Neem hier alle Divergent boeken en hun ideale volgorde om te lezen door

De Divergent boeken vallen in de categorie Young adult boeken en Veronica Roth heeft na de trilogie ook nog vier opvolgers geschreven, maar dan wel vanuit een ander perspectief dan de oorspronkelijke drie boeken waarmee het oorspronkelijke verhaal vorm kreeg.

De top 7 met Divergent boeken op volgorde – futuristische verhalen

Inwijding

Je start deze lijst met Divergent boeken op volgorde met Divergent 1, namelijk ‘Inwijding’. De stad Chicago is niet meer wat het vroeger was. En op haar zestiende moet Beatrice kiezen voor een van de vijf facties. Het is echter een keuze voor de rest van haar leven en het bepaalt hoe haar toekomst met haar familie eruit zal zien. Voor welke factie gaat Beatrice kiezen?

Opstand

De vijf facties staan niet meer op goede voet met elkaar en Beatrice moet weer een moeilijke keuze maken die gevolgen heeft voor haar familie, maar ook voor haar liefde voor Tobias. Soms is accepteren wie je in je diepste wezen bent het moeilijkste dat je in je leven zult doen.

Samensmelting

Het laatste deel van de Divergent boeken op volgorde is het derde boek van de trilogie. Hierin lees je de laatste stand van zaken over de vijf facties en over Beatrice. Hebben haar keuzes geleid tot het gewenste resultaat? En overleeft de liefde het de angst?

De overstapper

Na de Divergent trilogie zijn er vier novelles verschenen. ‘De overstapper’ is de eerste hiervan. In dit verhaal staat het leven van Tobias centraal. Hoe houdt hij zich staande in deze nieuwe wereld?

De aspirant

De tweede novelle na de drie Divergent boeken op volgorde is ‘De aspirant’. Het verhaal over het leven van Tobias gaat verder.

De zoon

‘De zoon’ is de derde novelle na de Divergent trilogie.

De verrader

De laatste novelle na de drie Divergent boeken op volgorde is ‘De verrader’. De vier novelles samen worden ook wel in een boek verkocht en dan is de titel ‘Het verhaal van Four’. In alle vier de boeken lees je het verhaal vanuit het perspectief van Tobias en niet vanuit de kant van Beatrice.

Afsluiting

Als je de Divergent boeken kunt waarderen, zijn er ook nog altijd de films die aan de hand van Veronica Roths boeken uitgebracht zijn. De hoofdrolspeelster wordt vertolkt door actrice Shailene Woodley en zij zet een zeer overtuigende Beatrice neer. Bij de boeken kun je je eigen fantasie echter iets meer de vrije loop laten.