Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Leigh Bardugo

Auteur Leigh Bardugo heeft een aantal boekenreeksen geschreven, zoals ‘De kraaien’ en ‘De grisha’. In de link naar de uitgebreide bibliografie op volgorde vind je deze reeksen dan ook terug. In deze tekst lichten we ook een tipje van de sluiter over het leven van Leigh Bardugo en haar favoriete genre als het op het schrijven van boeken aankomt. Vervolgens krijg je de top 10 met de beste boeken die van haar verschenen zijn met daarbij een beknopte samenvatting over elk boek. Nieuwsgierig geworden? Lees dan het artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Leigh Bardugo.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor alle boeken van Leigh Bardugo.

Korte biografie over Leigh Bardugo

Leigh Bardugo is in Israel geboren, maar groeide op in de Verenigde Staten. Ze schrijft fantasieverhalen en is hiervoor al diverse keren in de prijzen gevallen. Ze richt zich graag tot jongvolwassenen met haar boeken. Een aantal van haar boeken wordt verfilmd en hierbij neemt ze graag de rol van uitvoerend producer op zich.

Top 10 beste boeken van Leigh Bardugo

De Grisha – Schim en schaduw

Dit is deel in in de Grisha-serie in het artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Leigh Bardugo. Alina ontdekt haar krachten en wordt lid van de Grisha.

De kraaien – List en leugens

In ‘List en leugens’ volg je de opdracht van een team dat in Grisha een doel moet behalen, maar zij zijn niet de enigen die op pad zijn.

De kraaien – Kraai en koninkrijk

Kaz en zijn team zijn nog niet klaar met vechten in Grisha, zeker niet wanneer een van de zes ontvoerd wordt. ‘Kraai en koninkrijk’ is wederom een spannend fantasieverhaal in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Leigh Bardugo.

De Grisha – Val en verlossing

Alina kan in het laatste deel van de trilogie niet anders dan hulp accepteren, terwijl ze dit eigenlijk niet wil.

De Grisha – De taal der doornen

Het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Leigh Bardugo is gebaseerd op hetzelfde thema als de vorige titels, maar nu betreft het zes kortere verhalen.

De Grisha – Dreiging en duisternis

Alina en Mal willen niets liever dan samen zijn, maar lukt dat ook in het tweede deel van deze trilogie?

Het negende huis

Alex heeft een speciale gave en die blijkt goed van pas te komen als ze gaat studeren.

De Grishaverse – Boek der heiligen

Als de Grishaverse je goed is bevallen, dan wil je dit boek met extra verhalen gegarandeerd ook hebben om te lezen. Het is een waardevolle aanvulling op dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Leigh Bardugo.

De Grishaverse – Het oordeel van de wolf

Dit is het laatste boek van de Grishaverse. Zoya moet haar bijzondere krachten gebruiken om haar land te verdedigen.

De Grishaverse – De verminkte koning

In het laatste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Leigh Bardugo moet de jonge koning Nikolai een nieuwe strategie bedenken om het Grishaleger tegen te houden.

Kortom

Houd jij van fantasieverhalen en kijk je de Netflix-serie ook in een ruk af? Dan zijn de boeken van Leigh Bardugo ook het lezen waard.