Op deze pagina krijg je alle informatie over Bear Grylls, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van deze auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Bear Grylls en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken zijn die je van hem kunt lezen. Bereid je maar voor, want in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Bear Grylls kom je erachter dat hij meer geschreven heeft dan je zou denken.

Complete bibliografie op volgorde

 • Mud, Sweat and Tears; 2013
 • Facing The Frozen Ocean; 2013
 • A Survival Guide For Life; 2014
 • Ghost Flight; 2015
 • Extreme Food; 2015
 • Burning Angels; 2016
 • Mission Typhoon; 2016
 • Mission Dragon; 2016
 • Mission Raptor; 2016
 • The Hunt; 2018
 • How To Stay Alive; 2018
 • Brandstof voor de geest; 2019
 • The Kid Who Climbed Everest; 2019
 • Wild Animals; 2019
 • In The Wild; 2019
 • Geef nooit op; 2022
 • Soul Fuel For Young Explorers; 2022

Korte biografie over Bear Grylls

Bear Grylls is geboren in 1974 in Noord-Ierland en zijn oorspronkelijke voornaam is Edward. Je kent Bear Grylls waarschijnlijk van zijn televisieprogramma’s op Discovery, waarbij hij alleen of met beroemdheden aan het overleven is in ruige omgevingen. Hij wordt – met of zonder gezelschap – ergens in onbekend gebied gedropt en moet het terrein leren kennen en er het beste van maken. Bear is getrouwd en heeft drie kinderen en is naast zijn rol als man en vader ook nog bij de SAS geweest. Zijn televisieprogramma’s en prestaties als bergbeklimmer en zeiler zijn echter het meest bekend.

Top 10 met de beste boeken van bear Grylls

Facing Up; A Remarkable Journey to the Summit of Mount Everest

Bear Grylls was pas 23 jaar toen hij Mount Everest beklom en dat is een wonderbaarlijke prestatie, omdat hij 2 jaar daarvoor nog zijn rug gebroken had. Niemand had dan ook verwacht dat hij de top van de berg der bergen succesvol zou bereiken. In dit boek vertelt hij wat het weer op die hoogten, uitdroging en vermoeidheid voor gevolgen voor een dergelijke klim hebben. Wat als een paal boven water staat, is het doorzettingsvermogen, de humor die je ook van televisie van hem gewend bent en het zelfvertrouwen. Wij vinden daarom dat ‘Facing Up’ een eerste plek in dit artikel over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Bear Grylls verdient.

Mud, Sweat and Tears; The Phenomenal Number One Bestseller

Niemand zal Bear Grylls erop kunnen betrappen dat hij een saai leven leidt en dat bewijst dit boek ook maar weer. Als op en top avonturier doet Bear Grylls in ‘Mud, Sweat and Tears’ verhaal over zijn leven tot nu toe, van kleine jongen op het Isle of Wight waar hij leerde zeilen, tot het bereiken van de pieken van de hoogste bergen ter wereld. Al het geluk en ongeluk wordt met je gedeeld en als je het ook maar even niet meer ziet zitten en op zoek bent naar een lichtpuntje, kan Bear Grylls je van de nodige stimulans voorzien.

Geeft nooit op; een leven vol avontuur, de nieuwe autobiografie

Dit is de tweede autobiografie in deze top 10 met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Bear Grylls. Deze keer gaat het niet over zijn hele leven tot dit moment, maar over survival en wat op televisie niet altijd in beeld gebracht of uitgezonden wordt.

The Hunt; Death Will Find You Unless You Find It First

De vierde titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Bear Grylls is geen autobiografie, maar een thriller. Je merkt heel duidelijk dat alle ervaringen van Bear Grylls een plek hebben gekregen in de verhaallijn en dat maakt het ook geloofwaardig. Wie van spanning houdt, zal ook dit boek van Bear Grylls kunnen waarderen.

Two All-Action Adventures; Facing Up & Facing The Frozen Ocean

In dit boek krijg je twee voor de prijs van een: ‘Facing Up’ en ‘Facing The Frozen Ocean’. De ruim 600 pagina’s aan meeslepende avonturen in weer en wind zullen je – vanuit je comfortabele stoel in een lekker warm huis – gelukkig niet in de koude kleren gaan zitten. Wie zelf van avontuur houdt of dit in zijn leven mist, haalt volgens ons zeker inspiratie uit ‘Two All-Action Adventures’.

The Kid Who Climbed Everest; The Incredible Story of a 23-Year-Old’s Summit of Mt. Everest

Ken je iemand die fysieke ongemakken heeft of kun je zelf wel een mentaal steuntje in de rug gebruiken? Geloof het of niet, maar Bear Grylls had nog geen jaar voordat hij Mount Everest beklom een gebroken rug. Hij moest alles wat voordat zijn parachute weigerde open te gaan opnieuw leren. Na 8 maanden fysiotherapie was hij echter klaar voor deze magnifieke berg en hij liet zich niet tegenhouden door ‘wat als…’. Dit ongelofelijke verhaal van kracht, moed en blijven vechten voor je eigen leven hoort zeker thuis op de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Bear Grylls.

Ghost Flight; A Brutal Muder, A Seventy-Year Mystery That Will Change Everything

Dit is de tweede thriller van Bear Grylls in deze top 10 en deze keer is zijn ervaring die hij bij het SAS heeft opgedaan input geweest voor een bloedstollend verhaal. In dit boek staat het leven van Will Jaeger centraal en nadat hij zijn beste vriend heeft verloren, gaat hij er alles aan doen om uit te zoeken wie hem vermoord heeft. Niet alles loopt echter zoals verwacht.

Brandstof voor de geest; dagelijkse overdenkingen

Niet veel sporters of avonturiers durven openlijk te spreken of schrijven over hun geloof. Hun uitzonderlijke sportieve of gedurfde prestatie is immers waar het om gaat. Toch beschrijft Bear Grylls in dit boek dat het geloof hem elke dag weer helpt om zijn dag vorm te geven zoals hij dat wil. Dat geloof is de basis voor vriendschap, liefde, vertrouwen en moed.

How To Stay Alive; The Ultimate Survival Guide For Any Situation

Het overzicht met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Bear Grylls zou niet compleet zijn zonder een overlevingsgids. ‘How To Stay Alive’ bevat alle mogelijke situaties waar je maar in terecht kunt komen en hoe je je daar vervolgens uit kunt redden. De bijzondere levenservaring en survivalsituaties van Bear Grylls hebben een prachtige plek gekregen in deze gids.

Your Life – Train For It; How To Gain Strengt, Flexibility And Tone Through Expreess 30-Minute Training

Dit is misschien niet het eerste boek waar je bij Bear Grylls aan denkt en toch is een fit lijf wat je minimaal nodig hebt om je avonturen en sportieve activiteiten uit te kunnen voeren. Laat Bear Grylls je in 30 minuten per dag (of nog iets minder) zover krijgen dat je het beste lijf hebt om dit leven te leven.

Tot slot

Er zijn nog veel meer boeken en luisterboeken van Bear Grylls te krijgen die deze complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Bear Grylls helemaal volledig maken, dus als je geboeid bent door zijn karakter en levenswijze, is er nog veel meer te lezen.