Wat zijn nou echt de beste persoonlijke ontwikkeling-boeken die je gelezen moet hebben? Het loont om aan jezelf te werken, bijvoorbeeld op emotioneel, zakelijk, sociaal of mentaal gebied. Lees verder voor onze beste aanraders over persoonlijke ontwikkeling. We vertellen je in deze topkeuzelijst wat de meest inspirerende zelfontwikkeling-boeken zijn…

De top 10 beste boeken voor je persoonlijke ontwikkeling

Laten we naar de top 10 gaan kijken met de beste aanbevelingen rondom dit thema.

#1. Absolute aanrader voor persoonlijke ontwikkeling: Het NLP Doe-Boek – Rubin Alaie

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

Oké, waarom zetten we een NLP-boek bovenaan onze aanraderlijst voor persoonlijke ontwikkeling? Omdat NLP de enige methodiek is die jou aanzet tot actie – in plaats van op je luie reet zitten psychologiseren en nadenken ‘over het leven,’ ‘over je gevoelens’, ‘over je maaindset’ en over ‘je relatie met geld’. Dat slappe gelul doe je maar gezellig op de koffie bij Priscilla. Als je echter daadwerkelijk wilt groeien en iets aan je leven wilt doen, dan moet je met doe-stapjes aan de slag. Dat is exact de reden waarom we dit boek op #1 hebben gezet: we stonden versteld van hoe praktijkgericht dit doe-boek is, doordat het 129+ kleine doe-missies bevat om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Sterk boek!
Bestel dit boek hier >>

#2. Jordan Peterson: De orde voorbij – 12 nieuwe regels voor het leven

Zijn eerste boek met 12 regels voor het leven was al revolutionair in zijn eenvoud: maak je bed op en houd je rug recht. Zo simpel kan het zijn en zo simpel is het ook gewoon. Het is een genot om de gedachten van Jorden Peterson te kunnen volgen via zijn boek. Dit vervolg is dan ook onmisbaar.

#3. Michael Pilarczyk – Je bent zoals je denkt: in verbinding met de bron

Hij heeft de mooiste stem van Nederland, maar ook inhoudelijk heeft hij altijd wat te melden. Hoewel we zijn vorige boek – Master Your Mindset – haast van ondraaglijke lichtheid en algemeenheid vonden, is dit vervolg vele malen krachtiger en een echte aanrader.

#4. Eva Jinek: Droom Groot

Laten we eerlijk zijn: wie het tot de tv schopt, wordt multimiljonair. Kijk maar eens naar de salarissen van de verschillende talkshow-hosts in Nederland. Wie is er allemaal succesvol geworden op deze en andere manieren? Eva Jinek heeft het onderzocht en beschrijft het op briljante wijze in dit boek.

#5. Michel Vos: Get Your Shit Together

Michel Vos kennen we van de podcast: Eindbazen. Het is altijd een chaotische podcast geweest waarin Michel Vos en Wiggert Meerman allerlei maaindset-onderwerpen bespraken die ze ’tof’ en ‘interessant’ vonden. Gasten laten uitspreken, dat kenden ze niet. Liever verlichtten ze hun gasten met hun eigen tweedehands wijsheden. Maar goed, toen werd het tijd dat de heren hun eigen boek gingen schrijven. En we moeten eerlijk zeggen: wow, nu pas komen ze echt goed tot hun recht. Michel Vos wil altijd gewoon zelf vertellen – en gelukkig is een eigen boek daar een ideaal medium voor. Hij heeft namelijk echt briljante dingen te melden over succes en hard werken. In zijn eigen boek komt hij dan ook subliem uit de verf.

#6. Tim Ferris: Een Werkweek Van 4 Uur

Iemand die het leven echt heeft begrepen en gehackt, is Timothy Ferris. Hij weet precies hoe je naar een werkweek van vier uur gaat en ondertussen een droomlichaam en droom-lifestyle opbouwt. Je mag dit boek niet missen als je jezelf wilt ontwikkelen.

#7. Els van Steijn: De Fontein

De diepe kennis over familiesystemen wordt steeds meer mainstream. Tot 10 jaar geleden kon je alleen in obscure seminars iets leren over deze wijsheden, maar tegenwoordig kent bijna ieder vakgebied wel ‘die ene methode met die poppetjes’. Ook een boek over familieopstellingen – De Fontein – is een landelijke bestseller geworden. Erg knap – en terecht want het is een fantastisch boek voor als je zelfontwikkeling serieus neemt en dus bereid bent om diep naar je systemen te kijken in je leven.

#8. Hal Elrod: Miracle Morning – 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken

Er gebeuren magische dingen in je leven als je vaarwel zegt tegen comfort.

#9. David Goggins: Can’t Hurt Me – Master Your Mind and Defy the Odds

Als je ooit zijn interviews hebt gezien, dan weet je: de woorden van David Goggins komen echt binnen. Hij heeft heel hard moeten werken om succes te bereiken. En dat vertelt hij je onverbloemd. Verplicht leesvoer voor iedereen die wat van zijn leven wil maken.

#10. Cal Newport: Diep Werk – Werken met aandacht in een wereld vol afleiding

All in en all out. Dat is het principe achter een gelukkig leven: volledig diep werken en volledig ontspannen. Geen grijze gebieden meer. Dat maakt van dit boek een aanrader.

Beste boeken per categorie in persoonlijke ontwikkeling

Tot slot raden we je nog sterk aan om een kijkje te nemen in de verschillende categorieën binnen zelfontwikkeling.

Op jouw succes!