Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Alistair MacLean

Dertig jaar lang heeft auteur Alistair MacLean bijna elk jaar een boek geschreven. Sloeg hij een jaar over? Dan kwamen er het jaar daarna twee titels uit. Je leest dit dan ook terug in de bibliografie op volgorde. Helaas leeft de auteur niet meer en dat betekent dat zijn nieuwste of laatste boek officieel uit 1986 is. In dit artikel krijg je de top 10 met de beste boeken van Alistair MacLean te zien. Ben je geïnteresseerd geraakt in het leven van deze auteur en zijn boeken? Lees dan meer over deze auteur in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alistair MacLean.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor het volledige overzicht van de boeken van Alistair MacLean.

Korte biografie over Alistair MacLean

Alistair MacLean leefde van 1922 tot 1987. Hij is geboren in Schotland en gestorven in Duitsland. Hij is vooral bekend vanwege zijn spannende thrillers en fantasieverhalen. Een aantal van zijn boeken zijn verfilmd. Verder heeft hij voor diverse boeken de hoofdlijnen uitgezet en heeft een ghostwriter het boek vervolgens geschreven.

Top 10 beste boeken van Alistair MacLean

Hinderlaag

In het eerste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alistair MacLean gaat een Brits team tijdens de Tweede Wereldoorlog op speciale missie, maar er blijkt een verrader binnen de groep te zitten.

Het satanskruid

Pierre Cavell wordt betrokken bij een politieonderzoek als diegene die zijn oude baan heeft overgenomen blijkt te zijn vermoord en een flesje met het poliovirus uit het laboratorium is verdwenen.

Schipbreuk

Mike en Sabrina onderzoeken een lading geweren die aangespoeld zijn op een strand. Voor wie was de lading bestemd en waar kwamen ze vandaan?

Dodentrein

Whitlock, Graham en Carver komen in ‘Dodentrein’ – de vierde titel in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alistair MacLean – in actie om een trein met lekkende plutoniumvaten te onderzoeken.

Drugskartel

Lees over een van de mooiste valleien op aarde, die tegelijkertijd ook de meest slechte plek ter wereld is als hij voor drugsvervoer gebruikt wordt.

Ondergang om middernacht

In de zesde titel in deze reviewe met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alistair MacLean gaat de auteur terug naar zijn geboortegrond en zijn de Schotse eilanden het toneel van een thriller.

De zwarte kruisvaarder

John Bentall moet deze keer naar Australië om uit te zoeken wat er aan de hand is. Het is echter geen straf als Marie Hopeman ook aanwezig blijkt te zijn.

Goudkoorts

In ‘Goudkoorts’ – boek acht in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alistair MacLean – moet Trent als geheim agent er achter zien te komen waarom Beau Belle in Cubaanse wateren is gezonken. Er is iets goed mis.

Hoog water

Peter van Effen infiltreert in een terroristisch eenheid die vliegtuigen op de startbaan opblaast. Blijft het hierbij, of volgen er nog meer terroristische daden en welke rol speelt de politiek in het hele verhaal?

De genadelozen

In het laatste boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alistair MacLean gaat de Britse geheime dienst op pad om een Amerikaanse generaal uit de handen van de Duitsers te redden.

Afsluiting                                                       

Het lukt auteur Alistair MacLean om je helemaal mee te slepen in het verhaal en hierbij maakt het niet uit of hij het boek zelf helemaal geschreven heeft, of dat hij het plot bedacht heeft en een andere auteur de rest van de woorden op papier heeft gezet.