Wat zijn de beste religieuze en/of christelijke thrillers? Wij hebben de beste aanraders in dit bijzondere genre voor je op een rijtje gezet. Lees verder voor onze top 10…

De top 10 met beste religieuze of christelijke thrillers

Onderstaande lijst met thrillers hebben een ding gemeen en dat is de setting waarin ze plaatsvinden. In welke tijd het verhaal zich afspeelt, kan wisselen, maar de rode draad in alle boeken bestaat uit het feit dat geloof of het Christendom ergens een rol speelt bij de vreselijke gebeurtenissen die beschreven worden. Soms is het geloof iets moois en wonderbaarlijks waar je houvast aan hebt, maar meestal komt religie er in de volgende tien titels niet heel goed vanaf.

Snel overzicht: Deze religieuze / christelijke thrillers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Meest Intrigerende PlotDe Genesissleutel, door Jeroen Windmeijer: Twee toeristengidsen stuiten op een mysterieuze man in de woestijn. Zijn onbegrijpelijke aantekeningen en het raadsel van zijn zoektocht leiden tot een verrassende plotwending. Dit verhaal trekt je mee in een avontuur waarbij het verleden vaak anders blijkt dan je denkt. We waren echt gefascineerd door de diepe lagen in dit verhaal. >> Check laagste prijs
Beste Historische OnderbouwingHet Pauluslabyrint, door Jeroen Windmeijer: Peter de Haan, een archeoloog, onderzoekt mysterieuze ondergrondse gangen in Leiden. Terwijl hij dit doet, ontdekt hij een stukje verborgen geschiedenis van de stad. We waarderen vooral de rijke historische context en de manier waarop het verleden naadloos verweven wordt met het heden in dit spannende verhaal. >> Check laagste prijs
Beste Avontuurlijke RollercoasterHet Isisgeheim, door Jeroen Windmeijer: Arianna, een conservator in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, ontdekt een geheim in een gouden beeldje van de godin Isis. Wat volgt is een achtbaan van avonturen die haar van Leiden naar Oxford voert. We vinden dit boek vooral aantrekkelijk vanwege de snelle opeenvolging van gebeurtenissen en de spannende plotwendingen. >> Check laagste prijs

1. De Genesissleutel, door Jeroen Windmeijer

Twee toeristengidsen vinden een man midden in de woestijn die allerlei wartaal uitkraamt en al te lang niets te eten of drinken heeft gehad. Hij heeft een boekje met aantekeningen bij zich, die wat hij zegt helaas niet kan verklaren. De man was op zoek naar iets specifieks en al gauw blijkt gedurende de speurtocht naar de waarheid dat het verleden lang niet altijd is wat het lijkt. De verrassende wending in het verhaal zal niet bij iedereen in goede aarde vallen.

2. Het Pauluslabyrint, door Jeroen Windmeijer

Peter de Haan leidt in Leiden het archeologisch onderzoek naar een ondergronds gangenstelsel. Er is ook een aantal mensen verdwenen en gaandeweg komt Peter achter een stukje geschiedenis van Leiden dat nooit openbaar gemaakt had mogen worden. Kan Leiden deze nieuwe geschiedenis wel verwerken?

3. Het Isisgeheim, door Jeroen Windmeijer

Arianna is conservator in het Leidse Rijksmuseum van Oudheden en binnenkort is er een tentoonstelling over Egypte. Ze treft hiervoor de nodige voorbereiden, wanneer ze in het gouden beeldje van de godin Isis een geheim ontdekt. Samen met Thijs (haar collega) rolt ze van de ene gebeurtenis in de andere en uiteindelijk komen ze terecht in Oxford om het geheim te kunnen verklaren. Lukt het ze ook, of worden ze voor ze hun doel bereiken toch nog gedwarsboomd?

4. Op het randje van de eeuwigheid, door Randy Alcorn

Dit verhaal gaat over Nick Seagrave, die eigenlijk zijn zin in het leven heeft verloren. Zelfs zijn gezin kan hem niet meer boeien, nadat hij mensen die dichtbij hem stonden kwijt is geraakt. Op een bepaald moment lijkt hij door nog onbekende krachten in een andere wereld terecht te zijn gekomen. Deze wereld laat hem het verschil tussen de hemel en de hel ervaren en uiteindelijk wordt hij geconfronteerd met het goddelijke. Hij moet keuzes gaan maken, maar gaat hij voor het goed of het kwaad na al zijn ervaringen?

5. Het rode koord, door Ted Dekker en Rachelle Dekker

Wanneer het kwaad zich manifesteert op aarde, vlucht Grace samen met andere mensen uit haar kerk naar de bossen. Midden in het bos denkt iedereen veilig te zijn, want ze houden zich schuil in het rode koord dat hen bescherming biedt. De broer van Grace is niet meer zo overtuigd van het feit dat de wereld zo slecht is als de kerk hen doet geloven. De missie die volgt is voor Grace niet zonder gevaar.

6. Gewone genade, door William Kent Kruger

Het dertiende levensjaar van Frank Drum, een domineeszoon, is zwaar. Gedurende de zomer vinden er allerlei nare gebeurtenissen plaats, terwijl zijn vader de aandacht en uitleg van wat er gebeurt telkens weer terug naar God wil brengen. Op zijn 53e weet Frank nog steeds niet wat er die zomer allemaal speelde, maar wel heeft hij geleerd over de genade van God.

7. The Shack, door William Paul Young

Vier jaar nadat zijn dochter is ontvoerd en nooit meer teruggevonden is, krijgt Mack een berichtje van God. Klaarblijkelijk is het de bedoeling dat hij terug naar de verlaten hut in Oregon gaat, waar oorspronkelijk bewijs is gevonden dat ze daar vermoord is. Tegen beter weten in gaat Mack inderdaad naar de hut. Daar wordt hij geconfronteerd met vragen over het leven en God. Wat hij vervolgens meemaakt, verandert zijn leven compleet.

8. Dodelijk complot, door Randy Singer

De ouders van een ziek kind geloven niet in de moderne medische wetenschap, maar verkiezen hun vertrouwen in de Bijbel en dat God hun zoon zal genezen. Ze bidden erop los, maar dan bezwijkt de jongen toch aan zijn ziekte. De ouders worden aangeklaagd, omdat men vindt dat de jongen verwaarloosd is en dat dit bestraft moet worden. Charles (de advocaat) en Nikki (de voogd van de andere kinderen die nog leven) komen tijdens hun onderzoek achter zaken die ze liever niet hadden willen weten. Een complot is de enige mogelijke conclusie.

9. Zonder script, door Charles Martin

Katie is een beroemde actrice die snel afglijdt. Ze wil niet meer leven en zoekt naar een uitweg. Pastoor Capri wil haar het liefst redden, maar helpen lijkt bijna onmogelijk. Dan brengt hij Katie in contact met iemand die zijn eenzame bestaan op een eiland voor de kust van Florida verkiest boven een normaal leven in de gewone wereld. De vraag is of deze hulp nog op tijd komt voor Katie.

10. De bezoeking, door Frank Peretti

In het plaatsje Antioch gebeurt nooit iets, totdat zich allerlei verschijnselen manifesteren die alleen als bovennatuurlijk kunnen worden verklaard. De bewoners van Antioch geloven dat er sprake is van meerdere wonderen en dan klopt er ook nog een profeet aan die met een speciale boodschap van God komt. Dit trekt weer mensen van de media aan en die drukte is nu net iets waar Travis geen behoefte aan heeft. Wordt Travis uiteindelijk meegezogen in de wonderen die in Antioch plaatsvinden en verandert hij hierdoor van geloof? Of blijft hij bij zijn oude, vertrouwde standpunt?