Vind hier alle Millennium Trilogie boeken in de juiste volgorde

Stieg Larsson is een getalenteerd schrijver. Een deel van zijn boeken wordt ook als film uitgebracht en dat gebeurt niet met de minste acteurs (Daniel Craig, Mara Rooney, Christopher Plummer en Stelan Skarsgård). De boeken zijn ontzettend spannend om te lezen en er zit een verrassende wending in het verhaal.

De top 3 met de intrigerende Millennium trilogie boeken op volgorde

Mannen die vrouwen haten

In deel 1 in dit artikel met de Millennium trilogie boeken op volgorde maak je kennis met Mikael Blomkvist. Hij is journalist en uitgever van het Millennium magazine. Als Henrik Vanger hem inhuurt om zijn journalistieke talenten in te zetten om onderzoek te doen naar de verdwijning van Harriët Vanger, maakt hij gebruik van Lisbeth Salanders unieke gave als hacker.

De vrouw die met vuur speelde

Lisbeth Salander wordt er in deel 2 van de Millenium trilogie ingeluisd wanneer haar voogd dood gevonden wordt. Er zijn nog twee moorden en Mikael Blomkvist kan het niet laten om Lisbeth te redden, maar hiervoor moet ze wel eerst gevonden worden.

Gerechtigheid

Het laatste deel in deze review met de Millennium trilogie boeken op volgorde is ‘Gerechtigheid’. Lisbeth Salander ligt in het ziekenhuis, omdat er een aanslag op haar is gepleegd. Ze vertrouwt niemand meer en iedereen ziet haar als moordenaar. Natuurlijk kan Mikael Blomkvist het hier niet bij laten zitten, maar vertrouwt zij hem nog? En kan iets dat veel groter is dan Lisbeth een halt toegeroepen worden, zodat zij vrijuit gaat?

De Millenium trilogie

Als je de boeken niet los wilt liezen, is deze omnibus een echte aanrader.

Slot

Helaas is Stieg Larsson veel te vroeg overleden. Zijn Millennium boeken waren echter zo favoriet, dat zijn familie besloten heeft om David Lagercrantz in te huren om nog een aantal Millennium boeken te schrijven. Er is dus nog een Millennium trilogie verschenen, maar dus niet onder de naam Stieg Larsson.