Bekijk alle boeken op volgorde over Hannibal

Als de rillingen jou ook weer over je rug lopen bij de slissende woorden van Hannibal Lecter, dan is het misschien tijd om de boeken van Thomas Harris nog eens te lezen. In dit artikel krijg je van deze auteur de vier Hannibal boeken op volgorde gepresenteerd, zodat je de verhaallijn goed kunt volgen.

De top 4 met de meest huiveringwekkende Hannibal boeken op volgorde

Hannibal rising

Als kleine jongen wordt Hannibal Lecter gevonden met een ketting om zijn nek. Hij wil niet praten, zeker niet over wat er met zijn familie is gebeurd in de Tweede Wereldoorlog. Wanneer zijn oom hem uiteindelijk naar Frankrijk haalt, blijkt dat Hannibal nog steeds worstelt met zijn verleden.

Red dragon

Wanneer een seriemoordenaar met de naam Tandenfee aan het werk is, neemt Will Graham contact op met Hannibal Lecter om te achterhalen hoe het brein van de Tandenfee werkt. Natuurlijk heeft Hannibal zijn eigen agenda en voorwaarden voor het verlenen van zijn medewerking. In de volgorde van Hannibal boeken is dit de nummer twee.

Silence of the lambs

Clarice Starling staat aan het begin van haar carrière als ze op zoek gaat naar een vrouwenmoordenaar. Hannibal Lecter helpt haar in de zoektocht naar de dader, maar hoe meer ze in de aanwezigheid van Hannibal is, hoe dieper hij in haar verleden graaft. Komt de psychopaat te dichtbij voordat ze de dader vindt?

Hannibal

Wanneer het met de carrière van Clarice Starling helemaal de verkeerde kant op gaat, is Hannibal Lecter er – na meer dan zeven jaar – om de stem in haar dromen te kalmeren. Kun je als speciaal agent bij de FBI ook te veel gemeen hebben met iemand als Hannibal? Als je alle Hannibal boeken op volgorde wilt lezen, dan is dit de laatste in het rijtje van vier.

Afsluiting

Dat Thomas Harris niet alleen schrijver is, maar ook psychiater, merk je aan alle details en verhaallijnen die hij uiteen weet te zetten in zijn thrillers. De verhalen over Hannibal zullen nog lang in je hoofd rondspoken.