Op deze pagina vind je alle informatie die je zoekt over Michael Pilarczyk. We beginnen met het verstrekken van zijn complete bibliografie. De boeken staan daarbij op volgorde van verschijndatum. Vervolgens lees je een korte biografie over deze schrijver en aan het eind nog een overzicht van zijn beste boeken. Hiermee weet je precies wat zijn mooiste en bekendste boeken zijn.

Bibliografie Michael Pilarczyk

  • Dansen in de hemel (2014)
  • Master Your Mindset (2016)
  • Je bent zoals je denkt (2021)

Biografie Michael Pilarczyk

De Pools-Nederlandse Michael Pilarczyk is een bekende presentator en schrijver. In de jaren ’90 was hij tevens radio-DJ en presentator op het muziekstation TMF. Ook produceerde Pilarczyk in deze periode dansmuziek, onder andere voor de beroemde band Lipstick. Hij richtte tevens zijn eigen productiemaatschappij op, welke hij in 2007 verkocht aan TMG. De laatste jaren richt Pilarczyk zich met name op educatief werk op het gebied van persoonlijke groei, succes en meditatie.

De beste boeken van Michael Pilarczyk

Je bent zoals je denkt

Onze gedachten vormen onze werkelijkheid. Dat is de kernboodschap van Je bent zoals je denkt, waarin Pilarczyk diep ingaat op de vraag hoe gedachten ons wereldbeeld beïnvloeden. Hij ontleent daarbij inspiratie aan de boeken As a man thinketh van James Alan en The Science of Getting Rich van Wallace Wattles. Deze twee Engelstalige klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling krijgen in dit werk een welkome update en upgrade. Veel aandacht schenkt Pilarczyk daarbij aan de law of attraction: wij trekken datgene in ons leven aan, waar we aan denken.

Die boodschap komt echter ook met vragen die we onszelf moeten stellen. Want hoe zorgen we dan dat positieve, constructieve gedachten in ons denken centraal komen te staan? Pilarczyk gaat er in dit makkelijk leesbare boek dieper op in en zet de lezer aan het denken én het doen. De korte hoofdstukken zijn helder geschreven, en per pagina wordt het je langzaam duidelijker waar de auteur heen wil. Wie ervoor openstaat, vindt in Je bent zoals je denkt lessen die je leven ten goede zal veranderen.

Bol.com: Je bent zoals je denkt

Dansen in de hemel

Pilarczyk is de laatste jaren vooral actief in non-fictie, maar debuteerde als schrijver in 2014 met de roman Dansen in de hemel, waarin een aantal thema’s van zijn latere werk overigens wel al een rol spelen. Dansen in de hemel gaat over liefde, over verlangen, over geld, maar toch vooral over de zoektocht naar de waarheid. Het boek verhaalt over Mishka Kamadev, een man die overdag voor zijn zieke vrouw zorgt en ’s nachts zichzelf verliest in het uitgaansleven, met alle sex, drugs en rock ’n roll die daarbij horen. Maar dan ontvangt hij nieuws waar zijn hele leven van op de kop komt te staan…

Een heerlijke roman, vol humor beschreven maar ook met het nodige drama. Pilarczyk spaart de lezer en de hoofdpersoon namelijk niet: het ziekteproces van Mishka’s vrouw wordt bijvoorbeeld buitengewoon indringend beschreven. Mishka is de ultieme antiheld, die het vaak nog niet zo kwaad meent maar ondertussen alles doet wat God verboden heeft. Een roman vol emoties, woede en liefde, hoop en wanhoop.

Bol.com: Dansen in de hemel

Master Your Mindset

Leef je mooiste leven. Dat is de ondertitel van dit boek van Pilarczyk. Master your mindset gaat over persoonlijke groei en het leiden van een succesvol leven, maar de auteur vergeet ook de spirituele kant van de zaken niet. Om de kwaliteit van het leven te optimaliseren, moet er immers balans komen. Maar hoe verkrijg je die? Waar moet je beginnen? Het fijne aan Master your mindset is dat Pilarczyk deze grote, allesomvattende levensvragen zo praktisch mogelijk probeert aan te pakken. Zo bevat het boek een vragenlijst die je meer inzicht zal geven in je huidige leven en mindset. De schrijver geeft je vervolgens handvatten om waar nodig veranderingen aan te brengen. Hij heeft hiervoor een persoonlijk twaalfstappenplan opgesteld, die hij deelt in dit boek. De combinatie van diepgaande content en persoonlijke stijl maken dit werk onmisbaar op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Bol.com: Master Your Mindset