Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Jonas Jonasson

Jonas Jonasson heeft nog geen ontzettend lange lijst met boeken op zijn naam staan, maar dat wil niet zeggen dat die er niet alsnog kan komen. Wat er tot nu toe wel door hem geschreven is, vind je in de bibliografie op volgorde hieronder. Verder lees je in dit artikel een toelichting op de top 5 beste boeken van Jonas Jonasson en natuurlijk is zijn allerlaatste en nieuwste boek ook van de partij. Je leest het allemaal in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jonas Jonasson waarmee je gegarandeerd bent van nieuwe leesavonturen.

Complete bibliografie op volgorde

  • De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween; 2010
  • De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje; 2013
  • Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand); 2015
  • De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden; 2018
  • Zoete, Zoete Wraak bv; 2020

Korte biografie over Jonas Jonasson

Jonas Jonassen wordt in 1961 in Zweden geboren. Voordat hij als schrijver aan het werk ging, is hij journalist geweest. Ook heeft hij een groot mediabedrijf opgericht en later weer verkocht. De boeken van Jonas Jonasson worden over de hele wereld goed verkocht en zijn daarom in meerdere talen uitgebracht.

Top 5 met de beste boeken van Jonas Jonasson

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

In het eerste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jonas Jonasson lees je over Allan. Allan wordt 100 jaar en er wordt van alles voor hem georganiseerd, maar dat is het laatste waar hij zin in heeft. Hij klimt uit het raam en gaat op pad.

Zoete, zoete wraak bv

Het tweede boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jonas Jonasson is ‘Zoete, zoete wraak bv’ en de titel geeft al duidelijk aan dat er twee partijen gaan samenwerken om wraak te nemen. Het gaat om een jongen en een vrouw, die allebei aan de kant gezet zijn door een en dezelfde man.

De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje

“Wat heeft de Zweedse politie met de Mossad te maken?” vraag je je af wanneer je dit boek begint te lezen. Hoe onwaarschijnlijk ook, het lukt de auteur om nog meer vreemde personen en voorwerpen samen te smelten in dit spannende boek.

De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden

In ‘De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden’ – de vierde titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jonas Jonasson – viert Allan zijn 101ste verjaardag. Hij komt op bizarre wijze in contact met Kim Jong-Un en doet er vervolgens alles aan om de wereldvrede te bewaren en dat is niet makkelijk met een figuur als Trump in de Verenigde Staten.

Gangster Anders en zijn vrienden

Wat gebeurt er als drie mensen een pact sluiten en een van de drie gaandeweg de uitvoering van het plan 180 graden van gedachte verandert? Je leest het in dit laatste boek in deze top 5 van Jonas Jonasson.

Afsluiting

Wanneer je fan bent geworden van deze vijf boeken, hoop je vooral dat dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jonas Jonasson binnenkort weer uitgebreid gaat worden met een zesde (en zevende, achtste, negende) boek.