Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Jeroen Windmeijer

In dit artikel krijg je interessant weetjes over auteur Jeroen Windmeijer.Je start met een link naar alle werken van de auteur in de bibliografie op volgorde, voor het geval je meer wilt weten dan alleen de top 10 met beste en nieuwste boeken in dit artikel. Door de beknopte biografie te lezen, snap je waar de inspiratie van Jeroen Windmeijer vandaan komt bij het schrijven van zijn boeken. Bekijk in onderstaande tekst de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jeroen Windmeijer of er iets bij zit wat je op je boekenverlanglijstje wilt zetten.

Complete bibliografie op volgorde

  • Bekijk hier de lijst met alle publicaties van Jeroen Windmeijer.

Korte biografie over Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer is in 1969 geboren. Hij verblijft een aantal keren in een afgelegen gebied om onderzoek te doen voor zijn studies. Later is hij reisleider en docent. In 2015 verschijnt het eerste boek van Jeroen Windmeijer en daarna wordt er zowat elk jaar een nieuw boek door hem uitgebracht. De auteur weet de kennis die hij opgedaan heeft tijdens zijn studies en de bezoeken aan afgelegen stammen en gebieden goed te combineren in zijn spannende verhalen.

Top 10 met de beste boeken van Jeroen Windmeijer

Het Pilgrim Fathers complot

Wat hebben de Founding Fathers van de Verenigde Staten te maken met de Nederlandse plaats Leiden? Je ontdekt het in dit eerste boek in het artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jeroen Windmeijer.

De Genesissleutel

Het tweede boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jeroen Windmeijer is ‘De Genesissleutel’. Angel en Luz treffen een man midden in de woestijn aan die geen heldere taal meer uitkraamt. Ze gaan op onderzoek uit, maar niets kan ze voorbereiden op wat hen te wachten staat.

Het Evacomplex

‘Het Evacomplex’ is door Jeroen Windmeijer samen met Jacob Slavenburg geschreven. Leiden is weer de plek waar het gebeurt en deze keer is een slangenexpert van Naturalis betrokken bij iets dat verder gaat dan zijn ethisch handelen hem eigenlijk toe zou staan.

Het Petrusmysterie

Zou er iets op aarde kunnen zijn dat het Christelijke geloof nog zou kunnen aantasten? Je leest erover in dit spannende verhaal in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jeroen Windmeijer.

Poncho´s, panfluiten en paardenstaarten

Ben jij geïnteresseerd in de geschiedenis van een Indianenstam? Dan is het volgende boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jeroen Windmeijer een aanrader, want hierin wordt de Otavalo-stam toegelicht.

De offers

‘De offers’ – het zesde boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jeroen Windmeijer – verwijst naar de kinderoffers die bij het Titicacameer worden gedaan. Zijn de rituelen die verdwenen waren nu weer terug? Of is er iets anders aan de hand? Luc en Nayra gaan het onderzoeken.

Het Isisgeheim

Als er in een beeldje in een museum nog iets anders blijkt te zitten, zijn de medewerkers van het museum hun leven niet meer zeker. Welk geheim is zo groot, dat het niet openbaar gemaakt mag worden? En wie doet er alles aan om die openbaring te voorkomen?

De stenen goden

Ben jij ook geboeid door de gigantische stenen beelden op de Paaseilanden? Het vormt het toneel van het volgende verhaal in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jeroen Windmeijer. Een verdwijning en een moord die verband houden met de beelden, maken het leven van conservator Monique niet makkelijker.

Het Pauluslabyrint

In het negende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jeroen Windmeijer wordt in Leiden een ondergronds labyrint gevonden. Archeoloog Peter de Haan doet niet alleen onderzoek naar het labyrint zelf, want al snel verdwijnen er mensen en dit wordt in verband gebracht met het geheim dat het labyrint tot nu toe verborgen heeft.

De vallei van de rijzende zon

Dit laatste boek is de basis geweest voor het vijfde boek in deze top 10. Je leest over een studie naar de Otavalo-indianen, hoe zij zich gedroegen op eigen grond of als ze op reis gingen.

Tot slot

Het leven van de auteur zelf – en dan vooral de bijzondere plekken waar hij geweest is – maakt de boeken in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jeroen Windmeijer interessant, waardoor je de details goed in je opneemt en uiteindelijk meegesleurd wordt in het verhaal.