Alle Game Of Thrones boeken op volgorde – de hele serie

Zowel de boeken als de serie over the Game of Thrones zijn populair. Een groot aantal van de boeken is in het Nederlands vertaald en daarom krijg je hieronder een overzicht van de tien beste boeken over Game of Thrones, maar dan in het Nederlands.

De top 10 met de meest gelezen Game Of Thrones boeken op volgorde

Zwaarden tegen draken

De draken gooien weer eens roet in het eten tijdens het feest op de bruiloft van Daenerys en Quentyn en Barristan doen hun best om de rust weer terug te laten keren.

Oude vetes, nieuwe strijd

Het tweede boek in de lijst met Game Of Thrones boeken op volgorde is ‘Oude vetes, nieuwe strijd’ en de titel zegt alles over de voortdurende strijd tussen Daenerys en haar tegenstanders.

Staal en sneeuw

Robb Stark mist zijn zussen en weet dat Joffry een gevecht uit aan het lokken is door de manier waarop hij zijn gebied regeert. Kan hij zijn eigen rijk verdedigen en op zoek gaan naar zijn zussen om hen te redden?

Een feestmaal voor kraaien

In ‘Een feestmaal voor kraaien’ – boek vier in dit artikel met de Game Of Thrones boeken op volgorde – zijn er zowel in Koningslanding als in IJzerlanden zoveel veranderingen, dat het een kwestie van tijd is voor de hel losbarst en er nieuwe gevechten uitbreken. Iedereen wil de macht grijpen nu de gevestigde orde verdwenen is.

De strijd der koningen

Als koning Robert sterft, wil de koningin dat haar zoon zijn plek inneemt, maar dit zal niet zonder slag of stoot gaan. Daenerys hoopt dat ze op korte termijn terug naar Koningslanding kan reizen, maar dat doet ze pas als haar draakjes groot genoeg zijn.

Het spel der tronen

Boek zes in deze reeks Game Of Thrones boeken op volgorde gaat over de Starks van Winterfell en hoe Eddard helemaal niet de nieuwe Hand van de koning wil worden. Hij kan er echter niets tegen doen en dat betekent automatisch dat de familie gevangen zit in het spel van de koning.

Bloed en goud

Grauwreugd en zijn clan zijn weer eens aan het roven geslagen en deze keer is het gebied van Robb Stark aan de beurt. In Westeros probeert Tyrion weerstand te bieden tegen de macht van zijn zus.

Ridder van de zeven koninkrijken

Het volgende boek op deze lijst met Game Of Thrones boeken op volgorde is ‘Ridder van de zeven koninkrijken’. In dit boek gaat prins Aegon als Ei vermomd op pad met Ser Duncan om ervaring op te doen.

De hagenridder

‘De hagenridder’ is een prequel en dat betekent dat het verhaal zich afspeelt voor het eerste boek van Game of Thrones. Je volgt het begin van Ser Duncan die nog geen ridder is, maar dit wel graag wil.

De ijsdraak

Het laatste boek in deze review met Game Of Thrones boeken op volgorde laat de vriendschap tussen de ijsdraak en Adara zien. Kan de ijsdraak Adara en haar grondgebied beschermen als de vuurdraken ten tonele verschijnen?

Afsluiting

Mis je een boek in het Nederlands of lees je de Game of Thrones-boeken liever in zijn oorspronkelijke taal? Dan is het goed om te weten dat ze ook gewoon in het Engels te krijgen zijn.