Op deze pagina vind je allerlei informatie over de geweldige Fantasia boekenreeks. We beginnen met het geven van de complete bibliografie, en de boeken staan daarbij in de lijst op chronologische volgorde. Vervolgens lees je een korte biografie over de schrijfster van de Fantasia boeken, Elisabetta Dami. We eindigen met een overzicht van de top 10 beste Fantasia boeken. Dan weet je direct wat de beste boeken in deze serie zijn.

Bibliografie Fantasia boeken

 • Fantasia (2004)
 • Fantasia II – de speurtocht naar geluk (2005)
 • Fantasia III (2008)
 • Fantasia IV – Het drakenei (2009)
 • Fantasia V (2010)
 • Fantasia VI (2011)
 • Fantasia VII (2012)
 • Fantasia VIII (2013)
 • Fantasia IX – De fenomenale reis (2014)
 • Fantasia X (2015)
 • Fantasia XI – de duistere driemaster (2016)
 • Fantasia XII – Het vlammenravijn (2017)
 • Lang Leve Fantasia – Mega Magische Jubileumeditie (2017)
 • Fantasia XIII – Het drakeneiland (2018)
 • Fantasia XIV – Terug in de tijd (2019)
 • Fantasia XV – Het leger der onzichtbaren (2020)
 • Fantasia XVI – De Bewakers van Fantasia (2021)

Biografie Elisabetta Dami

De boeken in de Fantasia reeks zijn geschreven door het mysterieuze pseudoniem Geronimo Stilton, waarachter de Italiaanse schrijfster Elisabetta Dami schuilgaat. Zij is tevens mede-eigenaar van de uitgeverij die de populaire boeken uitbrengt. Inmiddels zijn haar Fantasia boeken al in 35 talen vertaald.

De top 10 Fantasia boeken

Fantasia I

We beginnen de top 10 uiteraard met het eerste boek van deze legendarische serie. Dit betreft een introductie in de wereld van Fantasia, inclusief 8 unieke kras- en ruikpagina’s. Mooi en fantasierijk boek voor kinderen die lastig aan het lezen te krijgen zijn.

Bol.com: Fantasia I

Fantasia IX – De fenomenale reis

Dit deel is terecht bekroond door de Nederlandse kinderjury. Geronimo gaat op een avontuurlijke reis om diverse magische voorwerpen naar de koningin te brengen. Opnieuw een schitterend geïllustreerd verhaal.

Bol.com: Fantasia IX – De fenomenale reis

Fantasia XV – Het leger der onzichtbaren

Weer een uniek boek in de reeks, met geurpagina’s en ook 3D-beelden. Zet dus je 3D-bril op om niets te missen. Het spannende verhaal, over een kwade tovenaar met een onzichtbaar leger, zal het jonge lezerspubliek zeker aanstaan.

Bol.com: Fantasia XV – Het leger der onzichtbaren

Fantasia II – de speurtocht naar geluk

Dit tweede deel toont goed aan dat de Fantasia reeks niet een eendagsvlieg is. Een nieuw, prachtig avontuur rond de feeënkoningin Florina, die Geronimo vraagt haar een schatkaart te brengen. Spannende verwikkelingen rond heksen, vleermuizen en orken volgen elkaar in rap tempo op. Uiteraard ook weer met geurpagina’s.

Bol.com: Fantasia II – de speurtocht naar geluk

Fantasia V

Nieuwe avonturen rond een vuurspuwende vulkaan en een mysterieuze ontvoering. Geronimo moet samen met zijn vrienden dit gevaarlijke mysterie zien op te lossen. Weer een boek in de reeks dat maar moeilijk valt weg te leggen.

Bol.com: Fantasia V

Fantasia XII – Het vlammenravijn

Koningin Florina heeft in dit deel een dochtertje gekregen, maar deze wordt ontvoerd. Aan Geronimo de taak het kind terug te brengen. Een boek waarin de extraatjes, waaronder 3D-pagina’s, mooier dan ooit zijn vormgegeven.

Bol.com: Fantasia XII – Het vlammenravijn

Fantasia VI

De heksenkoningin Kuruvinda bedreigt de vrede in het rijk. Om ervoor te zorgen dat ze niet te veel macht krijgt, moet Geronimo zien te voorkomen dat ze alle magische stenen in handen krijgt. Een fantasievol en kleurrijk avontuur.

Bol.com: Fantasia VI

Fantasia XIV – Terug in de tijd

Geronimo is een tikkeltje onhandig in dit deel: hij is een machtige ring kwijtgeraakt. Uiteraard moet hij deze zelf weer zien op te sporen. Prachtig, extra dik deel in de reeks van maar liefst 672 bladzijden vol spellen, bijzondere pagina’s en zelfs een speciaal en gratis Geronimo-horloge.

Bol.com: Fantasia XIV – Terug in de tijd

Fantasia VII

Opnieuw dreiging voor het koninkrijk, en wel van de Zwarte Parel Tovenaar. Om te voorkomen dat hij alle krachtige talismannen in bezit krijgt, moet Geronimo op pad om het koninkrijk andermaal te redden. Een mooi avontuurlijk verhaal over ware vriendschap.

Bol.com: Fantasia VII

Fantasia XVI – De Bewakers van Fantasia

Het nieuwste deel van de Fantasia-reeks. Alina is inmiddels keizerin geworden, maar er schuilt gevaar van het Leger der Onzichtbaren. Geronimo wordt derhalve andermaal opgeroepen om het keizerrijk te redden. De delen lijken alleen maar beter te worden…

Bol.com: Fantasia XVI – De Bewakers van Fantasia