Wat zijn de beste, meest inspirerende en meest gelezen biografieën en autobiografieën? Voor velen bieden (historische) biografieën inspiratie én spanning doordat het waargebeurde verhalen zijn. Lees verder en ontdek de beste biografieën die je gelezen moet hebben…

Ontdek de beste en meest inspirerende biografieën en autobiografieën

Als jij wel wat inspiratie kan gebruiken, is deze lijst van de beste en meest inspirerende biografieën en autobiografieën perfect voor jou!

1. Federer – René Stauffer

We beginnen meteen met een topper. De René Stauffer heeft met deze biografie een uitstekend beeld geschetst van een van de beste tennissers allertijden: Roger Federer. Sportman, familieman en gewoon mens: in dit boek zie je alle kanten. Het mag dan ook niet ontbreken in de lijst van de beste en meest inspirerende biografieën en autobiografieën.

2. Hay – Sander Donkers

Biografie van de grootste rockster van Nederland.

3. Basta – Edwin Schoon

Elke voetbalfan weet wie hij is: Marco van Basten. Deze voormalig professioneel voetballer en bondscoach heeft veel meegemaakt in zijn carrière, zowel hoogte- als dieptepunten en journalist Edwin Schoon weet het prachtig op te schrijven.

4. Hitler – Peter Longerich

Een uniek kijkje achter de schermen in het leven van dictator Adolf Hitler.

5. The Mamba mentality – Kobe Bryant

Hoewel dit boek al lange tijd topfavoriet was onder fans van de basketballer, heeft het sinds zijn plotselinge dood begin 2020 nog meer aan populariteit gewonnen. In deze autobiografie vertelt Kobe Bryant over zijn leven, zijn inzicht in het spel en wat hij de ‘Mamba mentality’ noemt.

6. Holleeder, de jonge jaren – Auke Kok

Auke Kok nam de enorme taak op zich om een biografie te schrijven over een van de grootste criminelen die ons land ooit heeft gekend: Willem Holleeder. Dankzij de duidelijke schrijfstijl en interessante verhalen, lees je dit boek zo weg. Het is dan ook een absolute aanrader.

7. Prince – Matt Thorne

Alles wat je moet weten over het spannende, mysterieuze en bizarre leven van Prince. Verwacht een feitelijk boek over je favoriete artiest – zonder diepgaande achtergrondverhalen.

8. Johan Cruijf – Johan Cruijf en Matty Verkamman

Johan Cruijf schreef deze autobiografie in samenwerking met Matty Verkamman. Het boek staat vol bekende uitspraken en de achterliggende verhalen van een van de grootste voetbalhelden van Nederland.

9. Michael Jackson – Ceka

Deze biografie is eens wat anders dan de andere aanraders. Ceka heeft namelijk een getekende biografie gemaakt. Je leert in stripvorm alles over het leven van Michael Jackson, van zijn jonge jaren tot zijn dood in 2009. Dit boek is ideaal als je niet van enorme lappen tekst houdt.

10. Thomas Dekker, mijn gevecht – Thijs Zonneveld

Thijs Zonneveld vertelt in deze aangrijpende biografie het verhaal van wielrenner Thomas Dekker, die na jaren zwijgen eindelijk de waarheid vertelde over zijn dopinggebruik. Dit is een absolute aanrader voor elke wielrenfan.