Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Jo Claes

Je leest in onderstaande tekst alles over de auteur Jo Claes. Dat betekent dat je in de bibliografie op volgorde eerst informatie over al zijn boeken op een rijtje krijgt. Daarna lees je wat Jo Claes ertoe bewogen heeft om schrijver te worden en vervolgens ontdek je de top 10 beste boeken waaronder ook zijn nieuwste titels. Laat je verrassen door alle boeken in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jo Claes.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik op deze link voor een volledig overzicht van het werk van Jo Claes.

Korte biografie over Jo Claes

Jo Claes is in 1955 in België geboren en vanaf 1985 verschijnen de eerste boeken van hem. Hij startte oorspronkelijk met fictie, maar is later ook op non-fictie overgestapt. Wat veel mensen aanspreekt – en wat ook tot de verbeelding van veel Belgische lezers spreekt – is het feit dat Jo Claes veel verhalen in en rondom Leuven laat plaatsvinden. Zijn boeken hebben diverse nominaties en prijzen gewonnen.

Top 10 met de beste boeken van Jo Claes

Van de hemel in de hel

In dit Thomas Berg verhaal komt hij twee vrouwen op vakantie tegen die met een vermiste partner worstelen. Hij gaat hen helpen, maar komt geen meter verder in zijn onderzoek. Dit is een spannend eerste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jo Claes.

Voor wie de klok slaat

In de tweede titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jo Claes gaat Thomas Berg op zoek naar de daders van een aanslag die tijdens de opening van het nieuwe schooljaar op een groep mensen begint te schieten. In dit boek krijgt hij hulp van Tatyana.

De vele gedaantes van Maria

Dit boek vertelt je alles in woord, maar ook in beelden, over Maria. Ook attributen van Maria komen aan bod.

Over elk vergeten heen

In ‘Over elk vergeten heen’ – de vierde titel in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jo Claes – lijkt het alsof Thomas Berg precies op het verkeerde moment op de verkeerde plek is. Maar waar kan hij beter zijn dan op de plek van de misdaad zelf?

Het gewicht van de haat

Syrische vluchtelingen zijn in ‘Het gewicht van de haat’ niet welkom in Leuven. Het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jo Claes is actueler dan ooit en te spannend om naast je neer te leggen.

De blinde vlek

In ‘De blinde vlek’- de zesde titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jo Claes – gaat Thomas Berg op zoek naar een moordenaar, maar hij komt er al gauw achter dat dit verhaal zich niet alleen in Leuven, maar ook in Turkije afspeelt. Dat zorgt voor complicaties.

Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over

Thomas Berg wordt aangereden en allerlei mensen in zijn omgeving worden vermoord. Doordat hij officieel ziek is gemeld en moet herstellen, mag hij zelf geen onderzoek naar de moorden doen. Toch besluit hij de moorden onder de loep te nemen.

Tot de dood ons scheidt…

Er vinden diverse moorden in Leuven plaats en wie anders dan Thomas Berg mag deze moorden tot op het kleinste detail uitzoeken. Is er sprake van toeval? Of zijn er banden met het verleden? Je ontdekt het in de achtste titel in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jo Claes.

De mythe van Methusalem

Het volgende boek in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jo Claes is ‘De mythe van Methusalem’. Heeft het hoofd van een laboratorium dat zojuist een fantastische ontdekking heeft gedaan vermoord, of is er sprake van zelfmoord? Thomas Berg gaat aan het werk om de waarheid boven tafel te krijgen.

Het oog van de naald

Het laatste boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jo Claes gaat weer over onderwijsstad Leuven. Deze keer worden er leerkrachten vermoord en zijn er leraren die van seksueel wangedrag worden beschuldigd. Heeft het een verband met het ander? Thomas Berg mag het uitzoeken.

Kortom

Thomas Berg is een reeks boeken die favoriet is bij de lezers van deze auteur. Het is dan ook niet vreemd dat je ze veelvuldig in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jo Claes tegenkomt.