, weet dat ook dit fantasieverhaal grote hoogten en diepe dalen zal kennen. Dit is een van de absolute toppers in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van George R.R. Martin.

Een storm van zwaarden

Wanneer Robb Start eindelijk de kroon draagt, weet hij al snel dit dit niet van lange duur zal zijn. Allerlei figuren komen eraan om de macht van hem af te pakken. Daarnaast is Robb ook nog het verlies van zijn zussen aan het verwerken. Hij weet niet wat er met hen gebeurd is, maar vermoedt dat kindkoning Joffrey dit wel weet.

Vuur & bloed

Wie ‘Het lied van ijs en vuur’ maar niet naast zich neer kon leggen, zal ook dit boek van George R.R. Martin willen lezen. ‘Vuur en bloed’ dat het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van George R.R. Martin is, gaat namelijk vooraf aan ‘Het lied van ijs en vuur’. Het gaat over de geschiedenis van Westeros, waar Targaryen bijna 300 jaar regeerde en tegenslagen overkwam.

Het spel der tronen

Binnen de Zeven Koninkrijken wordt gestreden om liefde en macht en wanneer de Hand van de Koning verdwijnt, moet er een nieuwe gekozen worden. Ook al wil Eddard Stark de rol niet, hij heeft weinig keuze. En dan kan hij er niets meer aan doen en wordt zijn familie meegesleurd in de strijd om de troon.

De Fevre Dream

Het volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van George R.R. Martin is iets minder fantasie dan wat je normaal van George R.R. Martin gewend bent. Het is namelijk een roman die het leven van Abner Marsh beschrijft. Hij wordt – nadat bijna al zijn boten op de Mississippi het begeven hebben – gevraagd om zijn laatste boot ter beschikking te stellen voor een flinke som geld. De enige voorwaarde is dat hij als kapitein geen vragen zal stellen. Heeft Abner een pact met de duivel gesloten? Of valt het allemaal wel mee?

Een feestmaal voor kraaien

Robb Stark sterft en nu liggen er weer andere vijanden te wachten om de macht van de Koninkrijken over te nemen. Ook kindkoning Joffrey leeft niet meer. Hoe moeteen de goeden het van het kwaad overleven en lukt het de families om zich te wapenen tegen de vijand als ze geen geld meer hebben om het koninkrijk veilig en draaiende te houden?

Ridder van de zeven koninkrijken

Duncan is een hagenridder en samen met Ei voert hij elke klus uit, zo lang mensen hem maar kunnen betalen. Ei is echter niet wie je denkt dat hij is, omdat hij volgens zijn vader het gewone volk moet leren kennen, in plaats van in zijn ivoren toren te blijven zitten. Samen beleven Duncan en Ei de mafste avonturen in een fantasiewereld die deze auteur zo goed weet neer te zetten. Dit is wederom een belangrijk werk in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van George R.R. Martin.

De hagenridders

Duncan neemt de titel en het zwaard over van zijn meester wanneer deze sterft. Nu ligt de verantwoordelijkheid bij hem om het toernooi te gaan winnen. Natuurlijk loopt het allemaal anders dan Duncan zich van te voren had bedacht en dan gaat ook de Koninklijke familie zich nog bemoeien met zijn zaken. Wat komt er terecht van Duncans plannen?

De eed van trouw

De volgende titel in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van George R.R. Martin is ‘De eed van trouw’. Duncan en Ei zijn nog steeds samen en deze keer gaan ze op zoek naar een meisje dat hen bij het toernooi (uit het vorige boek binnen de serie) heeft geholpen. Ze kunnen haar echter niet vinden en wat volgt is een verhaal zoals alleen George R.R. Martin dit kan schrijven.

Een dans met draken

Tyrion begint aan zijn tocht, maar deze loopt al snel niet zoals hij had gepland. Wanneer de bruiloft van Daenerys eraan zit te komen en alle festiviteiten in volle gang zijn, loopt het hier ook helemaal mis. Quentyn en Barristan proberen te redden wat er te redden valt, maar als de draken zich ermee gaan bemoeien, zijn ze ten einde raad.

Afsluiting

Het maakt niet uit of je fan bent van de fantasieverhalen van deze auteur, of ook zijn meer realistische romans kunt waarderen. In dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van George R.R. Martin vind je voldoende inspiratie voor weer een aantal boeken op je verlanglijstje.