Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Rick Riordan

Rick Riordan is een bezig bijtje als het op schrijven aankomt. Meer hierover lees je in de biografie verderop in dit artikel. Ook kun je – als je meer wilt weten dan alleen de top 10 met beste boeken van Rick Riordan – de link naar de bibliografie op volgorde openen. Je zult verrast zijn door de lange lijst met boeken. Heb jij ook een voorliefde voor de Griekse periode in de geschiedenis? Dan zal dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rick Riordan je zeker een nieuw leesboek opleveren.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik op deze link voor een uitvoerige lijst met boeken van Rick Riordan.

Korte biografie over Rick Riordan

Rick Riordan is in 1964 in de Verenigde Staten geboren en oorspronkelijk wilde hij in de muziekwereld gaan werken. Hij besloot later – na zijn leslicentie behaald te hebben – leraar te worden en in 1997 kwam zijn eerste boek uit. Vanaf dat moment is er geen houden meer aan en schrijft hij – alleen of samen met andere auteurs – meerdere boeken per jaar. De lijst met boeken is dan ook lang en de prijzen en nominaties bleven natuurlijk ook niet achterwege.

Top 10 met de beste boeken van Rick Riordan

Helden van Olympus 1 – De verloren held

Je start dit artikel over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rick Riordan met het bestscorende boek van de auteur en dat is ‘De verloren held’ uit de serie ‘Helden van Olympus’. Jason en Piper zijn vriend en vriendin, maar bij beiden loopt het leven niet zoals ze helemaal verwacht hadden. Komt Pipers vader terug en kan Jason zich weer herinneren wat er allemaal gebeurd is voordat hij wakker werd in de schoolbus tijdens de excursie?

Helden van Olympus 2 – De zoon van Neptunus

De tweede titel in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rick Riordan gaat verder met het leven van Jason, Piper en hun goede vriend Leo. Zij zijn drie van de zeven halfbloeden die een opdracht moeten uitvoeren, maar wie zijn de andere vier?

Helden van Olympus 3 – Het teken van Athena

Annabeth heeft het teken van Athena van haar moeder gekregen met een special opdracht. Kan ze haar identiteit verborgen houden voor de Romeinen? En lukt het Percy om haar op tijd te bereiken? Dit is wederom een machtig mooi boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rick Riordan.

Helden van Olympus 4 – Het huis van Hades

Deel 4 gaat verder waar deel 3 geëindigd is. Annabeth en Percey zijn bij elkaar, maar niet op de plek waar ze hoopten te zijn. Ze moeten zien weg te komen uit deze onderwereld, voordat de uitgang voor eeuwig dicht blijft.

Helden van Olympus 5 – Het bloed van Olympus

Dit is het laatste deel van de Helden van Olympus-serie in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rick Riordan. Gaea moet door de Grieken en Romeinen overmeesterd worden, maar het verzet is groot. Gaea wil Olympus te pakken krijgen om zijn bloed tijdens het feest van Spes te offeren. Er moet dus haast worden gemaakt om het leger van Gaea tegen te houden.

Percy Jackson en de Olympiërs 1 – De bliksemdief

Het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rick Riordan is uit de serie ‘Percey Jackson en de Olympiërs.’ Percey wordt ervan beschuldigd dat hij de bliksemschicht van Zeus heeft afgepakt. Als hij het item niet snel weet te vinden en hiermee bewijst dat hij er niks mee te maken had, komt er oorlog en dat wil hij voorkomen.

Percy Jackson en de Olympiërs 4 – De strijd om het labyrint

 In ‘De strijd om het labyrint’ – het zevende boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rick Riordan – is er oorlog en de haven wordt bijna aangevallen door het leger van Kronos. Om Kamp Halfbloed te redden, komen Percey en zijn vrienden terecht in een gevaarlijk labyrint.

Percy Jackson en de Olympiërs 5 – De laatste Olympiër

Het leger van Kronos blijft oprukken en sommige halfbloeden hebben zich laten overhalen om in zijn leger te vechten. Als de berg Olympus in New York blijkt te zijn, wordt Manhattan het doelwit.

De avonturen van de familie Kane 2 – De troon van vuur

Het achtste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rick Riordan behoort tot de serie ‘De avonturen van de familie Krane’. In boek 2 is het de opdracht van Sadie en Carter om een oud boek te vinden.

De avonturen van de familie Kane 3 – De schaduw van de slang

Het laatste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rick Riordan is ‘De schaduw van de slang’ en dit is het derde en tevens laatste boek in de serie. Sadie en Carter gaan hun leven wagen om de aarde te verlossen van Apophis, de Chaos-slang.

Tot slot

Wat als een pijl boven water staat in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rick Riordan, is dat de auteur als geen ander weet hoe hij de Griekse en Romeinse mythologie kan verwerken in hedendaagse taferelen. De boeken zijn fantasie, maar ergens ook heel realistisch.