Op deze pagina krijg je alle informatie over Charlie Mackesy, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Charlie Mackesy en tot slot vind je het beste boek van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken zijn die je van hem kunt lezen. Deze tekst over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Charlie Mackesy zal niet zo lang zijn als je van ons gewend bent, maar dat betekent zeker niet dat zijn beste boek overgeslagen mag worden.

Complete bibliografie op volgorde

  • De jongen, de mol, de vos en het paard; 2019

Korte biografie over Charlie Mackesy

Charlie Mackesy wordt in 1962 in Groot-Brittannië geboren en is een creatieveling in hart en nieren. Hij schrijft niet alleen boeken, maar illustreert deze ook. Hij heeft nog maar een boek geschreven, maar dit heeft al vele prijzen gewonnen. Dat is niet alleen vanwege de bijzondere tekst, maar ook omdat de tekeningen zo prachtig zijn. Dat Charlie Mackesy zou gaan schrijven, was misschien wel te verwachten geweest met twee grootouders die allebei voor Harlequin schreven. Verder werkte Charlie Mackesy aan een groot aantal projecten, zoals schilderijen, speciale ontwerpen voor films of cartoons. Ook een daklozenproject in London kon op zijn steun rekenen. Je leest het al: Charlie Mackesy is een bijzonder man.

Het beste boek van Charlie Mackesy

De jongen, de mol, de vos en het paard

Wat zou dit artikel over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Charlie Mackesy zijn zonder het boek waarmee hij zoveel bekendheid heeft verkregen? ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ is in vele talen vertaald en dat is niet voor niets. Het thema dat centraal staat, is liefde en vriendschap en in het boek zie je die liefde en vriendschap groeien tussen de vier hoofdrolspelers. De teksten zijn niet alleen prachtig geschreven, maar ook nog voorzien van bijzondere tekeningen. Velen vinden dit een kinderboek, maar volgens ons zou iedereen op zijn tijd de boodschap van dit boek weer eens moeten horen.

Tot slot

Zoals we al zeiden is deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Charlie Mackesy niet zo uitgebreid als bij vele andere auteurs. Wij hopen echter dat de auteur nog wat boeken gaat schrijven, want de kwaliteit steekt met kop en schouders boven de rest uit.