Op deze pagina krijg je alle informatie over Harlan Coben, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van deze auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Harlan Coben en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken zijn die je van hem kunt lezen. Dompel je onder in de wereld van literaire thrillers met dit artikel over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Harlan Coben.

Complete bibliografie op volgorde

  • Zie Wikipedia voor een volledig overzicht van alle boeken en boekenseries die vanaf 1990 uitgebracht zijn.

Korte biografie over Harlan Coben

Harlan Coben is in 1962 in de Verenigde Staten geboren en zijn vele boeken – waarvan de eerste in 1990 verscheen – zijn in meerdere talen vertaald. Het is dan ook geen wonder dat deze auteur diverse prijzen heeft gewonnen. Hij heeft een aantal boekenreeksen op zijn naam staan, maar ook losse thrillers geschreven. Enkele van zijn beste boeken zijn later verfilmd en op televisie uitgezonden.

Top 10 met de beste boeken van Harlan Coben

Ik mis je

Wanneer Kat Mahon zowel haar opa als vader heeft verloren, besluit ze zich af te sluiten voor mogelijke relaties het mannelijk geslacht en zich volledig te focussen op haar werk bij de politie van New York. Op het moment dat ze toch weer gezelschap zoekt, doet ze dit via internet. De mogelijke dates flitsen voorbij, totdat ze een bekende tegenkomt. Ze neemt contact met hem op, maar al gauw loopt het anders dan je zou verwachten. Is deze persoon op de foto wel wie hij zegt te zijn? Je leest het in het boek ‘Ik mis je’ in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Harlan Coben.

Geen tweede kans

Wat zou jij doen als je vrouw vermoord is en je kind door de gijzelaar – die jou heeft neergeschoten – ontvoerd is? Zou je het losgeld betalen zonder hier ook maar iemand van op de hoogte te brengen? Je leest hoe Marc Seidman in deze situatie terecht komt en wat er vervolgens gebeurt als hij inderdaad met het losgeld op de afgesproken plek aankomt. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat Marc maar een enkele kans heeft en die zal hij grijpen ook.

Vals spel

Kunnen mensen met macht echt met alles wegkomen? Wanneer Kathy verdwijnt, denkt iedereen dat ze dood is. Maar dan duikt er een foto op en volgt er een telefoontje. Myron Bolitar kan niet anders dan het spoor volgen om er achter te komen of Kathy nog leeft en zo ja, waar ze dan is. Hij ontdekt tijdens deze zoektocht meer dan hij had willen weten en daarom is ‘Vals spel’ een belangrijke aanvulling in de top 10 in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Harlan Coben.

Niemand vertellen

Je vrouw is vermoord en het leven zou verder moeten gaan, maar na acht lange jaren kan David Beck met zekerheid zeggen dat zijn leven werkelijk stil is blijven staan op die allesbepalende dag. Dan ziet hij woorden die alleen voor hem en zijn vermoorde vrouw iets betekenen en begint hij te twijfelen of ze misschien toch nog leeft. Wat volgt is een spannende zoektocht zoals je inmiddels van elke thriller van Harlan Coben gewend bent.

Houvast; elke familie heeft zijn geheimen…

De nummer vijf in deze tekst over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Harlan Coben is ‘Houvast’ en dit is een absolute bestseller gebleken. De situatie die zich voordoet in dit verhaal, kun je je goed voorstellen: je bent ouder van een kind en dat gaat zich op een gegeven moment anders dan anders gedragen. Je doet wat je kunt om uit te vogelen wat er met je zoon aan de hand is en dan blijkt dit voor een verrassende wending te zorgen.

Laat niet los; vijftien jaar geleden raakte Nap Dumas zijn broer kwijt. De geheimen van toen lijken nu pas boven water te komen.

Zou jij het geloven als je broer als tiener zelfmoord pleegde? Dit boek start vijftien jaar later dan de verdrietige gebeurtenis waarbij Nap zijn broer verloor en nog steeds kan hij – inmiddels bij de politie – niet loslaten wat er toen gebeurd is. Hij ontdekt gaandeweg zijn zoektocht geheimen die misschien beter verborgen hadden kunnen blijven, maar toch wil hij de waarheid boven tafel krijgen.

Zes jaar

Je hoopt dat iedereen de liefde van zijn leven tegenkomt en daar gelukkig mee zal zijn, maar in het geval van Jake Fisher moest hij zijn ware liefde loslaten om haar met een ander in het huwelijk te zien treden. Na meer dan vijf jaar komt hij er achter dat haar man dood is en dat beweegt hem ertoe naar zijn begrafenis te gaan. Hij hoopt zijn vroegere lief weer te zien, maar wordt geconfronteerd met een vreemde situatie die om antwoorden vraagt. Dit is wederom een bloedstollend boek het hoort zeker thuis in deze tekst over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Harlan Coben.

Geleende tijd

Als na twintig lange jaren een persoon opduikt die samen met nog iemand was verdwenen, hoopt Paul Copeland dat het zijn zusje is. Ze is na een afspraakje in het bos nergens meer te vinden, terwijl er wel twee vermoorde tieners in datzelfde bos zijn achtergelaten. Hoe loopt deze Harlan Coben thriller af? Wordt Paul herenigd met zijn inmiddels twintig jaar oudere zus? Of blijkt het toch om iemand anders te gaan?

Naar huis

Je bent bijna aan het einde gekomen van dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Harlan Coben, maar niet voordat we ‘Naar huis’ met je hebben gedeeld. Dit is het tweede boek in deze top 10 waarin Myron Bolitar op zoek gaat naar een verklaring en deze keer gaat het om twee kinderen uit een rijk gezin die ontvoerd zijn. Hij vindt een van de kinderen terug, maar weet deze jongen eigenlijk wel wat er gebeurd is en hoe het met de andere jongen afgelopen is?

Spoorloos

Zou het kunnen dat Ken – de oudere broer van Will – twee keer in zijn leven ervoor zorgt dat een vriendin uit het leven van Will verdwijnt? Nadat dit de eerste keer gebeurde, is Ken van de aardbodem verdwenen en daardoor dacht iedereen na verloop van tijd dat hij dood was. Maar nu een twee vriendin onvindbaar is en Wills moeder nog net voordat ze sterft vertelt dat Ken nog leeft, verandert alles. Will moet op zoek naar antwoorden.

Afsluiting

In deze top 10 heb je kunnen lezen over de meest spannende bestsellers. Het betreft hier in het Nederlands vertaalde boeken, maar mocht je ze liever in hun oorspronkelijke taal willen lezen, dan zijn de boeken in deze review over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Harlan Coben natuurlijk ook gewoon in het Engels verkrijgbaar.