Op deze pagina krijg je alle informatie over Jessica Durlacher, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Jessica Durlacher en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van hem zijn die je kunt lezen. Haal jouw volgende volgende boek van deze auteur in huis na het lezen van dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jessica Durlacher.

Complete bibliografie op volgorde

 • Het geweten; 1997
 • De dochter; 2000
 • Op scherp; 2001
 • Nieuwbouw, verhalen en beschouwingen (2004
 • Emoticon; 2004
 • Schrijvers, novelle; 2005
 • Wat gebeurde er met Cathy M?; 2007
 • De held; 2010
 • Piraten; 2013
 • Anne; 2013 (theatervoorstelling, samen met Leon de Winter)
 • De stem; 2021

Korte biografie over Jessica Durlacher

Jessica Durlacher is in 1961 geboren ze werkte – voordat ze schrijfster werd – als criticus en auteur van columns. Nadat ze literair tijdschrift ‘De held’ had opgericht, ging haar carrière als schrijfster pas goed van start. Op dit moment heeft Jessica Durlacher elf boeken geschreven en hiermee heeft ze al meerdere nominaties en prijzen in de wacht gesleept. Samen met Leon de Winter (die je ook als schrijver kent) woont Jessica Durlacher de ene periode in Nederland en de andere weer in Californië.

Top 10 met de beste boeken van Jessica Durlacher

De stem

Amal is de vrouw achter een prachtige zangstem. Ze is Somalische en komst zeker niet als gevierde zangeres in Nederland terecht. Ze komt als babysitter bij een gezin te werken en als zij horen wat Amal met haar stem kan doen, geven ze haar op voor een zangwedstrijd. Dan loopt de zangwedstrijd iets anders dan gepland en wordt het gezin gedwongen Amal in bescherming te nemen om haar veiligheid te garanderen. Dit is een prachtige start van dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jessica Durlacher.

Anne

Iedereen kent het verhaal van Anne Frank, of je ‘Het achterhuis’ nu zelf gelezen hebt of wel eens een documentaire gezien hebt. Jessica Durlacher en haar man – auteur Leon de Winter – hebben van het leven van Anne Frank een toneeltekst gemaakt. Deze tekst geeft echter veel meer weer hoe Anne Frank zich ook als schrijfster heeft ontwikkeld.

Het Geweten

Edna is verliefd op Samuel in dit volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jessica Durlacher. De oorlog ligt nog vers in het geheugen en de volgende generatie moet zien om te gaan met alles wat er gebeurd is. Als Edna gaat studeren, maakt ze grappige en serieuze toestanden mee. Ze start als onzeker meisje, maar je ziet haar gaandeweg de pagina’s die je omslaat uitgroeien tot een sterkere vrouw.

De held

Sara komt in het bos een verkrachter tegen en moet snel besluiten wat ze op dat moment doet. Ze was geen gewelddadig iemand, maar was het nu op zijn plek? Later vindt er in haar woning een overval plaats en daarna is niets meer wat het lijkt. Kan ze vasthouden aan haar normen en waarden? Of is er maar een weg uit de ellende en moet ze hiervoor over haar idealen heenstappen?

Emoticon

Ester gaat – om tot rust te komen na bijna bij een terreuraanslag omgekomen te zijn – slapen bij Lola, haar beste vriendin. Wanneer de zoon van Lola (Daniel) echter naar Israel vertrekt, wil Ester hem niet zonder enige vorm van begeleiding laten gaan. Ze gaat mee en gaat er op zoek naar een baan. Wanneer Daniel in contact komt met zijn echte vader, loopt de situatie volledig uit de hand. Hoe loopt dit verhaal af voor Ester? Dit is wederom een boek dat met recht in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jessica Durlacher staat.

Schrijvers!

Tirza ontmoet Axel en beiden zijn ze bekende auteurs. Het verhaal krijgt een vreemde wending, wanneer ze een e-mail met een verzoek krijgt waarbij de afzender een personage uit haar eigen boek is. Het verzoek (een interview) wordt echter telkens weer verplaatst met verschillende redenen die niet altijd even geloofwaardig blijken te zijn. Wat er daarna gebeurt, zorgt bij Tirza voor een nieuwe dosis energie om verder te schrijven, maar dan begint het pas echt.

Wat gebeurde er met Cathy M?

In het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jessica Durlacher leer je Jaap kennen. Jaap is net zijn vader kwijt en besluit dit moment te gebruiken om zijn leven (tijdelijk) om te gooien. Hij gaat in Afrika helpen en zijn handen flink uit de mouwen steken. Dit is ook de plek waar hij Cathy M. leert kennen. Daarna gebeuren er verbazingwekkende gebeurtenissen die Jaap maar moeilijk kan bevatten. Is het precies dát bewijs waar Jaap toch zo naar verlangt?

Musk en andere vertellingen

In ‘Musk en andere vertellingen’ tref je meerdere werken van Jessica Durlacher aan, waaronder een aantal titels die in deze top 10 staan, maar ook andere stukken van haar hand. Een ander deel van dit boek is gebaseerd op haar bijdrage aan het blad Nouveau, waarbij je leest over Sylvia en hoe zij snakt naar romantiek. Dat het niet loopt zoals Sylvia hoopt, kun je wel raden.

Arthuro d’Alberti

Dit is een ander boek dan de meeste andere titels in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jessica Durlacher. De auteur gaat namelijk terug naar een ver en zeer persoonlijk verleden. Het vertelt het verhaal van haar grootvader die in kamp Westerbork stierf. Hij was operazanger. Gaandeweg ontdek je waarom er bij Jessica Durlacher thuis geen klassieke muziek werd gedraaid.

De dochter

Jessica Durlacher gebruikt regelmatig het thema van de Tweede Wereldoorlog (of de generatie daarna) in haar boeken. Ook ‘De dochter’ staat in het teken van oorlog. Max en Sabine zijn namelijk allebei kinderen van oorlogsslachtoffers en dat verklaart voor een deel waarom ze zo goed met elkaar op kunnen schieten. Dan verdwijnt Sabine plotseling en ziet Max haar de volgende vijftien jaar niet. Als hij haar wel weer tegenkomt, bevindt ze zich in andere kringen. Max probeert er dan achter te komen welk geheim hier zo nauwlettend bewaard wordt. Wat kan hij met de informatie als hij het geheim boven water krijgt?

Tot slot

De titels in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jessica Durlacher zijn het stuk voor stuk waard om in de top 10 te staan. De auteur schrijft op zo’n wijze, dat je bladzijde na bladzijde om blijft staan om alle woorden op te zuigen en te kunnen plaatsen binnen de context van het verhaal.