Blader door de lijst met Artemis Fowl boeken (op volgorde)

Eoin Colfer is het brein achter de boeken over Artemis Fowl. Hij combineert technologische snufjes met criminele acties en soms komt de goedheid van de hoofdfiguur dan ineens weer boven water drijven. De boeken zijn spannend en je leest ze het liefst snel uit om erachter te komen of elk avontuur goed afloopt.

De top 8 met de beste Nederlandstalige Artemis Fowl boeken op volgorde

Artemis Fowl

In het eerste boek op deze lijst met Artemis Fowl boeken op volgorde ontdek je dat Artemis Fowl en zijn bodyguard Butler onafscheidbaar zijn. Dat is maar goed ook, want Artemis Fowl is een crimineel die technologisch zeer bekwaam is. Het lukt hem een bijzonder boek van elfjes te stelen, maar zij laten het hier niet bij zitten en proberen met de laatste computertechnologie tegen Artemis te vechten voor hun officier die ontvoerd is.

De Russische connectie

In ‘De Russische connectie’ speelt de ontvoerde officier uit boek een weer een rol. Zij wil namelijk de hulp van Artemis Fowl en Butler om zich te kunnen wapenen tegen de Kobolds. Artemis was echter net op weg naar Rusland om zijn vader te vinden. Kunnen ze de ene dienst ruilen voor de andere en alle doelen behalen?

De eeuwige code

De volgende titel in deze lijst met Artemis Fowl boeken op volgorde is ‘De eeuwige code’. Hierin heeft Artemis Fowl de Zie-Kubus (een futuristische computer) gebouwd die hij wil ruilen tegen goud. De koper is echter niet oprecht en dan blijkt Butler gewond te zijn geraakt tijdens de deal. Wat kan Holly Short nog betekenen in de strijd om de Zie-Kubus te vinden?

Het bedrog van Opal

Dat je als meester-crimineel nogal wat vijanden maakt, mag duidelijk zijn. Zo ook bij Artemis Fowl, maar die heeft een bodyguard die hem altijd beschermt. Butler kan het leven van Artemis redden, maar welke rol speelt Opal Koboi in dit hele verhaal en wat heeft Holly Short met alles te maken?

De verloren kolonie

Het vijfde boek in deze review met Artemis Fowl boeken op volgorde is ‘De verloren kolonie’. Artemis Fowl krijgt te maken met een geduchte tegenstander die niet weet dat er verschillende soorten elfjes zijn: goede en slechte. Hij moet voorkomen dat het slechte type de aarde van alle mensen wil ontdoen.

Artemis Fowl en de tijdparadox

In dit boek wordt Artemis Fowl geconfronteerd met zichzelf, maar dan wel terug in de tijd. Hij wil een medicijn in handen krijgen dat hij ooit zelf in zijn bezit heeft gehad en hiervoor gaat hij samen met Holly Short terug naar vroeger. Krijgt hij het medicijn inderdaad en kan hij hiermee zijn zieke moeder op tijd redden van de dood?

Artemis Fowl en het Atlantiscomplex

In het zevende boek in de serie Artemis Fowl boeken op volgorde lijkt Artemis niet meer op het criminele pad te zijn. Hij wil klimaatverandering tegengaan en is daarom – samen met een paar elfjes – in IJsland. Als Artemis het Atlantiscomplex onder de leden lijkt te hebben, wordt Holly Short ingeschakeld om een oplossing te vinden voordat het te laat is.

De laatste beschermer

In dit laatste boek is Opal Koboi terug van weggeweest. Hij wil de wereld overnemen en heeft daarom de macht over de broertjes van Artemis en de zus van Butler gekregen door de elfenkrijgers uit de dood terug te halen. Kunnen Artemis en Holly die macht teniet doen en de wereld redden?

Tot slot

De serie over Artemis Fowl is geschikt voor jonge lezers en de boeken behoren dan ook tot het Young Adult genre.