Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Peter Lindbergh

Helaas is fotograaf en auteur van diverse fotografieboeken Peter Lindbergh niet meer in leven. Dat is jammer, want de boeken die je in de ling naar de bibliografie op volgorde vindt laten je de mooiste beelden en technieken zien als het om de fotografie van de mens gaat. Nieuwe boeken kun je dus niet meer verwachten, maar in de top 7 met de beste boeken van Peter Lindbergh tref je wel uitzonderlijk mooie weergaven van zijn visie op fotografie waar je van kunt genieten en leren. Laat je dan ook inspireren door de prachtige plaatjes die deze fotograaf schiet in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Peter Lindbergh.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor het overzicht aan boeken van Peter Lindbergh.

Korte biografie over Peter Lindbergh

Peter Lindbergh werd geboren in 1944 en is gestorven in 2019. Hij kwam door zijn studie aan de kunstacademie al snel in contact met zijn passie en dat was de mens stil of bewegend in beeld brengen. Hij heeft vele modellen gefotografeerd en diverse films uitgebracht als filmdirecteur. In zijn fotografie had hij een duidelijke voorkeur voor foto’s in zwart-wit, omdat dat volgens hem echt de kracht van een mens en zijn unieke karakteristieken naar boven bracht.

Top 7 met de beste boeken van Peter Lindbergh

A different version on fashion photography

Dit eerste boek in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Peter Lindbergh staat geheel in het teken van de supermodellen die hij op foto heeft vastgelegd. Verken de 400 foto’s om zijn stijl te ontdekken.

On fashion photography

Het tweede boek bevat meer dan 300 foto’s van de werken van deze fotograaf en het is dan ook geen verrassing dat de titel toegevoegd is aan dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Peter Lindbergh.

Images of women

Wat je in alle foto’s van Peter Lindbergh terugziet, is dat hij het unieke van een persoon probeerde vast te leggen. Niet in kleur, zoals vele andere fotografen, maar in zwart-wit. Ontdek de supermodellen van de jaren 80 en 90 in dit boek.

Shadows on the wall

In ‘Shadows on the wall’ streeft de fotograaf van dit volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Peter Lindbergh ernaar om niet alleen het mooie van een persoon vast te leggen, maar juist het krachtige en authentieke vast te leggen in beeld.

10 Women

Het boek ’10 Women’ laat je de tien meest gefotografeerde supermodellen van de jaren 90 zien die door Peter Lindbergh zijn gefotografeerd.

Images of women II

De opvolger van ‘Images of women’ bestaat uit een kleiner formaat dan het origineel en het beslaat werken uit de periode 2005 tot en met 2014. Ontdek wat deze fotograaf zo’n expert maakt in het vastleggen van iemands bijzondere uiterlijk in de nummer zes op deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Peter Lindbergh.

Azzedine Alaia

Het laatste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Peter Lindbergh is samengemaakt met Azzedine Alaia. Zij was als couturier net zo’n fan van zwart-wit als de fotograaf en dat schepte een band die perfect tot uiting komt in dit boek.

Tot slot

Alle boeken in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Peter Lindbergh draaien om de beelden die hij op fantastische wijze weet vast te leggen.