Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van de Dalai Lama

Iedereen heeft wel eens van de Dalai Lama gehoord, maar wie was deze karakteristieke figuur eigenlijk? Je leest meer over de Dalai Lama als persoon in de biografie en kunt daarna in de link met de bibliografie op volgorde kijken welke boeken hij allemaal geschreven heeft. De Dalai Lama heeft veel volgers en zijn vredelievende boodschap kan in tijden van onrust vrede bij de interne mens brengen. Daarom is de top 10 met de beste boeken van de Dalai Lama – inclusief nieuwste boeken – een aanrader. Lees over de kracht en de denkwijzen van de Dalai Lama in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van de Dalai Lama.

Complete bibliografie op volgorde

  • Bekijk hier een overzicht van alle publicaties van de Dalai Lama.

Korte biografie over de Dalai Lama

De huidige Dalai Lama is in 1935 geboren. Zijn oorspronkelijke naam is Tenzin Gyatso. Hij is inmiddels de veertiende dalai lama die het Tibetaanse boeddhisme vertegenwoordigt. Zijn boeken worden uitgebracht onder de naam “Dalai Lama”, aangezien dit de rol is die hij nu invult. Door alle politieke onrust in Tibet is de Dalai Lama het land ontvlucht. Over een vijftiende Dalai Lama – de opvolger van de huidige – wordt stevig gespeculeerd.

Top 10 met de beste boeken van de Dalai Lama

Het boek van vreugde

Ter ere van de tachtigste verjaardag van de Dalai Lama gaat Desmond Tutu een week lang bij hem op bezoek. Tijdens dit bezoek wordt een boek geschreven en dat is ‘Het boek van vreugde’, het eerste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van de Dalai Lama.

De kunst van het geluk

Geluk is voor iedereen anders en je gelukkig voelen hangt van veel verschillende factoren af. In dit volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van de Dalai Lama ontdek je een aantal van de factoren die je gevoel van geluk beïnvloeden.

Vrij van religie

Volgens de Dalai Lama zijn geduld, vergeving en compassie de belangrijkste waarden voor een vreedzamere wereld. In dit boek licht hij deze zienswijze toe.

Het zaadje van compassie

Het vierde boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van de Dalai Lama lijkt voor wat betreft de inhoud op de nummer drie, maar dit boek bevat prachtige plaatjes, waardoor de boodschap ook voor kinderen duidelijk wordt.

Kracht van het geluk

De Dalai Lama heeft verschrikkelijke momenten in zijn leven meegemaakt, maar als je hem ziet, zou je dat niet zeggen. Hoe hij toch altijd zo blijft lachen en positief in het leven staat, lees je in ‘Kracht van het geluk’, de vijfde titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van de Dalai Lama.

Het kleine boekje van het geluk

Geluk is soms zo eenvoudig als je focussen op het positieve in plaats van het negatieve. Met dit boekje kun je dit oefenen.

Open je hart

De zesde titel in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van de Dalai Lama is ‘Open je hart’, waarin de Dalai Lama uitlegt dat je niet altijd mee hoeft te gaan in bepaalde negatieve of vervelende gevoelens.

Geluk op je werk

In ‘Geluk op je werk’ legt de auteur de link tussen zijn eigen filosofie en hoe dit er op de werkvloer uit kan zien. Het is het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van de Dalai Lama dat je kunt toepassen op je werkzaam leven.

De kunst van relaties

In deze negende titel in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van de Dalai Lama zoomt de auteur in op relaties en hoe je deze het beste kunt onderhouden. Met een andere insteek kun je je relaties verbeteren.

Wees boos

Het laatste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van de Dalai Lama is ‘Wees boos’ en ondanks dat je soms als kind geleerd krijgt dat je geen woede mag tonen, is het vaak ook goed te zijn om boosheid te signaleren. Het leert je iets over je motivatie en drijfveren. Hoe je het uit, is een andere zaak.

Kortom

Je vindt weer veel boeiende titels in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van de Dalai Lama. Welk Dalai Lama boek ga jij als eerste lezen?