Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van David Sedaris

David Sedaris is niet alleen auteur, maar ook cabaretier. Je kunt hem een hele poos geleden bij Twan Huys in Collegetour gezien hebben en hieruit blijkt ook meteen zijn soort humor en bijzondere kijk op het leven. Met de link naar de bibliografie op volgorde kun je ontdekken welke boeken de auteur allemaal geschreven heeft en ook de nieuwste titel staat hierbij. David Sedaris is zeker een auteur die je in de gaten wilt houden en daarom kun je beginnen met de top 10 van zijn beste boeken. Ben jij toe aan wat luchtigheid in het leven en wil je de boel kunnen relativeren? Lees dan dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Sedaris en kies er eentje uit de lijst.

Complete bibliografie op volgorde

  • Ontdek alle titels van David Sedaris hier.

Korte biografie over David Sedaris

David Sedaris is in 1956 in de Verenigde Staten geboren. Hij is cabaretier en schrijver, maar is ook veelvuldig op de radio te horen. Zijn werk is vooral gebaseerd op zijn eigen leven en humor heeft hier onlosmakelijk een prominente plek. Verder heeft hij in Groot-Brittannië en Frankrijk gewoond en ook dat lees je vaak terug in zijn boeken.

Top 10 met de beste boeken van David Sedaris

Wanneer je omringd bent door vlammen

In het eerste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Sedaris geeft de schrijver een kijkje in zijn leven. Hij verhuisde diverse malen en maakte over bizarre situaties mee. Dit is een heerlijke weglezer waar je hardop bij zult lachen.

Eekhoorn zoekt eekhoorn

Het volgende boek is ‘Eekhoorn zoekt eekhoorn’ en dit is wederom een vermakelijke verhalenbundel om te lezen. Dit boek op de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Sedaris draait om dieren, maar de menselijke trekjes zie je er veelvuldig in terug.

Calypso

Volgens ons zit de waarde van de verhalen van deze auteur in de echtheid aan de ene kant en de onmogelijkheid aan de andere kant. Toch kun je je een voorstelling maken bij wat je leest. ‘Calypso’ is de derde titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Sedaris.

Holidays on ice; zes vrolijke kerstverhalen

Je zult je afvragen of de 58 bladzijden in dit boek de moeite waard zijn, maar als je David Sedaris inmiddels kent, dan weet je dat de tranen over je wangen zullen rollen. De vertaling van ‘Holidays on ice’ gaan terug naar een tijd waarin de auteur kerstelf in een groot winkelcentrum was.

Ik ooit mooi praten

In ‘Ik ooit mooi praten’ – de vijfde titel in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Sedaris – moet de familie van de auteur het weer ontgelden. Geen enkel lid ontsnapt aan de pen en elke situatie is nog hilarischer als de vorige die beschreven wordt.

Naakt

‘Naakt’ is ook een van de titels van de verschillende verhalen in dit gelijknamige boek. De lijst met complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Sedaris zou niet compleet zijn met ‘Naakt’.

Gestolen voorwerpen

Het volgende boek in het artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Sedaris is gebaseerd op de dagboeken van de schrijver. De kern van alle verhalen blijft echter de tomeloze humor en bizarre situaties die hij meemaakt en sappig weet te vertellen.

Steek je familie in de kleren

Ook in dit boek op de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Sedaris is de familie van de auteur – zo zou je kunnen zeggen – lijdend voorwerp. Iedereen is weer wat ouder, maar wijzer zijn ze zeker niet en grappig is het nog steeds.

6 tot 8 zwarte mannen

In ‘6 tot 8 zwarte mannen’ staan een flink aantal verhalen met als basis altijd een bepaalde feestdag. Een Amerikaanse feestdag is op een andere plek in de wereld echter moeilijk uit te leggen en zo is eigenlijk het hele boek gevuld met bijzonder fraaie momenten van het jaar die ergens anders onzin lijken.

De lachvogel

Dit laatste boek in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Sedaris gaat niet zozeer over zijn familie, maar ook over cultuur in het algemeen en de politiek. De auteur is niet bang om zich uit te spreken over idiote zaken en dat maakt het alleen maar grappiger. Hij zet je in ieder geval aan het denken over wat er in de wereld gaande is.

Afsluiting

Ben je toe aan een portie humor en vrolijkheid? Dan zit je met deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David Sedaris gebakken, want elk verhaal werkt op je lachspieren.