De beste boeken van Jill Mansell

Ook Jill Mansell is meer dan eens tot de bestsellerlijst doorgedrongen. Ze schrijft boeken die het vooral bij jonge vrouwen goed doen. Inmiddels is haar werk in ruim twaalf verschillende landen uitgegeven. Nadat Mansell de keuze maakte zich fulltime op het schrijverschap te

storten, was ze jarenlang actief in een ziekenhuis. Haar boeken hebben een vrolijke, sexy en romantische insteek. Met Geluk in het spel had ze in 2004 in Nederland een nummer 1 hit te pakken.

Titel 1: Tot aan de zon en terug

Tot aan de zon en terug is het verhaal van Didi, die de schrik van haar leven krijgt als ze na 13 jaar oog in oog komt te staan met Shay Mason, de man die haar eerste echte liefde was. In één klap zijn de vlinders van zolang geleden terug. Maar ze is niet vergeten dat Shay haar een poets gebakken heeft: hij vertrok zonder waarschuwing. In het heden is Didi gelukkig met haar leven. Shay vertrok mede door een schandaal en zodra hij terug is, steekt ook dat de kop weer op. Geheimen die lang voor het daglicht verborgen zijn gehouden, steken nu de kop weer op. Tot aan de zon en terug is een romantisch verhaal over hoop, liefde, geduld en schuld.

Titel 2: Heerlijk duurt het langst

Een mooie woordspeling op ‘eerlijkheid duurt het langst’. Romantiek is iets dat nooit zal vervelen, daar zullen zelfs de grootste zuurpruimen het over eens zijn als ze eenmaal tot aan hun oren verliefd zijn. Lainey is ook zo iemand. Na haar laatste relatie heeft ze even genoeg van het daten, maar in een romantisch verhaal ligt het nu eenmaal in de sterren beschreven dat ze iemand anders – iemand die nóg beter is – zal ontmoeten. En wel ja, na de eerste avances van Seth, de stiefzoon van haar nieuwe baas in Cornwall, heeft weerstaan, dreigt ze uiteindelijk voor hem te vallen. Ook vast recept: geen van de betrokkenen is eenmaal eerlijk over hun leven, wie ze zijn en wat ze voor elkaar voelen. Zwijmelen op de bank doe je met Jill Mansell.

Titel 3: Ik wil met je mee!

Ik wil met je mee! Is een grappig, hartverwarmend verhaal over de liefde: komt de liefde ooit op het juiste moment? ‘Nee,’ is vermoedelijk het antwoord, maar uiteindelijk maakt het niet uit. Mimi brengt een bezoek aan de nieuwe woning van haar vader in de Cotswolds en raakt meteen verliefd op het pittoreske dorpje en haar bewoners. Elk van hen is een soort apart. Uiteraard raakt ze verliefd op de charismatische, knappe en gastvrije Cal, die natuurlijk ook getrouwd is met de lieve Stacey en een dochtertje heeft. Als de dorpsgemeenschap door een tragedie overtroffen wordt, is niets meer wat het lijkt. Mimi en Cal blijven elkaar ontmoeten, maar of het moment ooit zal aanbreken dat ze gelukkig samen kunnen zijn, is nog maar de vraag.

Titel 4: Lang leve de liefde

De nieuwe roman van Jill Mansell draait om romantiek, humor, verlies en natuurlijk liefde. Uiteindelijk komen alle geheimen aan het licht, hoe goed je ze ook probeert op te bergen. Hoofdpersoon is Lily Harper, die op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag de laatste brief opent die haar moeder ooit voor haar geschreven heeft. Zij stierf toen Lily pas 8 was. De brief gaat, tot haar verrassing, over moeders eerste (en wellicht tot haar schrik) ook enige echte liefde. Hoe loopt het af met Lily’s zoektocht naar haar moeders grote liefde? En hoe staat Lily er zelf voor op romantisch vlak? Hoe zit het met acteur Eddie Tessler en haar jeugdvriend Dan? Roman over een ingewikkelde liefdesdriehoek met een onverwachte uitkomst.

Titel 5: Ik zie je op het strand

Ik zie je op het strand gaat over rivaliteit tussen zussen, misverstanden en natuurlijk over romantiek. Het is een feelgood verhaal dat je niet zomaar naast je weg zal kunnen leggen. Heroïne van het verhaal is Clemency die niet op zoek is naar ware liefde, maar die bij toeval wel in het vliegtuig tegenkomt (want zo gaat dat dan). Clemency’s ware liefde neemt de vorm aan van ene ‘Sam’. Ze stappen in als vreemden, maar aan het einde van de vlucht is er een hechte band ontstaan. Helaas verdwijnt Sam na afloop van de vlucht weer uit haar leven. Drie jaar later duikt hij op in het geboortedorp van Clemency en wel als de nieuwe man van haar zus, Belle. Als dat niet tot een regelrechte bitch fight leidt, dan houdt drama op te bestaan.

Titel 6: Stuur me een berichtje

Helemaal opnieuw beginnen in het leven: hoe pak je dat aan? Essie weet het ook niet, maar probeert het gaandeweg uit te vogelen. Al doende leert men, zo denkt ze maar. Essie had haar beste gevoelens voor haar vriendin in een brief gezet. Die brief was voor vier ogen bedoeld, maar is uiteindelijk aan het hele internet tentoongesteld. Dit kost Essie haar huis, haar baan en haar vriend. Maar… ieder voordeel heeft zijn nadeel sprak een zekere rasechte romanticus ooit: als dit haar niet was overkomen, zou Essie nooit op het bad van Conor en Zillah zijn gekomen. Zij hebben een bijzonder wensenproject, waar Essie een rol in mag spelen. Helaas voor Essie valt ze als een blok voor Lucas, de oorzaak van de ellende waarin ze zich bevindt.

Titel 7: Vlinders voor altijd

Vlinders voor altijd is verhaal van Lara, die voor het eerst in lange tijd terug is in de stad van haar geboorte (een vast thema voor veel auteurs). Eén probleem: niemand herkent haar nog. Haar voormalig hartsvriendin Evie is de uitzondering. Er is veel waarover de twee bij hebben te praten. Ook komt Lara haar voormalige vriendje tegen: wat een knapperd. Het is alsof goede looks onvergankelijk zijn. En ja, al snel heeft Lara vlinders in haar buik. Zal dit onnozele rupsje ook in een fraai vlindertje uit kunnen groeien of slijt ze de rest van haar dagen als muurbloempje? Het is nu of nooit voor Lara: ze duikt er bovenop en geeft ze van katoen.

Titel 8: Huisje boompje beestje

Huisje boompje beestje, dat is het streven van tekenares Molly Hayes. Zij woont een klein en pittoresk dorpje genaamd Briarwood. Ze heeft weinig geluk in de liefde (maar misschien is dat ook een beetje, heel erg, haar eigen schuld): ze valt namelijk op de verkeerde mannen. Niet lang na het einde van haar laatste relatie krijgt Molly een nieuwe buurman, een echte Londenaar met de naam ‘Dexter Yates’. De man is knap, alleenstaand, alleen… hij heeft een baby. Tussen Molly en Dexter ontstaat meteen een enorme aantrekkingskracht, al blijft Molly op haar hoede: ze wil niet nog een keer halsoverkop in een relatie stappen. Ze heeft liever een goede buur dan nog een mislukte relatie op haar conto. Hoe lang kan ze die farce volhouden?

Titel 9: Rozengeur en zonneschijn

Wells. Sophie Wells is de naam. Ze werkt als fotografe in het populaire badplaatsje Saint Carys. Ze wil niet langer aan een relatie denken (daar gaat je goede voornemen, schat), want haar vorige relaties zijn uitsluitend op verdriet uitgelopen. Ze wil zichzelf en de ander tranen besparen. Uiteraard wordt Sophie weer verliefd. Dit keer op Josh Strachan. Juist hij betrapt haar als ze een keertje stiekem gaat skinny-dippen. De zomer belooft veel goeds: rozengeur en zonneschijn. Wederom een feelgood roman van de bovenste plank van Jill Mansell, ‘Lady chicklit’.

Titel 10: Je bent geweldig

Je bent geweldig is het verhaal op Hallie, die een geheim heeft. Ze is namelijk verliefd op de perfecte man (in tegenstelling tot al die andere vrouwen, die van imperfectie houden). Maar helaas zal het nooit wat tussen hen kunnen worden, Hallie is namelijk terminaal ziek. Je bent geweldig is ook het verhaal van Flo, die met een dilemma zit: ze is hoteldebotel op Zander (Sander met een Z). Zander heeft echter een verschrikkelijke zus die Flo niet zit zitten en er

 alles aan doet om de relatie tegen te werken. Je bent geweldig is, tot slot, het verhaal van Tasha: een meisje met een avontuurlijk nieuw vriendje. Dat vriendje is echter ook een grote brokkenpiloot. Hallie heeft het geluk van haar leven: ze krijgt te horen dat er een donor voor haar is gevonden. In je bent geweldig komen drie liefdesverhalen op speels vernuftige wijze samen.

De volledige bibliografie van Jill Mansell

 • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
 • Solo (Solo) (1992)
 • Top Hit (Kiss) (1993)
 • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
 • Open Huis (Open House) (1995)
 • Drie is te veel (2011) (Two’s Company) (1996)
 • De Boot Gemist (Perfect Timing) (1997)
 • Hals over Kop (Head over Heels) (1998)
 • Gemengd Dubbel (Mixed Doubles) (1998)
 • Geknipt voor Miranda (Miranda’s Big Mistake) (1999)
 • Geluk in het Spel (Good at Games) (2000)
 • Millies Flirt (Millie’s Fling) (2001)
 • Kiezen of Delen (Nadia Knows Best) (2002)
 • Niet Storen! (Staying at Daisy’s) (2002)
 • De prins op het verkeerde paard (Falling for You) (2003)
 • Schot in de Roos (The One You Really Want) (2004)
 • En de Minnaar Is… (Making Your Mind Up) (2006)
 • Ondersteboven (Thinking of You) (2007)
 • Scherven brengen geluk (An Offer You Can’t Refuse) (2008)
 • Eenmaal andermaal verliefd (Rumour has it) (2009)
 • Versier me dan (Take a Chance On Me) (2010)
 • De smaak te pakken (To the moon and back) (2011)
 • Vlinders voor altijd (A Walk in the Park) (2012)
 • Huisje boompje feestje (Don’t Want to Miss a Thing) (2013)
 • Rozengeur en zonneschijn (The Unpredictable Consequences of Love) (2014)
 • Je bent geweldig (Three Amazing Things About You) (2015)
 • Lang leve de liefde (You and Me, Always) (2016)
 • Ik zie je op het strand (Meet Me at Beachcomber Bay) (2017)
 • Stuur mij een berichtje (This Could Change Everything) (2018)
 • Ik wil met je mee! (Maybe this time) (2019)
 • Heerlijk duurt het langst (It started with a secret) (2020)
 • Tot aan de zon en terug (And now you’re back) (2021)

(Bron: Wikipedia)