Verken de reeks Assassin’s Creed boeken – in de correcte volgorde

Verschillende schrijvers hebben aan de Assassin’s Creed boeken gewerkt en de inhoud van de boeken is gebaseerd op het populaire en gelijknamige computerspel. Hierin vindt een constant gevecht plaats tussen het Assassin broederschap en de Tempeliers.

De top 10 met Assassin’s Creed boeken op volgorde – vol avontuur en fantasie

Conspiracies – het rainbow project

Het eerste boek in deze lijst met Assassin’s Creed boeken op volgorde is ‘Het rainbow project’ in de serie Conspiracies. Maxime onderzoekt hoe opa Eddie ooit betrokken is geweest bij infiltraties in de Tweede Wereldoorlog.

Conspiracies – die glocke

Eddie probeert een plek bij de Tempeliers te krijgen, zodat hij iets kan doen aan de atoombom die zij aan het maken zijn. Slaagt Eddie in zijn plan en ontdekt niemand dat hij undercover is?

Brahman – deel 3A

Het derde boek in deze lijst met Assassin’s Creed boeken op volgorde is ‘Brahman’. Als Jot iets computertechnisch ontdekt – zijn specialisme – zal dit zijn hele leven op zijn kop zetten.

The chain – deel 2A

Daniel is helemaal van de kaart als oude herinneringen weer naar boven komen waaruit blijkt dat hij de leider van zijn geliefde broederschap om het leven heeft gebracht. Hij zit nu in een spagaat tussen de Tempeliers en de orde van Assassin.

Renaissance

Het volgende boek in de lijst met Assassin’s Creed boeken op volgorde draait om Ezio Auditore. Hij wordt door zijn vader op pad gestuurd en tijdens deze tocht leert hij belangrijke figuren kennen die hem kunnen helpen. Een ding is zeker: moordenaar Ezio wil je liever aan jouw kant hebben.

Zonsondergang 2

Charlotte en Galina raken in gevecht, terwijl ze allebei voor hun eigen idealen gaan. Wie raakt er allemaal betrokken bij het gevecht en hoeveel mensen om de twee heen moeten er sterven voordat er een einde komt aan de strijd?

Aquilus 2

‘Aquilus 2’- de volgende titel op de lijst met Assassin’s Creed boeken op volgorde – gaat over de voorvader van Desmond en het voorwerp met speciale krachten dat Desmond in bezit wil krijgen.

Origins

Aya wil er alles aan doen om weerstand te kunnen bieden tegen het gevaar en daarom heeft ze een broederschap gesticht. Als Aya naar Rome vertrekt, wil ze een einde aan de macht van Julius Caesar maken.

Black flag

Het een na laaste boek in deze top 10 met de Assassin’s Creed boeken op volgorde is ‘Black flag’. Dat het leven van een piraat niet over rozen gaat, blijkt wel uit het verhaal over Edward Kenway.

Vuurproef 2

De Tempeliers zitten Charlotte op de hielen om te voorkomen dat ze voldoende krachten krijgt om deze te gebruiken. Maar welk geheim heeft Charlotte en zou dit verschil kunnen maken in de strijd die ze op het punt staat aan te gaan?

Kortom

In de boeken van Assassin’s creed wordt de huidige tijd fantastisch gecombineerd met geschiedkundige gebeurtenissen. Het maakt de verhalen geloofwaardig, terwijl je weet dat de boeken tot het genre ‘fantasy’ behoren. Wie van de game houdt, kan de boeken vaak ook waarderen.