Alle Bridgerton boeken op volgorde – een complete lijst

Julia Quinn is verantwoordelijk voor al het plezier dat je aan het lezen van de Bridgerton boeken beleeft. Hieronder krijg je de acht titels achtereenvolgens te zien. Geen zin om te lezen of alle boeken al uit? Dan is er nog altijd de serie die Netflix van de Bridgerton boeken gemaakt heeft.

De top 8 met Nederlandstalige Bridgerton boeken op volgorde

De ongetrouwde hertog

De Bridgerton-familie is een aparte familie, want alles draait om het vinden van de juiste partner. Als Simon geen zin meer heeft in alle huwelijksaanzoeken, besluit hij een deal met Daphne te sluiten en als paar naar buiten te treden. Blijft het bij toneelspelen, of bloeit er echt iets op tussen de twee?

De verliefde graaf

Het tweede boek in deze serie met Bridgerton boeken op volgorde gaat over Anthony – een van de broers binnen het Bridgerton-gezin. Kate bemoeit zich met het aanstaande huwelijk van haar zus en Anthony moet maar zien hoe hij hier mee omgaat.

Een vorstelijk aanbod

Dit verhaal lijkt een sprookje, maar het zou echt in het Londen van ruim 200 jaar geleden afgespeeld kunnen hebben. Sophie en Benedict vallen voor elkaar, maar blijft dat ook zo als de magie van het bal voorbij is?

Een nobel streven

Boek nummer vier op deze lijst met Bridgerton boeken op volgorde is ‘Een nobel streven’. De tijd gaat verder en Penelope voelt bepaalde aantrekkingskracht tussen haar en Colin, maar ook weer niet. De roddels die over hem verteld worden, zijn echter niet allemaal waar.

De hand van de gravin

Phillip wil met Eloise Bridgerton trouwen, maar in eerste instantie niet om de juiste redenen. Als hij merkt wat haar kwaliteiten zijn, vraagt hij zich af of de gevoelens wel wederzijds zijn.  

Een royale vergissing

‘Een royale vergissing’ – boek zes in deze review met Bridgerton boeken op volgorde – gaat over Michael en Francesca. Er vliegt een vonk over tussen hem en haar tijdens een etentje. Als dit etentje speciaal bedoeld is om het huwelijk tussen Francesca en zijn neef te vieren, lijkt de vonk dan ook niet veel zin meer te hebben.

De edele opdracht

Hyacinth spreekt Italiaans en Gareth heeft iemand nodig die een Italiaans dagboek voor hem kan vertalen naar begrijpelijke taal. Hij zoekt een verklaring voor het gedrag van zijn vader. Zou dat in het dagboek staan? En levert de vertaalopdracht Hyacinth meer op dan ze van te voren had kunnen vermoeden?

Een man van stand

Het achtste en laatste boek in deze lijst met Bridgerton boeken op volgorde is ‘Een man van stand’. Het is een nobel streven van Lucinda om Gregory te helpen met het verleiden van Hermione. Dan blijkt Lucinda hem ook wel interessant te vinden, maar zij staat al op het punt om te trouwen. Hoe loopt dit af? Bij wie eindigt Gregory uiteindelijk?

Afsluiting

Als de tijd en locatie waarin Bridgerton zich afspeelt je trekken, dan lees je de boeken vlot achter elkaar. De familie Bridgerton en de perikelen die ze – bewust of onbewust – meemaken, kunnen je maar moeilijk loslaten.