Op deze pagina krijg je alle informatie over Virginia Andrews, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Virginia Andrews en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van deze auteur zijn die je kunt lezen. Ontdek jouw favorieten in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Virginia Andrews.

Complete bibliografie op volgorde

  • Kijk voor het complete overzicht van elke serie met alle boeken op Wikipedia.

Korte biografie over Virginia Andrews

Virginia Andrews is in 1923 geboren en in 1986 gestorven in de Verenigde Staten. Ze heeft het niet altijd gemakkelijk gehad in het leven, omdat ze al jong een ernstig ongeluk heeft gehad en hierdoor in een rolstoel terecht kwam. Voordat ze als schrijver aan de slag ging, heeft ze ook andere creatieve beroepen gedaan, waaronder illustreren en portretschilderen. Vanaf 1979 heeft Virginia Andrews elk jaar een nieuw boek uitgebracht en nadat ze was gestorven is er een ghostwriter aan de slag gegaan om nog een aantal boeken onder haar naam uit te brengen.

Top 10 beste boeken van Virginia Andrews

Dawn; Gefluister in de nacht

Dawn heeft een dochter, Christie, die besluit op zoek te gaan naar haar echte vader als haar wereld instort. Wanneer ze hem vindt, loopt dit op een teleurstelling uit. Gavin kan haar echter wel de geborgenheid geven waar ze naar op zoek is en met hem gaat ze terug naar de plantage waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Blijft Christie bij Gavin voor de rest van haar leven? Of wordt er toch weer roet in het eten gegooid?

Dawn; Zwart is de nacht

Lillians jeugd speelt zich af op een plantage en alles gaat goed, totdat haar zus Emily haar iets vertelt wat ze nog niet wist. Kan het waar zijn dat er een vloek op haar rust? Wanneer haar beste vriend iets vervelends gebeurt, gaat ze in de vloek geloven en trekt ze zich terug. Als haar vader daarna tijdens het gokken de plantage kwijtraakt, zit er maar een ding op. Lillian moet met Bill Cutler trouwen, want dan is hij bereid de plantage terug aan de familie te geven. Durft Lillian deze stap te zetten?

Dawn; Mysteries van de morgen

Het volgende boek binnen de Dawn-serie in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Virginia Andrews is ‘Zwart is de nacht’. Je krijgt maar liefst 255 bladzijden waarin je meegenomen wordt in het spannende leven van Dawn. Ze gaat in dit boek naar een muziekopleiding in New York en ontmoet hier Michael Sutton. Ze valt voor hem en denkt samen met hem een toekomst op te bouwen met hun beide muzikale talenten. Als Michael plotsklaps is verdwenen, snapt ze er niks van. Komt ze erachter wat er gebeurd is met Michael?

Dawn; Het kind van de schemering

Dawn is eindelijk gelukkig met haar man Jimmy en dochtertje Christie. Maar in het boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Virginia Andrews weet je natuurlijk al dat dat geluk niet lang zal duren. Dawn gaat nog steeds gebukt onder de invloed van haar oma, hoewel die al lange tijd begraven is. Ze voelt het kwaad om zich heen en verliest iets wat haar dierbaar is. Kan ze het verleden eindelijk loslaten? Hoe kan ze anders bij Jimmy blijven?

Dawn; Het geheim

Dawn is nog jong en gaat naar een particuliere school. Haar gevoelens gaan constant heen en weer tussen liefde voor Philip en trouw zijn aan haar broer. Dawns leven wordt compleet op zijn kop gezet wanneer ze een geheim te weten komt nadat haar moeder overlijdt. Ze wil terug naar de veiligheid van Jimmy, maar is er wel een weg terug naar hem?

Hudson; Als een regenbui

Het volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Virginia Andrews is ‘Als een regenbui’. Rain en haar zusje verschillen als dag en nacht. Wat haar per ongeluk ter ore komt, verklaart dit verschil voor een groot deel. Met wat ze nu weet, kan ze niet meer blijven en dus komt ze bij de rijke familie Hudson terecht. Gaat ze zich ergens in het leven thuis voelen? Of blijft ze altijd een buitenstaander?

Roxy; Verlaten zusje

Emmie en Roxy zijn twee zussen met een zeer strenge vader. Als Roxy zich niet aan zijn regels houdt, wordt ze het huis uitgezet. Emmie is de jongste van de twee en groeit op binnen de kaders die haar vader haar biedt. Toch wordt ze ook nieuwsgierig naar haar zus en ze gaat naar haar op zoek. Wanneer ze haar zus vindt, leidt deze totaal niet het leven dat ze verwacht had. Hoe loopt het af met Emmie en Roxy?

Ruby (eerste boek Ruby-serie)

Ruby houdt van een simpel leven zonder complicaties en vindt de liefde bij Paul Tate. De ouders van Paul vinden Ruby echter niet geschikt voor hem en haar oma probeert haar maar telkens zo ver te krijgen om haar droom om te gaan schilderen te verwezenlijken. Dan sterft haar oma en gaat ze aan de hand van een foto van haar vader naar hem op zoek. Dit is wederom een boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Virginia Andrews zoals je van deze auteur gewend bent.

De Dollanganger-serie; 5 boeken

In deze omnibus krijg je: Bloemen op zolder, Bloemen in de wind, Als er doornen zijn, Het zaad van gisteren en Schaduwen in de tuin. Deze serie draait om het leven van Corrine Dollanganger en haar kinderen die van alles in hun leven meemaken, maar de zolder blijft bijna constant aanwezig, of het nu op de voor- of achtergrond is.

De weeskinderen-serie; 5 boeken

In deze laatste omnibus in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Virginia Andrews gaat het om weeskinderen. In elk boek staat een weeskind centraal en de namen (en titels van de boeken) zijn: Butterfly, Crystal, Brooke en Raven. Het vijfde boek heeft geen naam van een van de kinderen, maar heet Vlucht uit het weeshuis.

Kortom

Als je eenmaal verknocht bent aan de romantiek en diepgang in de verhalen van deze auteur, weet je dat je in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Virginia Andrews wel weer iets zult vinden dat je wilt lezen of beluisteren.