Op deze pagina krijg je alle informatie over J.D. Robb, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over J.D. Robb en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van haar zijn die je kunt lezen. Zwijmel weg bij alle verhalen in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van J.D. Robb. Wie (te) weinig romantiek in de eigen relatie ervaart en van misdaadromans houdt, zal het zeker in de boeken van deze auteur vinden.

Complete bibliografie op volgorde

  • Zie Wikipedia voor de lange lijst met series en titels van J.D. Robb (oftewel Nora Roberts).

Korte biografie over J.D. Robb

De echte naam van J.D. Robb is Nora Roberts en ze is in 1950 in de Verenigde Staten geboren. In 1981 brengt ze haar eerste boek uit en daarna is de lijst zo lang, dat je je afvraagt hoe snel deze auteur schrijft en waar ze telkens weer de inspiratie vandaan haalt. Ze heeft inmiddels meer dan 200 boeken geschreven en als J.D. Robb heeft ze bijna veertig titels uitgebracht. Een groot deel van het repertoire van Nora Roberts is in series uitgekomen en als J.D. Robb gaat het dan om de ‘in Death’ serie. Haar boeken zijn in meer dan dertig talen vertaald en ze een van de succesvolste auteurs van romans in de Verenigde Staten. In deze top 10 lees je over de boeken die ze als J.D. Robb heeft geschreven.

Top 10 beste boeken van J.D. Robb

Rechtvaardig vermoord

Je start dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van J.D. Robb met ‘Rechtvaardig vermoord’, waarin detective Eve Dallas op zoek gaat naar de moordenaar van een politieagent die bij een uitgaansgelegenheid gevonden wordt. Eve ontdekt meer dan haar lief is en moet niet alleen haar werkomgeving, maar ook haar eigen leven in de gaten houden om geen slachtoffer te worden van wat ze op het spoor komt. Als dan ook nog blijkt dat haar man op een of andere manier betrokken zou kunnen zijn bij de moord, lijkt haar leven als een kaartenhuis in te storten.

Hereniging

‘Hereniging’ gaat over het weerzien tussen Eve en Julianna, maar dit weerzien is eigenlijk helemaal geen welkome gebeurtenis. Wanneer Julianna namelijk een drankje aan Walter geeft op zijn verjaardagsfeestje, overleeft hij het niet. Wat kan Eve doen om Julianne te ontmaskeren en lukt haar dit?

Vermoord en vermist

Eve Dallas is een stukje van haar verleden kwijt, maar ze komt er al snel achter wat ze naar de achtergrond geduwd heeft en waarom dit zo is. In de volgende titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van J.D. Robb gaat Eve op zoek naar Carolee die van een boot verdwenen is en niet meer teruggevonden wordt. Waar is Carolee gebleven en waarom is juist zij van de aardbodem verdwenen?

Vergeten verleden

Eve ontdekt het lichaam van een jonge vrouw en herkent meteen de dame in kwestie. Diezelfde dag is er namelijk een portfolio met foto’s bij het politiebureau binnengekomen. De vermoorde vrouw is echter geen model en – wat nog veel erger is – bij de fotoshoot leefde ze helemaal niet meer. Eve moet op zoek naar een moordenaar die doortastend te werk gaat, voordat er nog meer jonge vrouwen hetzelfde lot ondergaan.

Waanzin

Eve moet onderzoeken waarom een man zich aan de voordeur zo explosief gedroeg en waarom hij daarna stierf. De enige tip die uit het onderzoek naar voren komt, is wat er op het computerscherm van de man staat net voordat hij de deur opendeed. Wanneer de situatie zich bijna letterlijk herhaalt, krijgt Eve het idee dat het beeldscherm de belangrijkste link tussen de gestorven mannen vormt. Dit is wederom een bizarre thriller in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van J.D. Robb en je kunt niet wachten tot je de ontknoping hebt gelezen.

Vermoord uit wraak

Eve loopt telkens achter de feiten aan wanneer ze de mastermind achter een aantal snel opvolgende moorden probeert te vinden. Met de raadsels wordt ze wel in de goede richting gewezen, maar ze is er toch weer te laat bij om het slachtoffer te redden. Ook in dit boek is een rol weggelegd voor de man van Eve en het is niet de rol die Eve hierbij had gewild. Is hij in verband te brengen met beide moorden? En in hoeverre dan?

Vermoorde getuige

Hoe props (nepattributen in de filmwereld) een vernietigende rol kunnen spelen als ze stiekem vervangen worden door het echte materiaal, lees je in de volgende titel in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van J.D. Robb. Een acteur sterft door een echt mes in plaats van een nepmes en Eve moet zien te achterhalen hoe deze vrouwenversierder aan zijn eind is gekomen. Het karakter van het slachtoffer doet haar aan iemand binnen haar eigen omgeving denken. Kan ze die connectie loslaten tijdens het onderzoek?

Vermoorde harten

Wanneer een zwerver dood gevonden wordt, blijkt zijn lichaam ontdaan te zijn van zijn hart. Eve denkt dat de dood van de zwerver niet openbaar gemaakt zal worden en ze doet daarom haar best om hier een stokje voor te steken. Als bij nader onderzoek blijkt dat er vergelijkbare moorden over het hele land plaatsvinden, kan ze niet anders dan op haar tanden bijten en het onderzoek succesvol tot afronding brengen.

Plechtig vermoord

Eve moet in het geheim een onderzoek voltooien wanneer een collega dood teruggevonden wordt. Dit blijkt een lastige zaak en dat komt vooral doordat het de eigen werksfeer betreft. Kan ze haar gevoel zuiver houden en het onderzoek professioneel afronden zonder persoonlijk betrokken te raken? Je leest het in dit volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van J.D. Robb.

Weet je nog?

In dit boek wordt de romantische inslag van Nora Roberts gemengd met de thrillerkwaliteiten van J.D. Robb. Laine was in een vorig leven Elaine en hoezeer ze haar best ook doet om dat vorige leven te vergeten, dit lukt haar niet als een oude bekende haar plots bezoekt in haar nieuwe winkel.

Tot slot

Een goede thriller kan je aandacht uren achter elkaar vasthouden. Je slaat maaltijden over en laat de telefoon gaan om erachter te komen wat Eve in elk boek ontdekt. Je weet dan ook zeker dat alle boeken in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van J.D. Robb je slapeloze nachten kan opleveren als je het niet tijdig uit hebt gelezen.