Wij houden van boeken, maar we moeten toegeven dat er ook genoeg online te lezen valt in diverse blogs. Welke blogs en websites zijn het meest interessant om te lezen als het gaat om beauty en gezondheid? Lees hier onze landelijke top 50…

8) Beauty en gezondheidsblogs: onze onderzoeksdata

De top 50 beauty & gezondheid bloggers en vloggers websites

Op het eerste gezicht hebben beauty en gezondheid misschien niet zoveel gemeen. Maar als je er wat langer bij stilstaat, zul je merken dat ze twee handen op één buik vormen: in beide gevallen gaat het er natuurlijk om dat je goed in je vel zit. Echte schoonheid zit vanbinnen. Datzelfde geldt voor gezondheid. In dit artikel bespreken we de 50 beste blogs op gebied van beauty en gezondheid. Nog niet overtuigd dat er iets voor je tussen zit? Laat ons je nu dan overtuigen.

Onze zoektocht naar de allerbeste beauty en gezondheid blogs en vlogs

Tips op het gebied van beauty en gezondheid kunnen we allemaal wel vroeg of laat gebruiken. Het fenomeen beauty- en gezondheidsblogs heeft de afgelopen jaren ook explosief aan populariteit gewonnen. Des te meer reden voor ons als redactie om ons extra in het fenomeen te verdiepen en te kijken wat de pot te schaffen heeft. Lezen is iets dat we sowieso met veel plezier doen. Een goed blog leest als een magazine: staat vol nieuwtjes en tips.

Beautytijd: wat ons betreft de nummer één keuze beautyblog

Heb jij al eens gehoord van Beautytijd.nl? De naam van dit Nederlandse beautyblog spreekt natuurlijk al voor zich: hier draait alles om schoonheid – zowel uitwendig als innerlijke schoonheid. Het beautyblog Beautytijd wordt beheerd door een tweetal vriendinnen en trouwe zakenpartners: Wilma en Eveline. Ze schrijven blogs en reviews over tal van onderwerpen, waaronder huidverzorging en make-up, maar natuurlijk ook haarproducten.

Overigens houdt het daarmee niet op: je komt reviews en blogs tegen van producten voor heel het lichaam. Wekelijks verschijnt er wel een nieuwe blog. Ook verschijnen er gezonde recepten.

Waarom wij gezondheidsblogs en -vlogs zijn gaan reviewen

Het reviewen van gezondheidsblogs en -vlogs, evenals beautyblog was voor ons een logische vervolgstap, aangezien dit in het verlengde van veel van onze interesses lag. Zo zijn we op de redactie allereerst erg gefixeerd op gezondheid en proberen we een gezonde levensstijl aan te houden (wat vaak nog best een uitdaging is). Beauty ligt vooral in het verlengde van de interesses van de vrouwelijke redactieleden. Het reviewen zelf is iets dat we allemaal graag doen.

Blijf kritisch op het blogs en vlogs aanbod

Uiteraard heeft het weinig zin het eerste de beste blog te openen en alles wat je leest meteen voor lief te nemen. Zoals met alles wat je leest of hoort, moet je kritisch zijn op de kennis die je opdoet. Geen enkel blog – hoe hoog de kwaliteit ook is – is ooit volledig. Er zijn altijd wel tekortkomingen. Of er ontbreekt informatie. Vandaar dat wij je vooral ook willen stimuleren meerdere blogs uit deze selectie naast elkaar te bekijken, voor een zo volledig mogelijk beeld.

Welke ervaringen deelt een beauty- en gezondheidsblog?

Je zult zien dat de meeste beauty- en gezondheidsblogs vooral uit de eigen ervaring schrijven of vertellen. Op zich is daar natuurlijk niets mis mee. Maar knoop één ding goed in je oren: wat voor de ene persoon een goed idee en strak plan is, kan voor de ander een misser zijn. Daarom is het zo belangrijk verschillende perspectieven op te doen en ook te kijken of bepaalde uitspraken wetenschappelijk onderbouwd kunnen worden. Dan pas is je beeld volledig.

Op deze criteria beoordelen wij een beauty- en gezondheidsblogs

Zoals gezegd, kies niet zomaar voor het eerste het beste beauty- of gezondheidsblog, maar weeg de kwaliteit van de blogs goed af. Bij het bepalen van kwaliteit kijken wij altijd naar het volgende:

 • De auteur van de blog of vlog geeft aan wanneer er uit eigen ervaring wordt gesproken en wanneer niet
 • Alleen als iets wetenschappelijk onderbouwd kan worden, wordt gezegd dat iets “echt zo is” (maar zelfs wetenschappelijke inzichten kunnen na verloop van tijd veranderen)
 • De blogauteur probeert zijn of haar mening niet op te dringen aan de lezer
 • De behoefte van de auteur iets te vertellen, sluit aan bij de behoefte van het publiek iets te weten te komen
 • Bij voorkeur zijn er op één blog meerdere auteurs actief – een aantal vaste bloggers, of bijvoorbeeld regelmatig gastblogs
 • De auteur staat altijd open voor nieuwe informatie
 • De auteur weet op overzichtelijke, heldere, vlotte en leuke manier te schrijven
 • Het beauty- of gezondheidsblog moet natuurlijk ook goed zijn ingedeeld en prettig zijn in gebruik.

Beauty en gezondheidsblogs: onze onderzoeksdata

Wat is nu het allergrootste voordeel van blogs? Wat ons betreft, is dit het feit dat je een blog heel gemakkelijk kunt inzien, waar en wanneer je wilt. Het enige dat je nodig hebt is toegang tot het internet en een paar minuten vrije tijd. Dat maakt het voor de redactie ook stukken makkelijker om gezondheidsblogs in de praktijk op basis van bovenstaande punten te testen. Alle beauty- en gezondheidsblogs in dit artikel zijn door één of meerdere redactieleden uitgeplozen.

Beste beauty- en gezondheidsblog 1: Beautytijd.nl

De eerste blog in onze lijst, Beautytijd.nl, is ook meteen onze persoonlijke favoriet. Dat hebben we hierboven al aangegeven. Deze blog wordt, zoals gezegd, beheerd door het dynamische duo Eveline en Wilma. Hadden we trouwens al gezegd dat zij behalve goede zakenpartners en vriendinnen ook moeder en dochter zijn? Hun blog staat boordevol fantastische beauty reviews over huid- en lichaamsverzorging, over haarproducten en make-up.

Reken op wekelijkse nieuwe updates, grote passie voor schrijven en beauty en natuurlijk lifestyle. Hier en daar een gezond en lekker recept? Ook daarvoor ben je bij Beautytijd aan het juiste adres. (Professionele) kennis over sociale media en webdesign is er meer dan genoeg.

Beste beauty- en gezondheidsblog 2: Beautylab.nl

De tweede blog in deze lijst is Beautylab. De blog en website zijn opgericht op initiatief van Serena Verbon (1984) uit Houten. Het begon aanvankelijk als hobby, maar inmiddels is Beautylab één van de allergrootste Nederlandse beautyblogs – ook op YouTube is Beautylab razend populair. Kortom: deze blog mag absoluut niet ontbreken in onze top vijf van beste blogs.

Wist je dat Serena sinds 2006 een Bachelor of Applied Science bezit op het vlak van Molecular Biology? Met haar opleiding heeft ze ruim vijf jaar fulltime als farmaceutisch analist in een ziekenhuisapotheek gewerkt. Haar passie voor farmaceutica en beauty uitte zich in eerste instantie in de vorm van een webshop, genaamd de Secret Garden, waarin ze onder meer zelfgemaakte zeep, butters en scrubs verkocht. Inmiddels is er dus het populaire beautykanaal.

Beste beauty- en gezondheidsblog 3: Beautyblog.nl

Het beautyblog met de meest rechttoe-rechtaan naam is uiteraard Beautyblog.nl. Dit blog over beauty en verzorging wordt onderhouden door Eline. Wekelijks schrijft ze vol passie over tal van beauty producten. Op haar website vind je heel wat verschillende blogs, niet alleen over beauty en beautyartikelen, maar ook over lifestyle. Zo kom je onder meer de categorieën “collecties” en “tips” tegen. Verder vind je een uitgebreide pagina’s met nieuws.

Beautyproducten aankopen is één ding. Weten hoe je ze moet gebruiken, is iets heel anders. Ook hier heeft Eline iets op gevonden. Op de pagina “How-to” legt ze elke toepassing stap voor stap voor je uit. Daarnaast vind je op de pagina “Nieuws” alle nieuwtjes die je niet wilt missen.

Beste beauty- en gezondheidsblog 4: Byaranka.nl

Byaranka, of eigenlijk: By Aranka, is een beautyblog opgezet door Aranka. Inmiddels werkt ze fulltime aan haar vlag. Ze heeft onder meer een MBO studie Marketing en Communicatie doorlopen en weet precies hoe ze een groot publiek moet bereiken. De liefde voor beauty, lifestyle en good food is de afgelopen jaren gekomen. Schrijven doet ze gewoon ondanks haar dyslexie: echt een kanjer. De blog By Aranka bestaat alweer sinds 2010 en is echt een blijver.

Het blog is in eerste instantie begonnen als hobbyproject naast school en werk, maar later (in 2012) uitgegroeid tot bedrijf. Sinds 2015 is het voor Aranka een full time baan die ze met veel plezier uitoefent. Op dagelijkse basis is ze met haar blog bezig. Dat betekent dat er ook meerdere malen per week nieuwe artikelen online komen, specifiek gericht op de smaak van vrouwen.

Beste beauty- en gezondheidsblog 5: Thebeauparlour.com

Heb jij al gehoord van The Beau Parlour? Deze beautyblog is bedacht en opgericht door An. Zij is een gedreven beauty blogger en specialist in alles op het gebied van huidverzorging. Ze weet alles van de verschillende huidtypen af, maar is vooral expert op het gebied van de vette huid. Haar blogs hebben tot doel andere mensen te motiveren en te inspireren. Waar nodig krijgen lezers persoonlijke ondersteuning of advies voor de behandeling van hun huid.

Je kent An misschien als eigenaresse van Dang Branding. Dit bedrijf richt zich op sociale media, consulting en natuurlijk branding. Haar overleden moeder speelt hierbij een grote inspiratie.

De artikel die op het blog verschijnen, zijn steeds met veel aandacht en passie geschreven. Op het blog vind je meer dan alleen artikelen over huidverzorging. Ook kom je van alles tegen op het gebied van make-up en andere vormen van verzorging: eigenlijk alles waar je blij van wordt.

Beste beauty- en gezondheidsblog 6: Thedutchbeautyblog.nl

Het mag duidelijk zijn: Thedutchbeautyblog is een beautyblog van Nederlandse origine. De blog wordt beheerd door Angela, een echte Groningse, wiens passies uiteraard liggen bij make-up en beauty, plus alles wat hiermee samenhangt. Het is haar streven de illusie te doorbreken dat Noorderlingen niet van make-up houden. Je kent het blog misschien wel van de eerdere naam die het had: ilovebudgetmakeup.nl. Inmiddels vind je hier meer dan alleen budget.

Op thedutchbeautyblog vind je van alles over mode, huidverzorging en natuurlijk make-up, zowel duur als betaalbaar. Kortom: er is een geschikt product voor iedereen. Het fijne van het blog is dat je uitgebreid reacties kunt plaatsen. Begin een discussie. Deel je mening: het kan allemaal. De artikelen op het blog zijn allemaal geschreven vanuit Angela’s eigen perspectief.

Beste beauty- en gezondheidsblog 7: Abeautyday.nl

Welke dag is het vandaag? Ongetwijfeld weer A Beautyday. Elke dag is een dag voor beauty. De bedenker en het gezicht van a Beautyday is Teddy. Zij is gepassioneerd over alles dat met make-up te maken heeft (evenals glitters) en houdt van schrijven. Ook eten is voor haar een hobby. Naar eigen zeggen is Tedy (gewoon haar echte naam) een typisch dorpsmeisje. Ze is afgestudeerd op het gebied van Communicatie en PR en weet hoe ze haar publiek moet bereiken.

In het dagelijks leven is Teddy marketeer. Daarnaast houdt ze zich bezig met haar blog, die intussen al weer ruim vijf jaar bestaat. In korte tijd is dit uitgegroeid tot haar grote passie. Wat je precies op A Beautyday mag verwachten? Tal van blogs over beauty en lifestyle, maar natuurlijk ook over persoonlijke zaken en hier en daar wat modeonderwerpen. Ontdek waar Teddy zich mee bezig houdt en warm je hart aan haar gepassioneerde verhalen en leuke berichtjes.

Beste beauty- en gezondheidsblog 8: Beautyshine.nl

Ook Beautyshine is een blog die we van harte kunnen aanbevelen. Dit blog is gericht aan jonge vrouwen die het beste uit zichzelf willen halen en iedere dag de mooiste versie van zichzelf willen zijn. De blogs inspireren niet alleen, ze geven je ook een steuntje in de rug.

Beautyshine is opgericht door Camilla, die uiteraard een grote passie voor beauty heeft. Daarnaast richt ze zich met haar blogs ook op het gevoelsleven: stimuleert ze jouw en ieders zelfvertrouwen en staat “feel good” bij haar in een hoog vaandel. Het zijn dus bovenal erg hoopvolle en enthousiaste blogs die ze schrijft, steeds in een lekker leesbare en prettige stijl.

Beste beauty- en gezondheidsblog 9: Meerbeauty.nl

Ken jij Meerbeauty al? Zoals de naam al doet vermoeden, ontdek je hier nog meer op het gebied van beauty. Schoonheid staat hier uiteraard in een hoog vaandel. Je vindt op deze blog met de vriendelijke, zachte uitstraling tal van artikel, verdeeld over meerdere categorieën. Denk aan alles op het gebied van Haar, Beauty, Voeding, Make-up en natuurlijk Fashion. Contact opnemen om een vraag te stellen? Via linqmarketing.blogs@gmail.com.

Een greep uit de meest recente artikelen op moment van schrijven: een artikel over het hoe en wat van bamboe sokken, een artikel over het inzetten van een professionele podotherapeut bij voetklachten, een artikel over of je haar wassen nu wel of niet slecht voor je is, een artikel over het plezier van slippers op maat en een artikel over een toestel voor huidanalyse.

Beste beauty- en gezondheidsblog 10: Amsterdamad.nl

Een ander beautyblog dat zeker de moeite waard is, is dat van AD Amsterdam. Dit blog is van een schoonheidsspecialist die professionele aanbevelingen, plus essentiële schoonheid producten geeft. Wie zegt dat een schoonheidssalon geen goede schoonheidsblog kan beginnen? Het spreekt juist voor zich dat de professionals in et vak weten waarover ze praten.

Het streven van AD Amsterdam is de beste versie van je huid te krijgen. Dat streven zie je ook terug in de verschillende blogs. De experts hebben verstand van alle huidtypen en vele jaren ervaring op zak: ze weten dus waarover ze spreken. Het aantal behandelingen dat wordt toegepast, is groot. De behandeluitkomsten zijn bijzonder groot. Werp vooral eens een blik op het blog en laat je verrassen. Misschien word je wel verleid tot een bezoek aan de praktijk.

Beste beauty- en gezondheidsblog 11: Pinkit.nl

Pinkit is een platform waar je dagelijks nieuwe beauty artikelen op aantreft. Je vindt er zowel dure en luxe producten als producten binnen een bepaalde niche. Ook komt er een selectie budgettoppers voorbij. Meer Pinkit.nl is meer dan alleen een webshop voor beautyartikelen. Je vindt hier ook de leukste blogartikelen. Onder meer over lipstick (de persoonlijke favoriet van oprichter Bianca) en natuurlijk verschillende lifestyle en persoonlijke artikelen plus nieuwtjes.

Je kunt Bianca persoonlijk bereiken via het e-mailadres Biancavanarkel@icloud.nl. Bianca schrijft al een eigen blog, of online dagboek, sinds ze 14 is. Eind 2013 werd Pinkit.nl opgericht. Sinds 2015 is het bedrijf officieel bij de Kamer van Koophandel ingeschreven en inmiddels zijn er al ruim 2000 artikelen gereviewd. Op zoek naar een productreview? Hier moet je zijn.

Beste beauty- en gezondheidsblog 12: Forever39.nl

Een volgend beautyblog van hoge kwaliteit is Forever39. Dit beautyblog heeft een wel heel bijzondere opzet, het is namelijk een “Happy Aging Blog”. Forever39 verwijst uiteraard naar altijd negenendertig blijven. In de volksmond begint het ‘verval’ vanaf je 40e. Daar valt over te discussiëren. Wel staat buiten kijf dat Forever39 je helpt met de mooiste versie van jezelf te zijn, vanbuiten, maar ook vanbinnen. Deze informatieve beauty blogger richt zich op de 40-plusser.

Wist je dat er zelfs eigen merk collageenpoeder wordt verkocht, onder de naam Forever 39 Collagen? De werking van dit product is zelfs wetenschappelijk bewezen. Een echte aanrader dus.

Beste beauty- en gezondheidsblog 13: Thatkindofvibe.nl

Thatkindofvibe.nl is een platform opgericht door Evy, afgestudeerd op het vlak van de psychologie en neurowetenschappen. Niet direct het type persoon waarvan je verwacht dat ze een beautyblog gaat oprichten. Schijn bedriegt. Maar goed ook dit keer, want deze beautyblog is van zeer hoge kwaliteit. We zijn er als redactie erg over te spreken, ondanks het feit dat Thatkindofvibe vooral een hobbyproject is voor de auteur (naar eigen zeggen een denker).

Wat je op Thatkindofvibe.nl kunt aantreffen? Uiteraard de eigen visie van de auteur, blogs en make-up tutorials, reviews van producten, evenals de laatste nieuwtjes op beauty en modegebied. Je kunt Evy ook volgen op Facebook, Instagram en natuurlijk op Twitter. In het online magazine vind je tal van artikelen. Maandelijks trekt Evy gemiddeld zo’n 3000 unieke bezoekers.

Beste beauty- en gezondheidsblog 14: Veracamilla.nl

Veracamilla.nl is het beautyblog van – je raadt het al – Vera Camilla. Dat is een echte naam, geen pseudoniem. Ze is 26 jaar oud, Arnhemse van origine en inmiddels inwoner van Amsterdam. Uiteraard heeft Vera een passie voor zowel schrijven als beauty, anders zou ze geen beautyblog zijn begonnen. Verder houdt ze van sociale media, lezen en shoppen: stuk voor stuk hobby’s die handig zijn in het opzetten en onderhouden van een eigen modeblog.

Beautyblog Vera Camilla laat je zien dat niet belangrijker is voor een meid dan zichzelf zijn. ze werkt inmiddels vanuit haar huiskantoor fulltime aan haar modeblog en alle daarbij horende kanalen. Dat betekent dat je met grote regelmaat nieuwe updates en artikelen mag verwachten. Reken onder meer op tik artikelen, foto’s van producten en de allerleukste woonkamerfilmpjes.

Beste beauty- en gezondheidsblog 15: mamsatwork.nl

Mamsatwork.nl is een erg breed opgezette blog: een blog voor werkende moeders in het bijzonder en geschreven door een werkende moeder. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om als werkende moeder het hoofd boven water te houden: dat betekent meer dan alleen tips over het combineren van werk en privé en het doen van het huishouden. Er valt op Mamsatwor.nl ook van alles te ontdekken over lifestyle, plus je vindt er verschillende beauty tips.

Mamsatwork is opgericht door Joyce van de Pas, een werkende moeder met wensen en ambities. Sinds 2010 is zij eigen baas en heeft zij zich succesvol volle bak op het bloggen gestort. Een werkende moeder moet aan zichzelf denken en wie aan zichzelf denkt, denkt beauty.

Beste beauty- en gezondheidsblog 16: cafecosmetique.com

Café Cosmétique is een beauty blog met allereerst één van de meest poëtische namen. Het beautyblog is begonnen door Sofie Albrecht. Zij werkt overdag als beautyjournalist – en heeft dus de nodige ervaring met schrijven – en blogt ’s avonds. In het weekend gaat zij hobbymatig als parfumdokter aan de slag en stelt ze haar eigen parfums samen. Dat klinkt interessant.

Op Café Cosmétique vind je artikelen op het gebied van beauty en lifestyle (ook ion het Engels), maar waar het blog toch vooral in uitblinkt, zijn de blogs op het gebied van geuren en parfums. Zo kom je tal van uitgebreide reviews van verschillende bekende en onbekende parfums tegen.

Beste beauty- en gezondheidsblog 17: Beautybank.nl

BeautyBank.nl is een platform dat jou een boost in zelfvertrouwen wil geven en je in staat wil stellen meer uit je leven te halen. Dat klinkt goed, wij zijn alvast om. Het persoonlijke streven van Beautybank is mensen die met persoonlijke tegenslagen te kampen hebben (of hebben gehad) opnieuw laten stralen. Dit zijn met name mensen die krap bij kas zitten. Het platform heeft, naar eigen zeggen, “hart voor mensen die het hard hebben” en geeft extra liefde.

Wist je dat Beautybank het mensen binnen de doelgroep onder meer mogelijk maakt om gratis naar de kapper te gaan? Beautybank is veel meer dan alleen een beautyblog (al vind je hier natuurlijk ook tal van blogs over beauty en meer). Bovenal is het een platform van mensen die écht voor anderen in actie komen. Kijk snel op de website om te zien of het bij je past.

Beste beauty- en gezondheidsblog 18: Susanhoffman.nl

Susan Hoffman gaat alweer wat langer mee. Zij werd geboren in 1969, is inmiddels de vijftig gepasseerd en een fanatiek Beauty Ondernemer. Dat niet alleen, zij is een ook nog eens een getalenteerde Hair & Make-up Artist. Zij helpt mensen te laten strelen. Zelfs is ze moeder en groot modeliefhebber. Ze heeft gewerkt als kapper en later als hair stylist en make-up stylist. Haar streven: onderscheidene kenmerken in iemand herkennen en natuurlijke schoonheid nabootsen.

Susan Hoffman is niet alleen persoonlijk in te huren, zij onderhoudt ook nog eens een leuke en verdiepende blog, waarin ze inspiratie haalt uit verbinding. In de blogs leer je bovenal hoe je opnieuw met jezelf in verbinding kunt komen. Hoe je jezelf moet omarmen. Omarm jezelf op Susanhoffman.nl.

Beste beauty- en gezondheidsblog 19: Beautyjuf.nl

Eén van de leukste beautyblogs is ongetwijfeld Beautyjuf.nl. Waarom de naam Beautyjuf? Omdat de oprichtster van het blog in het dagelijks leven voor de klas staat en les geeft aan basisschoolleerlingen. Het schrijven van blogposts, evenals beautyblogs bezoeken en fotograferen zijn grote hobby’s van haar. De liefde voor make-up en beauty zit diep: deze was er al sinds jonge leeftijd. Beautyjuf als platform bestaat sinds 2013, toen het eerste artikel online ging.

Wat je precies op Beautyjuf mag verwachten? Liefst twee tot driemaal in de week een nieuwe post op het gebied van beauty, nagellak of make-up. Je ontdekt er van alles en nog wat. Ook als je op zoek bent naar lifestyle word je aangenaam verrast: ook hier worden regelmatig artikelen van geplaatst. Kortom: je kunt als beauty lover je geluk niet op op Beautyjuf.nl.

Beste beauty- en gezondheidsblog 20: beautyandbooksmagazine.nl

Beautyandbooksmagazine.nl combineert twee grote passies die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben: beautyproducten en boeken. Maar hé: waarom niet? Het resultaat is een kleurrijke mix van blogs op een website die bijna iedereen wel iets heeft te bieden. Je vindt hier overigens nog meer dan alleen beauty en boekenreviews, onder meer ook reviews van medische zaken. Zelfs op het gebied van financiën zul je artikelen vinden.

Een greep uit de hoge hoed: ben je fan van stripboeken en/of anime? Dan ben je hier ook aan het juiste adres. Je komt babyartikelen en -posts tegen, evenals reviews over food, rechten en interviews. Verder zijn er blogs geplaatst over medische zaken en sport, over boeken, wonen, drankjes, gezondheid en relaties, deodoranten en parfum en zelfs “self love”.

Beste beauty- en gezondheidsblog 21: bijdominiquedrachten.nl

Bijdominquedrachten.nl is de website van salon “Bij Dominique”. Het gezicht achter de website en de salon is uiteraard Dominique – iemand met intussen rond de 10 jaar ervaring als afgestudeerde schoonheidsspecialiste. Haar praktijk bestaat sinds 2018. Nu kan het zijn dat je in de praktijk zelf niet geïnteresseerd bent. Gelukkig vind je op de website ook een nuttige en interessante beauty blog: zeker de moeite waard om op je gemak eens doorheen te bladeren.

Beste beauty- en gezondheidsblog 22: Ernasbeauty.nl – Amanda’s Beauty Blog

Erna’s Beauty is eveneens een salon. Je gaat hier naartoe voor je manicure en pedicures. Maar wist je dat je op de website ook een speciaal beauty blog vindt van één van de collega’s, genaamd Amanda’s Beauty Blog? De persoon verantwoordelijk voor dit leuke en verdiepende blog is uiteraard Amanda. Op zoek naar verdiepende beautykennis, weetjes, tips en de nieuwste informatie? Breng dan gerust eens een online bezoek aan Amanda’s Beauty Blog.

Amanda is sinds 2007 mede-eigenaar van de salon. Ze bezit de diploma’s pedicure, kapper, nagelstyling en schoonheidsspecialiste. Met andere woorden: ze weet waarover ze schrijft en ze kan je het beste advies geven over hoe je bepaalde beautybehandelingen in praktijk toepast.

Beste beauty- en gezondheidsblog 23: Beautyopinie.nl

Beautyopinie.nl is opgericht door Natascha, trotse moeder van een meisje en een jongen en Deventernaar van origine. Zij geeft aan een groot liefhebber (“junkie”) op het gebied van huidverzorging te zijn. Beautyopinie richt zich op de goedverzorgde en de zelfbewuste Nederlandse vrouw. Wat je er op terugvindt? Onder meer uitgebreide reviews, evenals talloze tips en tricks. Ook kom je links en rechts verschillende inspiratieartikelen tegen.

Het leven mooier maken: dat is waar Beautyopinie.nl om draait. Uiteraard staat de mening van Natascha hierbij centraal. Zij deelt graag haar inzichten met je over beautyonderwerpen, maar ook over lifestyle en kleding. Met andere woorden: het aanbod is groot genoeg voor elke vrouw.

Beste beauty- en gezondheidsblog 24: Beautyblog-Angelique.nl

Al gehoord van Beautyblog-Angelique? Dit beautyblog richt zich op alle mogelijke aspecten van beauty. Zo vind je hier talloze artikelen en blogs over make-up, over het aanbrengen van make-up en natuurlijk over mode in de breedste zin van het woord. Verder is er een blog over huidverzorging: hoe zorg je het beste voor jouw huid en wat zijn de verschillende huidtypen? Ook is er een biologische blog, waar je van alles vind op biologisch gebied.

Angelique heeft tot streven jou de beste mode- en huidverzorgingstips te geven, zodat jij goed in je vel zit en je goed over jezelf kunt voelen. In schoonheidskringen is het gebruik van biologische producten steeds populairder geworden. Dat heeft onder meer te maken met een beperking van het aantal bijwerkingen bij gebruik. Vandaar een uitgebreide selectie biologische blogs.

Beste beauty- en gezondheidsblog 25: Aliegeerts.nl

Nog een beautyblog dat zeker de moeite waard is, is die van Aliegeerts.nl. Dit blog combineert beauty met de gezondheidservaringen en -deskundigheid van de auteur. Deze is namelijk 15 jaar actief geweest in de geestelijke gezondheidszorgsector. In 1995 werd de opleiding schoonheidsspecialiste afgerond, waarna nog een reeks specialisaties volgde. Met name belangrijk op dit beautyblog is de schoonheid van “binnenuit”: schoonheid die van binnen zit.

Aliegeerts.nl verwijst in eerste instantie naar een kliniek waar je terecht kunt voor toegepaste Chinese geneeskunde, massages en meer. Maar veel van de kennis uit de praktijk wordt ook in blogvorm overgebracht. Het loont dus zeker de blogs een keer uitgebreid te bekijken. De auteur volgt jaarlijks scholing en bezoekt beurzen om alle kennis actueel te houden.

Beste beauty- en gezondheidsblog 26: Verdraaidmooi.com

Verdraaidmooi.com is een beautyblog die wat ons betreft verdraaidleuk(.com) is. Het blog is opgericht en wordt opgericht door de Zeeuwse Daphne Suij. Haar grote passie is make-up. Haar gezondheid maakt een groot deel van haar gezondheid uit. zij heeft namelijk scoliose en leeft met chronische pijn. Haar blogs hebben dus vooral een sterk persoonlijk tintje. Verder kom je tal van blogs tegen vol tips en beautyreviews. De naam is ook niet toevallig gekozen.

Verdraaid mooi verwijst naar de kromming in Daphnes wervelkolom. Deze heeft ze lange tijd proberen te verbergen, omdat ze haar ware ik niet durfde te laten zijn. Inmiddels heeft ze het lef gevonden zichzelf bloot te geven in haar blogs. Daar kunnen we alleen maar lof voor hebben.

Beste beauty- en gezondheidsblog 27: Beautyblogster.nl

Beuatyblogster.nl is een naam die je ook zeker moet kennen. Deze Nederlandse beautyblog staat boordevol artikelen met inspiratie. Je vindt er van alles op het gebied huidverzorging, haarverzorging en natuurlijk beauty. Je komt er tal van productreviews tegen, je leert bij over make-up looks en zult je beauty vragen beantwoord zien. Dit beautyblog is opgericht door Janine, een Drentenaar en Online Marketing Specialist in de Retail branche in het dagelijks leven.

Vanuit haar werkervaring heeft Janine flink wat ervaring op het gebied van SEO, het schrijven van nieuwsbrieven, content, website lay-out en affiliatie marketing. Kortom; het runnen van een beautyblog is voor haar twee vingers in de neus. Beautyblogster is overigens nog niet zo’n oud blog. Het bestaat pas sinds 2020. Het begon als creatieve blog. Inmiddels is het een beautyblog waar je alles ontdekt op het gebied van skincare, haarverzorging en beauty.

Beste beauty- en gezondheidsblog 28: Vrouwenstyle.nl

Vrouwenstyle.nl is een blog van vrouwen voor vrouwen, specifiek gericht op lifestyle. Je komt er natuurlijk ook tal van blogs tegen over lifestyle. De vrouwen bloggers blijven op de hoogte van de laatste nieuwtjes en richten zich op de onderwerpen die de lezers het meest interesseren. Dit collectief van vrouwelijke bloggers richt zich op onder meer beauty, food, lifestyle en fashion. Plus zaken als travel. Het aanbod artikelen op de website is helemaal actueel.

Op zoek naar nieuwe trendy dameskleding? Ook die kom je in overvloed tegen. Damesmode online bestellen? Hiervoor krijg je de nodige handige tips. Zo vind je onder meer een handige selectie aan leuke webshops. Wil je op de hoogte blijven? Dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Ook kan je Vrouwenstyle volgen op sociale media: Instagram, Facebook en Twitter. Tips voor de redactie zijn ook welkom. Bijvoorbeeld als je een leuke webshop weet.

Beste beauty- en gezondheidsblog 29: Pinkypolish.nl

Pinkypolish verwijst naar de pink en nagellak. Het blog is ontstaan in 2009. Oprichtster is Charlotte, een enthousiaste twintiger met een grote interesse in cosmetica en met name nagellak. Pinkypolish draait alweer aardig wat jaartjes mee en is uitgegroeid tot een groot en succesvol Nederlands beautyblog. Sinds 2013 is Pinky Polish ook officieel een bedrijf. Het streven? Ervoor zorgen dat jonge vrouwen goed in hun vel zitten aan de hand van kennis, tips en ervaring.

Wat je in het blog allemaal kunt lezen? Behalve blogs over cosmetica, kom je ook veel blogs tegen met mode als centrale onderwerp. Je leert alles op het gebied van lifestyle, maar ook gezondheid. De blogs werken oppeppend en bieden handvatten om je zelfvertrouwen te vergroten. Charlotte is niet de eerste de beste. Ze heeft een master op het gebied van Taal en Communicatie. In het dagelijks leven werkt ze als Sociale Media Coördinator in de sector FMCG.

Beste beauty- en gezondheidsblog 30: beafitmom.nl

Zoals de naam Beafitmom doet vermoeden, draait dit blog om fitheid en moeders. De oprichtster van het blog is Claudia, moeder van twee pubermeiden. Dit blog gaat over het drukke gezinsleven, over sporten, energie, tijd voor jezelf maken, over lifestyle en natuurlijk over beauty. Het is een erg divers blog. Claudia is van beroep fotograaf en model en weet hoe ze een blog stijlvol moet inrichten. Ook coacht ze vrouwen na de zwangerschap.

Ben je op zoek naar een oppepper? Een steuntje in de rug? Beafitmom.nl is de plek waar je moet zijn. Hier vind je alles om een gezonde en sportieve levensstijl op te pakken. Als jij gezond bent en lekker in je vel zit, dan zul je meteen ook aantrekkelijker lijken. Dat is de wet van de natuur. Op dit blog veel persoonlijke ervaringen, maar ook tal van aanraders, tips en tricks.

Beste beauty- en gezondheidsblog 31: Glowzine.nl

Glowzine is een redelijk bekende naam in Nederland. Naar eigen zeggen is dit blog en deze website “jouw vriendin op het gebied van beauty.” Ben je dus op zoek naar een platform waar je alles over beauty te weten kunt komen, dan ben je bij Glowzine aan het juiste adres. Dit blog vertelt je alles dat je weten moet over het aanbrengen van make-up en deelt tal van reviews over beautyproducten, onder meer budgetproducten. Glowzine richt zich op de moderne vrouw.

Overigens ben je als man ook gewoon van harte welkom. Je huidverzorgingsroutine verbeteren? Makkelijker je make-up aanbrengen? Je leert het allemaal bij Glowzine. Het blog streeft ernaar zoveel mogelijk nieuwe producten uit te testen en deelt hier reviews van. Mocht je antwoord willen op een vraag, dan kun je deze ook in de besloten Facebook groep stellen. Glowzine bestaat sinds oktober 2019 en is opgericht door Esmée van Esmée Lifestyle.

Beste beauty- en gezondheidsblog 32: beautyinlife.nl

Benieuwd naar wat Beautyinlife.nl voor jou kan betekenen? Je vindt hier alle trends op het gebied van beauty. Verder wordt er natuurlijk ook uitgebreid aandacht besteed aan kleding en mode. Beautyinlife.nl staat er boordevol mee. Ook vind je hier tal van nuttige tricks en tips. Het leuke is dat je ook zelf een blog kunt toevoegen aan het al grote aanbod. Neem contact op en vraag of je een gastblog kunt toevoegen. Hoe diverser het aanbod, hoe beter.

Op Beautyinlife.nl vind je beauty, kleding, mode en een hele categorie blogs met tips. Een greep uit de meest recente Beauty in life artikelen: “Ultieme tips voor het dragen van een jumpsuit,” “Houd je van natuurlijke verzorgingsproducten en make-up?” en “Een heerlijke cake bakken of taart bestellen?” Zoals deze drie titels al aangeven, is het aanbod breed en divers.

Beste beauty- en gezondheidsblog 33: Fabiennejansen.nl

Nog een beautyblog om rekening mee te houden, is Fabiennejansen.nl. Uiteraard staat dit blog onder directie van Fabienne Jansen. Zij is al meer dan 15 jaar actief als visagiste en als haarstyliste. Bovendien heeft ze zich voor verschillende maand- en weekbladen ingezet. Bovendien heeft ze enkele BN’ers als vaste cliënten. Haar beautyblog is heel divers. Hierin deelt ze onder meer haar dagelijkse werkzaamheden, maar ook allerlei bijzonder beauty nieuws.

Op zoek naar expertise? Dan ben jij bij Fabienne Jansen aan het juiste adres. Ze is onder meer bekend van de beauty tutorials die ze schrijft voor het online magazine Shot of Joy. Fabienne streeft ernaar te ontdekken en bloot te leggen wat iemand authentiek maakt.

Beste beauty- en gezondheidsblog 34: Damespraatjes.nl

Ook Damespraatjes is een vrouwenmagazine dat absoluut de moeite waard is. Dagelijks worden maar liefst duizenden vrouwen bereikt met allerlei interessante verhalen en mooie winacties. Ook vind je op Damespraatjes verschillende nuttige product reviews. Ook voor positieve inspiratie ben je aan het juiste adres. De redactie bestaat uit de zussen Mara en Sandra. Ook zijn er verschillende vaste en semi-vaste gast bloggers die regelmatig iets plaatsen.

Mara Blikslager is met name verantwoordelijk voor de dagelijkse content: zij schrijft onder meer over de outfit van de week, over hotspots en waargebeurde verhalen. Ook voegt ze haar eigen foto’s van gerechten en producten toe. Sandra Blikslager is de hoofdredacteur en neemt de belangrijkste taken achter de schermen op zich. Zij is dus je eerste contactpersoon bij vragen.

Beste beauty- en gezondheidsblog 35: Glance-inside.com

Glance-inside is een bijzonder schoonheidsblog. Je leert hier namelijk hoe je ’s ochtends maar maximaal vijf minuten voor de spiegel hoeft te staan om er toch tot in de puntjes verzorgd uit te zien. Mila, de auteur en oprichter van het blog Glance-inside.com is een expert in het aanbrengen van PMU tatoeages, of te wel: permanente make-up. Zij is naar eigen zeggen een rustig persoon, die meer van kwalitatieve dan van veel contacten houdt.

Glance-inside heeft tot doel jouw individuele aard naar boven halen. Het streven is op zoek te gaan naar een uiterlijk dat volledig matcht met hoe je je vanbinnen voelt. In haar blogs lees je van alles over Mila, over haar praktijken in het dagelijks leven en natuurlijk haar visie op beauty.

Beste beauty- en gezondheidsblog 36: Gezondlijfgezondleven.nl

Gezondlijfgezondleven.nl is de eerste échte gezondheidsblog in deze lijst. Naar eigen zeggen zelfs hét gezondheidsblog. Wat je hier precies kunt vinden? Tal van artikelen natuurlijk. Alles op het gebied van leuke, informatieve en zinvolle artikelen geschreven over lifestyle en natuurlijk gezondheid. Het streven: jou te inspireren zodat je op dagelijkse basis het beste uit jezelf kunt halen. Het gezondheidsblog Gezondlijfgezondleven.nl bestaat alweer enkele jaren.

Is er dan slechts één persoon verantwoordelijk voor al die fraaie blogs? Nee, er staat een heel team van bloggers klaar om jou met de nieuwste weetjes en leukste artikelen in de watten te leggen. Het feit dat een heel team blogs schrijft, betekent dat er met grote regelmaat nieuwe blogs verschijnen. Gezond lijf, Gezond leven is eigendom van Recreatie Media.

Beste beauty- en gezondheidsblog 37: Gezondblog.nl

Gezondblog doet wat het belooft – het levert een blog over gezondheid. Het streven van het blog is duidelijk: mensen stimuleren te kiezen voor een meer gezonde en meer bewuste levensstijl. Zo’n gezonde levensstijl is niet alleen goed voor de lange termijn, maar zorgt er ook voor dat je je op korte termijn lekkerder gaat voelen. Alleen maar diëten is niet de bedoeling. Bovenal leert Gezondblog je ook hoe je tevreden kunt zijn met wie je bent en wat je doet.

Een bewuste levensstijl omvat ook: oprecht genieten. Met name van de kleine dingen. Lekker eten mag. De meeste blogs worden geschreven door Nico Oud en Evelina Zinger, maar er zijn ook verschillende gast bloggers actief. Zij schrijven onder meer over bewegen, over gezonder eten, wellness, mindfulness en gezonde recepten. Ook zijn er regelmatig winacties.

Beste beauty- en gezondheidsblog 38: Bewaakjegezondheid.nl

Ook Bewaakjegezondheid.nl is een gezondheidsblog die je zeker eens moet raadplegen. Waarom dan? Omdat je hier van alles en nog wat aan leuke en nuttige artikelen vindt, onder meer over sporten en voeding. Ook vind je tal van gezondheid tips, van alles over verzorging en mentale gezondheid. Contact opzoeken kan uiteraard ook. Als je fan bent van het blog, kan je altijd overwegen zelf een artikel te plaatsen. Naar gastbloggers is de blog altijd op zoek.

Beste beauty- en gezondheidsblog 39: Gezondheid24.nl

Een andere blog waar we erg over te spreken zijn, is Gezondheid24.nl. Centrale pijlers zijn uiteraard gezond eten gezond leven. Lydia Schoonhoven, auteur van de “over ons”-pagina, geeft aan dat dit voor haar voor ze met het bloggen begon, nog een ver-van-mijn-bed-show was. Haar eigen zoektocht naar een gezonder leven heeft haar veel gebracht: van meer energie tot een gezondere huid. Ook haar stemming is er op vooruit gegaan. Tijd dus om te delen.

Gezondheid24.nl is tot stand gekomen om al Lydia’s bevinden te delen in informatieve blogs over lifestyle, voeding, sporten en meer. Hoe zij aan al die kennis komt? Uit eigen ervaring en door te lezen, lezen, lezen. Goede informatie vinden, is niet altijd makkelijk. Gelukkig heeft Lydia ze alvast voor je opgezocht en verzameld. Je vindt er ook een overzicht aan leuke websites die je kunt raadplegen voor aanvullend leesmateriaal. Geen reden dus om je te vervelen.

Beste beauty- en gezondheidsblog 40: Gezondtotaal.nl

GezondTotaal is een gezondheidsblog dat staat voor gezond op je eigen manier. Vandaar dat je gestimuleerd wordt voor jezelf te bepalen wat gezond voor je is. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor hoe je als mens mentaal in elkaar zit en je relaties met anderen. Kortom: gezondheid wordt hier gezien in de breedst mogelijke vorm van het begrip. Vandaar dat je tal van artikelen vindt over het lichaam, over voeding, het gezin en natuurlijk ook over seks.

De kracht van GezondTotaal is met name het interactieve element van het platform: vrouwen (maar ook mannen) worden gestimuleerd hun mening te delen en van elkaar te leren. Er is uitgebreide ruimte voor discussie. GezondTotaal staat voor eerlijkheid, directheid en – kort door de bocht – “recht voor z’n raap”. Kom in direct contact met anderen en vraag om feedback.

Beste beauty- en gezondheidsblog 41: Weerstandinbalans.nl

Waarom kiezen voor Weerstandinbalans.nl? Omdat een gezonde leefstijl in de huidige maatschappij steeds populairder én belangrijker wordt. Weerstandinbalans.nl loopt voorop in de trend. Er wordt informatie gedeeld over je gezondheid op alle mogelijke fronten. Je vindt niet alleen nuttige informatie, maar ook tal van praktische tips en natuurlijk heel veel inspiratie. Gezonde leefstijl wordt erg breed genomen en is ook van toepassing op je geest.

Het gezondheidsblog kijkt onder meer naar voeding, duurzaam eten, maar ook naar zaken als verslaving en mentale gezondheid. Je leert voor jezelf doelen stellen en ontdekt hoe je je doelen kunt realiseren. Het aanbod is groot: dit blog heeft op elk van je vragen een passend antwoord.

Beste beauty- en gezondheidsblog 42: Gezondoppad.nl

Het volgende blog dat we je van harte kunnen aanraden is Gezondoppad.nl. Dit blog is geschreven door mensen met verstand van zaken, die bovendien een voorliefde hebben voor teksten schrijven. Er zitten heel diepgaande informatieve teksten tussen, maar ook persoonlijke blogs. Kortom: van alles wat. Je komt artikelen in tal van categorieën tegen en kunt overwegen ook zelf blogauteur te worden. Gezondoppad zoekt namelijk altijd nieuwe gastbloggers.

Wat voor artikelen je zoal tegenkomt? Van alles en nog wat in de categorieën gezondheid, maar ook mindset en lifestyle. Verder vind je leuke inspiratie op het gebied van sporten en reizen. Ook is er een heel segment gewijd aan gezond en lekker voedsel: hele maaltijden en voor tussendoor. Je hoeft alleen maar te browsen of een zoekterm in te vullen en je vindt wat je zoekt.

Beste beauty- en gezondheidsblog 43: Gezondheid.blog.nl

Gezondheid.blog is een blog met een niet mis te verstane naam: op dit blog vind je alles dat je nodig hebt voor een gezonde en gebalanceerde levensstijl. Blog.nl bestaat sinds juni 2005 en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste Nederlandse netwerk op het gebied van echte kwaliteitsblogs. Bijna alle blogs zijn door professionele journalisten geschreven. Blogs.nl is groter dan alleen gezondheid.blog.nl. Je vindt hier ook alles over media, reizen, lifestyle, sport en meer.

Je moet dus misschien even zoeken voor je op blog.nl hebt gevonden wat je zoekt. Maar gelukkig is de categorie “gezondheid” toegankelijk via een eigen sub pagina. Op deze sub pagina kom je alles te weten over de ontwikkelingen binnen gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het mooie is dat bijna alle artikelen journalistiek onderbouwd (goed onderzocht) zijn.

Beste beauty- en gezondheidsblog 44: Chefo.nl

Chefo.nl is misschien geen blog die je in dit rijtje verwacht terug te zien. Chefo.nl gaat namelijk uitsluitend over voedsel. Maar hé, wie op zoek is naar een gezonde leefstijl, zal ook gezond moeten eten. Chefo toont aan dat gezond eten ook uitzonderlijk lekker en niet bijster moeilijk hoeft te zijn. In het blog vind je tal van leuke en interessante artikelen.

Wat voor artikelen mag je dan verwachten? Van het gebruik van bakpapier tot de hoeveelheid eiwitten in eieren. Je ontdekt wat lactosevrije melk is en hoe je natuurlijk vocht kunt afdrijven. Ook zijn er verschillende blogs over producten, bijvoorbeeld de beste gietijzeren grillplaten van 2022 en de beste pannensets van 2022. Wie gezond wil eten, van koken en lekker eten houdt, is op Chefo.nl absoluut op zijn plek. Wij verlekkerden ons raak.

Beste beauty- en gezondheidsblog 45: Gezond-gewicht.info

Gezond-gewicht.info is een gezondheidsblog dat is opgericht door Amanda Kortman-Baptist. Zij heeft altijd al last gehad met het bewaren van een gezond gewicht en heeft in 2007 een uitgebreide voedingsleer cursus gevolgd. Het doel: tot de kern van de zaak komen en leren hoe het nu echt zit met de relatie tussen voedsel en gewicht. Veel diëten die je op het internet tegenkomt, bieden op lange termijn geen échte resultaten. Tijd voor een nieuwe aanpak.

Hoe gaat Amanda te werk? Allereerst leert ze je in haar blogs dat je je niet moet laten gek maken door dieethypes en eetgoeroes. Gezonder eten is vooral een kwestie van stapje voor stapje veranderingen aanbrengen. Je moet geduldig zijn en vooral ook niet doorslaan. Haar motto: “Gezond op je juiste gewicht komen en blijven met écht eten”. Diëten is overbodig. Amanda is niet zomaar iemand die in het wilde weg iets beweert. Zij heeft opleidingen gevolgd.

Beste beauty- en gezondheidsblog 46: Uw-balans.nl

Uw-balans is een website met blog waar je leert je balans te vinden en deze vast te houden. Je vindt hier blogs over tal van onderwerpen. Denk onder meer aan eetblogs, maar ook aan fitness en tips voor fitness. Verder vind je de categorieën Gezondheid en Health (technisch gezien precies hetzelfde, maar goed). Ook vind je van alles over het lichaam, over reizen en lifestyle. Over relaties, seksualiteit, sporten en meer. Je hoeft alleen maar even goed te zoeken.

Gezondheid is een breed begrip erken Uw-balans. Om in balans te komen, moet je niet alleen gezond eten en genoeg bewegen. Je moet ook voldoende rust nemen. Verder moet het goed zitten in het koppie. Vandaar dat je op deze website zo ongelooflijk veel soorten blogs vindt.

Beste beauty- en gezondheidsblog 47: Gezond-gezondheid.nl

Gezond-Gezondheid.nl is eveneens een site die je zeker eens moet bekijken. Je vindt hier alles over ontspanning en mindset. Verder vind je tal van informatieve en inspirerende artikelen over sporten en natuurlijk over voeding. Je kunt een zoekterm ingeven en krijgt meteen verschillende resultaten te zien. Ook vind je verschillende artikelen over beauty en ontspanning. Het onderwerp werken komt ook uitgebreid aan bod. Kortom: keuze genoeg.

Een paar van de laatst geplaatste blogs gaat bijvoorbeeld over hoe je aan de hand van groene smoothies snel kunt afvallen, wat het belang is van een goed bed, waar je op let als je een tandartspraktijk uitkiest, tips om met roken te stoppen en tips voor het eten van voldoende groene groenten. Veel van deze artikelen zijn voor bijna iedereen nuttig te noemen.

Beste beauty- en gezondheidsblog 48: Annabelmuller.com

Annabelmuller.com is de privéwebsite van Annabel Muller. Voor haar is het allemaal begonnen met een blog over voedingsintoleranties en haar eigen kennis over de psychologie. Fuseer beiden en je komt uit bij een breed opgezette gezondheidsblog. Ook op Facebook en Instagram vind je informatie over dit gezondheidsblog terug. Dus wat is precies het uitgangspunt? Heel simpel: gezond eten staat gelijk aan gezond weten. Bezoek ook de losse blogs.

Bezoek ook eens het foodblog Mastering Food via Instagram of ontdek de e-learning programma’s van Mastering Wisdom om je psychologische wijsheid te vergroten. Annabel ondersteunt je.

Beste beauty- en gezondheidsblog 49: Ruimtevoorgezondheid.nl

We zijn alweer bij de één na laatste blog in deze lijst aangekomen: Ruimte voor gezondheid. Dit blog is eveneens een informatief gezondheidsblog dat alle aspecten van gezondheid uitlicht. Er worden met grote regelmaat nieuwe artikelen online gezet, zowel informatief als handig. Je vindt een hoop over de werking van het lichaam, over gezond bewegen en over afvallen.

Verder wordt er veel aandacht besteed aan voeding – gezonde voedingspatronen – en natuurlijk aan lifestyle. Lifestyle is een overkoepelend begrip voor alles dat je in je leven doet en onderneemt. Gezondheid dringt immers door tot in alle hoeken en kieren van je bestaan.

Beste beauty- en gezondheidsblog 50: Apotheekonline.net

De allerlaatste gezondheidsblog in deze lijst van beauty- en gezondheidsblogs is Apotheekonline.net. Dit blog gaat onder meer over het gebruik van medicijnen, maar ook over klachten en ziektes. Apotheekonline.net biedt niet alleen een informatieve en uitgebreide blog, maar stelt je ook in staat betrouwbaar online medicijnen te bestellen zonder huisartsrecept. Je kunt onder meer een consult met een GMC-geregistreerde arts krijgen.

Het fijne van Apotheekonline.net is dat je hier ook een aantal wetenschappelijk onderbouwde blogs vindt over tal van medische onderwerpen, niet alleen over medicijngebruik.

Beste beauty- en gezondheidsblog volgens Wownieuws.nl

Wownieuws.nl heeft een lijst gemaakt van enkele van de beste beauty blogs:

 • Op één staat Beautygloss. Dit blog is ooit begonnen als dagboek van oprichtster Mascha Feoktistova. Na verloop van tijd is het uitgebreid met tal van make-up en beautyvideo’s
 • VeraCamilla hebben we in dit artikel al besproken – ze schrijft veel content, maakt kwalitatieve content en maakt fraaie YouTube filmpjes
 • Cynthia.nl – één van de eerste blogs op het gebied van make-up en beauty was toch zeker Cynthia.nl. Zij begon al op zestien jarige leeftijd met haar blog. Inmiddels is de blog uitgegroeid tot een heel bekende Nederlandse website met sociale media accounts. Nog altijd verschijnen er wekelijks nieuwe blogs op de site. Verder schrijft ze voor CosmoGIRL.

Jouw beauty en gezondheid vervolgstap

Op het gebied van beauty en gezondheid is heel wat te ontdekken, dat is één ding dat intussen wel duidelijk is. In dit artikel hebben we, zoals beloofd, de beste blogs op het gebied van gezondheid en beauty met je gedeeld. We hebben elke blog met de hand geselecteerd en uitgebreid geïnspecteerd voor we hem op je ‘bordje’ hebben neergelegd. Kortom: bij elk van deze blogs ben je in goede handen. Het is aan jou de blog uit te kiezen die je het meest aanspreekt.

Veel leesplezier!