Op deze pagina vind je een handig overzicht betreffende de schrijver Jenny Colgan. Ten eerste nemen we haar bibliografie voor je door. Deze is op volgorde van publicatie gezet van haar romans of andere reeksen. Zo kun je eenvoudig zien welke boeken van Jenny Colgan nieuw zijn en je nog niet gelezen hebt. Daarnaast tref je ook een biografie aan van deze auteur met een overzicht van haar belangrijkste levensgebeurtenissen. Tot slot helpen we je met het vinden van het juiste boek van Jenny Colgan door een lijst te geven van de in onze ogen 10 beste boeken.

Bibliografie van Jenny Colgan

 • Hebbes! (2000)
 • Looking for Andrew McCarthy (2001)
 • Kus me! (2001)
 • Working Wonders (2003)
 • Do You Remember the First Time? (2004)
 • Sixteen Again (2004)
 • Where Have All the Boys Gone? (2005)
 • West End Girls (2006)
 • Operation Sunshine (2007)
 • Diamonds Are a Girls Best Friend (2008)
 • The Good, the Bad and the Dumped (2010)
 • The Loveliest Chocolate Shop in Paris (2013)
 • Resistance Is Futile (2015)
 • The Bookshop on the Corner (2016)
 • Resistance Is Futile (2015)
 • Spandex and the City (2017)
 • Café Zon & Zee (2017)
 • Het Eindeloze Strand (2018)
 • The Bookshop on the Shore (2019)
 • Wintereiland (2019)

Maggie, a Teacher In Turmoil

 1. Class (2008)
 2. Rules (2010)

Cupcake Café:

 1. Meet Me at the Cupcake Café (2011)
 2. Christmas at the Cupcake Café (2012)

Doctor Who

 • Dark Horizons (2012)
 • Into the Nowhere (2014)
 • In the Blood (2016)
 • The Christmas Invasion (2018)

Rosie Hopkins’ Sweet Shop:

 1. Welcome to Rosie Hopkins’ Sweet Shop of Dreams (2012)
 2. Christmas at Rosie Hopkins’ Sweet Shop (2013)
 3. The Christmas Surprise (2014)

Beach Street Bakery:

 1. De kleine bakkerij aan het strand (2014)
 2. Zomer in de kleine bakkerij (2015)
 3. Winter in de kleine bakkerij (2016)

Scottish Bookshop

 1. The Bookshop on the Corner (2016)
 2. The Bookshop on the Shore (2019)
 3. 500 Miles from You (2020)

Biografie van Jenny Colgan

Jenny Colgan werd in 1972 geboren in Prestwick, Schotland. Ze besloot te studeren aan de universiteit van Edinburgh en werkte vervolgens zes jaar in de zorg. Daarnaast had ze een tweede en derde baan als cartoonist en cabaretier. In 2000 werd haar eerste roman gepubliceerd. Ze bleef doorgaan met schrijven en ontving erkenning in 2013 met het winnen van een boekenprijs voor Welcome to Rosie Hopkins’ Sweetshop of Dreams. Ook na deze prijs bleef ze romans publiceren. Onder een pseudoniem schreef ze zelfs enkele boeken voor de Doctor Who series.

Top 10 beste boeken van Jenny Colgan

Hieronder vind je een lijst met de 10 boeken die wij het beste vinden van Jenny Colgan.

The Loveliest Chocolate Shop in Paris

Anna Trent werkte tot voor kort in een chocoladefabriek in het noorden van Engeland. Maar nadat een ongeluk haar leven veranderde, kwam ze in contact met haar oude lerares Frans genaamd Claire. Claire doet Anna een aanbod waar ze geen nee tegen kan zeggen, namelijk voor een meester chocolatier werken. Tijdens dit avontuur zal Anna niet alleen alles over de kunst van chocolade maken ontdekken, maar ook over haarzelf.

Christmas at Little Beach Street Bakery

Het is Kerstmis in een klein dorpje in Cornwell genaamd Mount Polbearne, waardoor veel vrienden en familie elkaar weer zien. Polly Waterford werkt in een banketbakkerij waarbij ze  vrolijk van de feestdagen wordt doordat ze extra speciale lekkernijtjes kan bakken voor iedereen. Met haar vriend Huckle is ze van plan deze kerst onvergetelijk te maken, maar haar vriendin Kerensa gooit met een geheim roet in het eten. Als kers op de taart verschijnt iemand anders uit het verleden om de situatie nog gecompliceerder te maken. Overleeft Polly deze kerst wel met haar vrienden en familie?

500 Miles from You

Lissa is een ervaren verpleegster in Londen, maar heeft een moeilijke tijd door haar PTSS. Haar baas besluit haar een paar maanden naar een dorpje in de Schotse Hooglanden te sturen zodat ze kan ontsnappen aan haar omgeving. Andersom verhuist Cormac naar Londen, een ex-militair die in het dorpje de lokale persoon was voor medische hulp. Allebei voelen ze zich als een buitenbeentje in hun nieuwe omgeving. Lissa en Cormac mailen echter vaak naar elkaar over patiëntinformatie en nog veel meer, waardoor er gevoelens ontstaan voor elkaar.

The Endless Beach

Flora MacKenzie had nooit verwacht dat na het inruilen van haar carrière in Londen voor een leven op een Schots eiland Mure, haar baas Joel ook zou volgen. Ze heeft een gezellig cafeetje bij de zee geopend en Joel en Flora beginnen gevoelens voor elkaar te krijgen. Wanneer Joel vanwege werk weg is van het eiland, beginnen bij Flora de twijfels toe te slaan over hun relatie. Dit geldt al helemaal wanneer ze walvissen vanaf de stranden van Mure ziet. Volgens de lokale bevolking is dit namelijk een teken dat iets slechts staat te gebeuren…

Summer at Little Beach Street Bakery

Het is eindelijk zomer in het dorpje Mount Polbearne in Cornwall en Polly Waterford is vrolijker dan ooit. Ze is namelijk smoorverliefd op haar nieuw thuis en haar vriend Huckle. Maar de situatie kan snel veranderen, helemaal als Polly een geheim van haar vriendin Selina weet dat haar als recente weduwe weer in rouw kan dompelen. Daarnaast komen er verantwoordelijkheden opdoemen uit het verleden van Huckle, waardoor hij steeds langer weg moet zijn. Kan Polly deze moeilijke tijd overwinnen? Of verliest ze alles wat haar dierbaar is?

Meet Me at the Cupcake Café

Issy Randall is geboren om een banketbakker te zijn. Ze heeft immers haar hele jeugd doorgebracht in de bakkerij van haar grootvader Joe, waardoor ze hemelse taarten kan bakken. Wanneer ze ineens ontslagen wordt van haar saaie baan is de keuze dan ook simpel; een café beginnen waar ze heerlijk kan bakken voor mensen. Zal haar avontuur goed aflopen?

The Café by the Sea

Toen ze jong was  vluchtte Flora weg van het saaie Schotse eiland Mure – er is daar immers niks te doen.  In Londen leidt ze een anoniem maar ambitieus leven, waarbij ze zelfs verliefd wordt op haar baas. Het lot brengt Flora echter terug naar het eiland. Daar ontdekt ze een passie voor koken en besluit ze zelfs een café te restaureren bij de haven aan zee.  Alles lijkt goed te gaan, maar Flora moet met enkele ongemakkelijke gebeurtenissen in het verleden omgaan voordat ze precies kan weten waar haar toekomst nou ligt…

The Bookshop on the Shore

Zoe is de wanhoop nabij om te ontsnappen aan de drukte en chaos van Londen samen met haar zoon Hari. Wanneer ze een advertentie ziet voor een baan als oppasser in de Schotse Hooglanden besluit ze om meteen te solliciteren. Ze krijgt de baan en moet passen op drie speciale kinderen, waarvan twee zich als wilde dieren gedragen en de vader ook nog eens bijna hopeloos is. Zoe gaat echter de uitdaging aan en probeert zich via Nina, een boekverkoper in het dorp, haar leven hier op te pakken. Wordt haar familie eindelijk gelukkig hier?

The Little Beach Street Bakery

Om aan haar laatste mislukte relatie te ontkomen, besluit Polly Waterford om naar het kustdorpje Polbearne te verhuizen. Als afleiding voor haar emotionele staat besluit Polly om met bakken te beginnen als hobby. Wat eerst als een leuk project start, begint Polly steeds beter te worden en steeds meer ingewikkelde recepten te bakken. Ze begint te ontdekken dat er misschien meer in petto ligt in haar leven dan ze ooit had durven dromen.

The Bookshop on the Corner

Nina Redmond haalde jarenlang vreugde uit haar werk als bibliothecaris in Londen door lezer te koppelen aan het perfect boek. Op een dag wordt ze echter ontslagen, waardoor ze besluit om een nieuw leven op te bouwen in een slaperig dorpje ver weg van de hectische stad. Ze koopt een klein busje en tover het om tot een boekenmobiel. Zo begint haar avontuur waarbij ze allerlei mensen helpt. Is ze misschien toch wel in staat om een gelukkig leven te leiden?