Op deze pagina krijg je alle informatie over Maya Angelou, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over deze auteur en tot slot vind je de top 10 beste boeken van Maya Angelou, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van deze auteur zijn die je kunt lezen. Ontdek jouw favorieten in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Maya Angelou.

Complete bibliografie op volgorde

  • Een compleet overzicht van het werk van Maya Angelou vind je hier.

Korte biografie over Maya Angelou

Maya Angelou is in 1928 in de Verenigde Staten geboren en in 2014 gestorven. Haar echte naam was Margueritte Johnson. Ze was een ontzettend bezig bijtje en heeft als Afro-Amerikaanse vrouw flink aan de weg getimmerd. Ze heeft diverse prijzen in de wacht gesleept met al haar verschillende werken en de naam is dan ook een bekende als het gaat om televisieoptredens.

Top 10 met de beste boeken van Maya Angelou

I know why the caged bird sings

Het eerste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Maya Angelou is ‘I know why the caged bird sings’. Het is een autobiografisch boek dat vertelt over de jeugd van Maya Angelou. Haar oma speelde hierin een grote rol.

The complete poetry

De tweede titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Maya Angelou bevat alle gedichten en andere poëtische teksten van de auteur. Ze heeft met haar woorden vele harten geraakt.

And still I rise

In ‘And still I rise’ schrijft Maya Angelou over alle facetten van het leven van een Afrikaans-Amerikaanse vrouw in de tijd dat ze leefde. Het handelt over alle bijzondere en mooie momenten, maar ook over de minder leuke kanten van haar bestaan.

Gather together in my name

Dit is het tweede autobiografische boek in deze lijt met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Maya Angelou. Ze schrijft graag over wat ze mee heeft gemaakt in het leven. Ze benadrukt ook dat het niet alleen over Afrikaans-Amerikaanse vrouwen gaat, maar vooral over het leven van een mens in het algemeen en wat je leven de moeite waard maakt.

Phenomenal woman

In het volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Maya Angelou staan weer een aantal gedichten van de auteur centraal.

Mom & me & mom

Zoals de titel al doet vermoeden, gaat dit boek over Maya Angelou en haar moeder, die een aantal keren als eerste Afrikaans-Amerikaanse vrouw rollen vervuld heeft die daarna een boegbeeld voor vrouwen zijn geworden.

Conversations with Maya Angelou

In ‘Conversations with Maya Angelou’ – de nummer 7 in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Maya Angelou – lees je de stem van de auteur terug aan de hand van vele interviews. Wie de overige boeken van Maya Angelou al kan waarderen, vindt dit boek ook prachtig.

All God’s children need travelling Shoes

In het volgende autobiografische boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Maya Angelou gaat de auteur terug naar Ghana. Dat de ervaring absoluut niet is wat ze ervan had gehoopt, blijkt wel uit de teksten die ze erover schrijft.

Hallelujah! The welcome table

‘Hallelujah! The welcome table’ is een ander boek dan alle anderen in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Maya Angelou. Het is een krachtige samenvatting van deze bijzondere vrouw en daarbij zijn er authentieke recepten uit het leven van de auteur toegevoegd.

His day is done; a Nelson Mandela tribute

Dit werk staat geheel in het tekn van Nelson Mandela, die tegen apartheid vocht en uiteindelijk op Robbeneiland gevangen gezet werd. Het is het laatste boek in dit overzicht met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Maya Angelou.

Tot slot

Het is goed om te weten dat de meeste boeken in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Maya Angelou ook naar het Nederlands vertaald zijn.