Wat zijn de beste boeken en e-books met waargebeurde verhalen? Bijvoorbeeld over mishandeling, oorlog, moord, misbruik of een inspirerend levensverhaal? Lees verder voor de beste boeken met de meest bijzondere waargebeurde verhalen.


Snel overzicht: Deze waargebeurde boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste inspirerende overlevingsverhaalDe keuze – Edith Eger: Dit boek biedt een hartverscheurend verhaal over overleving, moed en veerkracht. Het verhaal van Edith Eger, die als tiener Auschwitz overleefde en moest dansen voor Mengele, is niet alleen ontroerend maar ook inspirerend. We vinden haar manier van vertellen diep ontroerend en zijn onder de indruk van de kracht van het menselijke geest. >> Check laagste prijs
Beste culturele geschiedenisSakura – Naoko Abe: We zijn gefascineerd door dit unieke verhaal over hoe een Engelsman de iconische Japanse kersenbloesem redde. Dit boek biedt een diepe duik in zowel de Japanse als de Engelse cultuur en geschiedenis. Het biedt een prachtige combinatie van historie en natuur. >> Check laagste prijs
Meest aangrijpende criminele achtergrondJudas – Astrid Holleeder: Dit boek heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen en dat is terecht. Astrid Holleeder onthult het aangrijpende verhaal van haar leven als de zus van een beruchte crimineel. We vinden dit boek niet alleen schokkend, maar ook moedig en verhelderend. >> Check laagste prijs

Ontdek de beste waargebeurde boeken

Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van waargebeurde verhalen hebben wij een lijst opgesteld van de tien beste waargebeurde boeken.

1. De keuze – Edith Eger

Dit aangrijpende boek vertelt het verhaal van Edith Eger, die in 1944 op 16-jarige leeftijd naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct vermoord en Edith moest voor Mengele dansen. Ze overleefden alles maar net en heeft haar ervaringen op zeer bijzondere wijze opgeschreven.

2. Sakura – Naoko Abe

Hoe een Engelsman de Japanse kersenbloesem redde.

3. Spotify – Jonas Leijonhufvud en Sven Carlsson

Er zijn tegenwoordig nog maar weinig muziekliefhebbers die niet gebruikmaken van Spotify. In dit boek, geschreven door twee onderzoeksjournalisten, beschrijft hoe een kleine start-up uitgroeide tot een ongekend succesvol streamingplatform.

4. Mocro maffia – Wouter Laumans

Neem een kijkje achter de schermen bij een nieuwe generatie zware criminelen. Van afpersing en straatroven tot wapenhandel en zelfs moord: ze doen er alles aan om geld en de eeuwige roem te bereiken.

5. Judas – Astrid Holleeder

Het is bijna onmogelijk om in de afgelopen jaren niet over dit boek gehoord te hebben. En dat is ook niet zo gek. Astrid Holleeder, de zus van befaamde crimineel Willem Holleeder, vertelt voor het eerst haar aangrijpende levensverhaal. Met alle gevolgen van dien.

6. Mijn leven in de hel – Sarah Forsyth en Tim Tate

Een gewoon Engels meisje werd gedwongen als prostituee te werken op de Amsterdamse Wallen.

7. Mijn moeders strijd – Murat Isik

Mijn moeders strijd is het verhaal van de moeder van Murat Isik, die een jarenlange emancipatiestrijd voerde. Ondanks de vele tegenslagen bleef ze volhouden, wat voor veel bewondering van de jonge Murat zorgde.

8. Oorlogskinderen – Coen Verbraak

Het verhaal van een generatie.

9. Rinkeldekink – Martine Bijl

Het verhaal van Martine Bijl, die in 2015 een ernstige hersenbloeding kreeg en hierna nooit meer dezelfde werd. Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die opgroeide met Martine Bijl of juist voor mensen die haar minder goed kende. Het is hartverscheurend en geestig tegelijk en geeft de lezer stof tot nadenken over het leven.

10. Alleen – Tim Voors

Tim Voors besloot een aantal jaren geleden zijn gezin voor 6 maanden achter te laten om de Pacific Crest Trail van Mexico naar Canada te voet af te leggen. Tijdens zijn reis doet hij ontdekking na ontdekking en leert hij een compleet nieuwe kant van zichzelf kennen. Hij neemt je mee op een rollercoaster aan emoties, die inspireert om zelf ook je dromen na te jagen.

Dit was onze top 10 met beste boeken die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Veel leesplezier.