Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Philip Pullman

Philip Pullman is een auteur die veel variatie in zijn werk heeft aangebracht. Dat lees je ook in de korte biografie over deze schrijver. In de bibliografie op volgorde vind je zijn eerdere titels terug (1972), maar ook het nieuwste boek. In de top 10 met de beste boeken van Philip Pullman in dit artikel lees je alleen welke boeken het best scoorden, maar er zijn er dus veel meer. Ontdek de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Pullman hieronder en welke boeken je graag van hem wilt lezen.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor een overzicht van alle werken van Philip Pullman.

Korte biografie over Philip Pullman

Philip Pullman is in 1946 geboren in Groot-Brittannië. Naast zijn werk als schrijver, heeft Philip Pullman ook vaak voor de klas gestaan. Dit zie je terug in de genres van zijn boeken, want hij heeft niet alleen young adult boeken geschreven, maar ook kinderboeken. Daarnaast heeft hij enkele romans, theaterstukken en zelfs een stripboek uitgebracht. De auteur heeft vele prijzen in de wacht gesleept en is inmiddels geridderd voor zijn bijdrage aan de Britse literatuur.

Top 10 beste boeken van Philip Pullman

Het gouden kompas

‘Het gouden kompas’ is het eerste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Pullman. Het verhaal draait om Lyra, die moet leren werken met het gouden kompas om zich in de wereld staande te houden.

De amberkleurige kijker

Dat het in een fantasiewereld ook niet allemaal koek en ei is, lees je in ‘De amberkleurige kijker’. Het is het derde deel van de trilogie. (Het gouden kompas is deel een en Het listige mes is deel twee.)

Het listige mes

In deel twee ontmoet Will het meisje Lyra en samen gaan ze op pad in een duistere wereld vol gevaar en avontuur.

Het geheime bondgenootschap

In het volgende boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Pullman lees je weer over Lyra, al maakt dit boek geen deel van de trilogie uit. Ze ontmoet Malcolm, die haar uit het water gered heeft toen ze nog heel klein was.

Het raadsel van de robijn

Sally wil er achter komen hoe het kan dat haar vader verdronken is. De zoektocht brengt haar echter meer dan alleen antwoorden.

Aan boord van het spookschip

‘Aan boord van het spookschip’ is het zesde boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Pullman en het is een kinderboek geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar.

De schaduw in het Noorden

Ook dit is een jeugdboek en het verhaal gaat over iemand met een vernietigingswapen die de hele wereld in gevaar kan brengen.

Ik was een rat

Het boek ‘Ik was een rat’ – de nummer acht in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Pullman – is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 9 jaar en draait om het bizarre leven van een rat die deel uitmaakt van een gezin.

Tinnen prinses

Het laatste jeugdboek in deze top 10 is ‘Tinnen prinses’. Jim moet prinses Adelaide beschermen, maar dat wordt een lastige klus.

De goede man Jezus en de schurk Christus

Je hoeft geen Christen te zijn om het laatste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Pullman te waarderen. Het geeft een beeld van het leven van Jezus op een manier die je zelf niet had kunnen bedenken.

Kortom

De veelzijdigheid van de schrijfkunsten van Philip Pullman maken zijn werk zo interessant. Volwassenen, tieners, kleine kinderen; voor ieder van hen is een boek van deze auteur.