Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Jacques Vriens

Jacques Vriens heeft al sinds 1976 minimaal één boek per jaar gepubliceerd, maar meestal zijn het er zelfs meerderen. In het jaar 2000 kwamen er zelfs maar liefst zeven boeken van deze auteur uit. Je leest dit allemaal terug in de bibliografie op volgorde waarin je ook zijn nieuwste titels vindt. In dit artikel wordt kort aandacht besteed aan de auteur, maar het hoofddeel van de review gaat natuurlijk over de top 10 met de beste boeken van Jacques Vriens. Het was lastig kiezen uit al zijn werk, maar het is toch gelukt om dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jacques Vriens af te ronden.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor de lange lijst met boeken van auteur Jacques Vriens.

Korte biografie over Jacques Vriens

Jacques Vriens is in 1946 geboren en hij is een van de bekendste kinderboekenschrijver van Nederland. Een aantal van zijn werken zijn verfilmd of zijn aangepast voor in het theater. Jacques Vriens schrijft al vanaf 1976 en in totaal gaat het om – om en nabij – de 100 boeken die hij uitgebracht heeft.

Top 10 beste boeken van Jacques Vriens

Achtste groepers huilen niet

In het eerste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jacques Vriens is Akkie geen onopvallend kind in de klas van juf Ina. Zelfs vanuit het ziekenhuisbed bemoeit hij zich nog met van alles op school.

Oorlogsgeheimen

Tuur en Maartje zijn buren van elkaar. De geheimen van de oorlog blijven echter – hoe zeer hun ouders ook hun best doen – voor hen niet verborgen in het kleine Zuid-Limburgse dorp.

Nog een nachtje slapen

In ‘Nog een nachtje slapen’ – het derde boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jacques Vriens – vragen Wouter en Mieke zich het hele jaar af wanneer de volgende feestdag is.

Grootmoeders grote oren

In ‘Grootmoeders grote oren’ worden bestaande sprookjes voor jonge kinderen opnieuw verteld.

Willem en Dikke Teun

Het volgende boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jacques Vriens draait om Dikke Teun. Het is een rode kater die met Willem kan praten, maar wel alleen als Dikke Teun en Willem met zijn tweetjes zijn.

De dikke bende van de Korenwolf

In deze bundel vind je drie titels over de Bende van Korenwolf.

Mijn vader woont in het tuinhuis

Joeri en Lara zijn een tweeling en in ‘Mijn vader woont in het tuinhuis’ – boek zeven in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jacques Vriens – vertellen ze beiden over de scheiding van hun ouders.

Groep zeven slaat terug

Dagmar komt er achter dat Sarah blauwe plekken heeft en dat er thuis iets gebeurt dat niet pluis is. Groep zeven laat het er niet bij zitten.

Het raadsel van de regenboog

Marijn gaat uitzoeken wat er op school aan de hand is als meesters en juffen zich anders gedragen dan normaal.

Meester Jaap maakt er een puinhoop van

Het laatste boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jacques Vriens draait om meester Jaap en een ding staat vast: meester Jaap is zeker geen gewone meester.

Afsluiting

Jacques Vriens slaagt er in om in zijn kinderboeken situaties te beschrijven die er voor kinderen toe doen. Hij doet dit op zo’n manier, dat je zelfs als volwassene nog geboeid kunt zijn door de verhalen.