Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van David R. Hawkins

David R. Hawkins leeft nu niet meer, maar in de tijd dat hij wel leefde, heeft hij bijzondere boeken geschreven. Deze boeken vind je dan ook terug in onderstaand artikel met de top 9 met beste boeken van David R. Hawkins. In de link naar de bibliografie op volgorde vind je ook een lijst met alle boeken en het nieuwste werk van de auteur, maar het meest opvallend is de kennis die hij deelt over de niveaus van bewustzijn. Bekijk als je interesse hebt in bewustzijn in het algemeen – of de niveaus in het bijzonder – de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David R. Hawkins om te zien welk boek je als eerste wilt gaan lezen.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor een overzicht van alle publicaties van David R. Hawkins.

Korte biografie over David R. Hawkins

David R. Hawkins was in 1927 in de Verenigde Staten geboren en in is daar in 2012 ook gestorven. Na zijn opleiding tot psychiater heeft hij een groot deel van zijn leven in de psychiatrie gewerkt. Daarna is hij zich gaan verdiepen in spiritualiteit en bewustwording. Hij heeft een schaal voor bewustwording ontwikkeld waarin verschillende niveaus te meten en onderscheiden zijn. Uiteindelijk zijn er vanaf 2005 negen boeken van hem verschenen die bewustwording en spiritualiteit als thema hebben.

Top 9 beste boeken van David R. Hawkins

Letting go

Het eerste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David R. Hawkins is ‘Letting go’. Hierin beschrijft de auteur duidelijke stappen om innerlijke blokkades te verwijderen, zodat je gelukkig wordt en negativiteit los kunt laten.

Power vs. Force

In de tweede titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David R. Hawkins gaat de auteur aan de slag met het toepassen van zijn medische en wetenschappelijke kennis van kinesiologie op het menselijk gedrag en het effect op je gevoel van bewustwording.

Transcending the levels of consciousness

Je ego kan voorkomen dat je je niveau van bewustzijn ontwikkeld en blijft hangen in oude patronen. Daar bovenuit stijgen betekent dus je ego aan de kant zetten. Dit boek helpt je daarbij.

The eye of the I

‘The eye of the I’ – het vierde boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David R. Hawkins – is erop gericht om de lijn die je ziet tussen wetenschap en spiritualiteit te vervagen of zelfs te verwijderen. De auteur heeft zijn discussies met studenten gebruikt om de theorie helder te verwoorden.

The map of consciousness explained

De volgende aanrader in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David R. Hawkins is ‘The map of consciousness explained’, waarin uitleg wordt gegeven bij de Kaart van Bewustwording. Deze kaart (of schaal) heeft David R. Hawkins zelf ontwikkeld en hierop zijn niveaus beschreven met daarbij bepaald gedrag, waarden en emoties. Begrip van de niveaus kan ervoor zorgen dat je je verder ontwikkelt.

Succes is for you

Volgens David R. Hawkins is succes eerder iets dat in je houding zit dan dat het een na te streven doel is. Zelfs als je weet wat alle factoren zijn die tot succes kunnen leiden, hoef je nog niet succesvol te zijn. Met dit boek breid je je kennis uit en verken je de mogelijkheden om succes te behalen in het leven, op welk vlak dan ook.

Stumbling toward obedience

Het volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David R. Hawkins is iets anders dan de overige titels in deze top 9. De auteur gaat op het Christelijk geloof in en hoe gehoorzaamheid ertoe leidt dat je jezelf en je omgeving kunt dienen.

Along the path to enlightenment

Wil je elke dag een reflectie doen die de gedachte van David R. Hawkins weerspiegelt? Dan is ‘Along the path to enlightenment’ en prima keuze, want je krijgt hier 365 bladzijden met korte teksten of vragen om je aan het denken te zetten over je pad naar bewustwording en spiritualiteit.

Reality, spirituality, and modern man

In het laatste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David R. Hawkins gaat de auteur in op de moderne wereld en hoe deze steeds meer beperkingen in plaats van vrijheid en ruimte oplevert voor de mens. Het boek kan je helpen met het maken van keuzes en het ontdekken van je ware ‘ik’.

Afsluiting

Je kiest niet voor niets voor een auteur die schrijft over spirituele ontwikkeling en bewustwording. Als je behoefte hebt aan meer informatie of er aan toe bent om zelf het ontwikkelingspad op te gaan, kun je voldoende stof in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van David R. Hawkins vinden om stappen te zetten.