Op deze pagina vind je een overzicht van de beste (kook)boeken van kok en schrijfster Yvette van Boven. We kijken daarbij eerst naar haar gehele bibliografie, die we in chronologische volgorde uiteenzetten. Daarna geven we je een korte biografie van Yvette van Boven, en aan het eind volgt nog een beschrijving van haar top 10 beste boeken.

Bibliografie Yvette van Boven

 • Home made (2010)
 • Home made mini (2012)
 • Home made zomer (2012)
 • Home made winter (2013)
 • Home made menu (2013)
 • Home baked (2014)
 • Uit de oven van Van Boven (2015)
 • Home made food note book (2015)
 • Nog meer uit Van Bovens oven (2016)
 • Home Sweet Home (2017)
 • Home Sweet Home XMAS (2017)
 • De grote oven van Van Boven (2018)
 • Lekkere recepten van het land (2018)
 • Vergeet de hond niet (2019)
 • Home Made Basics (2020)
 • Home made feestmenu’s (2018)
 • Van Boven leftovers (2021)

Biografie Yvette van Boven

Yvette van Boven werd (uit Nederlandse ouders) geboren in Ierland, maar woont al geruime tijd weer in Nederland. Ze is bekend van het tv-programma Koken met Van Boven, en schrijft voor de bladen Libelle en Volkskrant Magazine. Haar kookboeken zijn bijzonder succesvol en in vele talen vertaald.

De top 10 boeken van Yvette van Boven

De grote oven van Van Boven

Yvette van Boven verzamelde meer dan negentig heerlijke recepten voor dit boek. De gerechten worden daarbij geflankeerd door schitterende foto’s en illustraties. Een ovenboek zoals er maar weinigen zijn, zo gedetailleerd en met liefde gebundeld. Een verrukkelijk boek in alle opzichten.

Bol.com: De grote oven Van Boven

Home baked

Van Boven verzamelde voor Home baked niet minder dan 200 recepten, zodat jij thuis fijn aan de slag kunt. Zowel onverwoestbare klassiekers als verrassende nieuwigheden passeren de revue, en het boek ziet er als altijd weer schitterend uit.

Bol.com: Home baked

Home made menu

Een zeer fijn boekje, omdat het een menu geeft voor gelegenheden. Het kan daarom zowel voor een intiem diner-voor-twee als een groot feestmaal uit de kast worden getrokken. Van Boven heeft met Home made menu een gat in de markt aangeboord.

Bol.com: Home made menu

Home sweet home

Yvette van Boven werd geboren in Ierland, en in Home sweet home gaat ze terug naar haar roots. De Ierse keuken is daarbij tamelijk eenvoudig, maar dat betekent juist meer ruimte voor inspirerende variaties. Smullen geblazen met recepten uit een voor velen onbekende keuken.

Bol.com: Home sweet home

Uit de oven van Van Boven

Schitterende foto’s en tekeningen, de heerlijkste recepten en geschreven met enthousiasme en liefde voor eten. Het komt allemaal voorbij in dit boek van Yvette van Boven, dat door liefhebbers van haar overige werk blindelings kan worden aangeschaft.

Bol.com: Uit de oven van Van Boven

Home sweet home XMAS

Met kerst willen we graag eens lekker in de keuken uitpakken, en dat kan nu met dit boek van Yvette van Boven. Of het nu gaat om een romantisch diner voor jou en je geliefde, of een fijn familierecept voor het ganse gezin. Ook buiten de kersttijd valt er overigens genoeg van dit boek te genieten…

Bol.com: Home sweet home XMAS

Vergeet de hond niet

Een heel andere kant van Yvette van Boven komt aan de oppervlakte in Vergeet de hond niet. Hier is het namelijk niet de mens die haar heerlijke baksels eet, maar onze trouwe viervoeters. Een grappig boekje vol hondenrecepten, uiteraard met schitterende illustraties.

Bol.com: Vergeet de hond niet

Home made basics

De ‘basics’ in Home made basics betekent dat Van Boven in dit boek iedereen wil laten koken; van jong tot oud en van beginner tot expert. Bovendien zijn er voor alle jaargetijden de heerlijkste gerechten te vinden. Een onmisbaar boek in elke keuken.

Bol.com: Home made basics

Van Boven leftovers

Waarom de kliekjes weggooien? In Van Boven leftovers laat Yvonne ons zien dat van elk restje nog wel iets valt te maken. In de strijd tegen voedselverspilling een cruciaal boek, met ook nog eens geweldige recepten voor elk jaargetijde.

Bol.com: Van Boven leftovers

Home made food note book

In dit notitieboek kun je bij de diverse heerlijke recepten je eigen gedachten en aantekeningen maken. Daarnaast heeft Yvette van Boven in dit boek diverse extraatjes opgenomen, zoals een overzicht van haar favoriete restaurants. Echt een toevoeging in haar oeuvre.

Bol.com: Home made food note book