Wat zijn de beste romantische thrillers? Wij hebben de beste aanraders in dit spannende & romantische genre voor je beoordeeld en geselecteerd. Lees verder voor de top 10…

De top 10 met de beste romantische thrillers

Of een thriller goed gecombineerd kan worden met romantiek? Jazeker! Onderstaande boekenlijst laat overduidelijk zien dat dit genre door veel lezers gewaardeerd wordt. De spanning zit namelijk niet alleen in het thriller element, maar ook in de liefdeskant van het verhaal.

Snel overzicht: Deze boeken over sportpsychologie raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste voor verwerkingsprocessenErfenis door Nora Roberts: Moeder en dochter werken samen om hun traumatische verleden te verwerken en proberen tegelijkertijd een dreigend gevaar voor te blijven. Lina en Adrian hebben te maken met een tumultueus leven, waarbij dreigbrieven en het verleden een constante rol spelen. We vinden dit boek vooral aangrijpend vanwege de diepgaande karakterontwikkeling en de spanning die het verhaal biedt. >> Check laagste prijs
Beste zomerse mysterieDe Spaanse belofte door Karen Swan: Een meeslepende zomerroman met een vleugje spanning. Charlotte Fairfax reist naar Madrid om als vermogensadviseur te werken en raakt verstrikt in mysteries rondom de erfgenaam Mateo Mendoza. De geheimen en intriges maken dit boek tot een pageturner die we niet weg konden leggen. >> Check laagste prijs
Beste onderzoeksverhaalThe Love Letter door Lucinda Riley: Joanna Haslam, een jonge journalist, gaat op zoek naar de geheimen van Sir James Harrison na zijn dood. We zijn geboeid door haar vasthoudendheid en nieuwsgierigheid, die haar soms in gevaarlijke situaties brengt. Dit boek is een spannende mix van onderzoeksjournalistiek en het ontdekken van diepe familiegeheimen. >> Check laagste prijs

1. Erfenis; een moeder en dochter moeten samen hun traumatische verleden verwerken en het gevaar voorblijven, door Nora Roberts

Moeder Lina en dochter Adrian ontvluchten hun huidige woonplek wanneer de vader van Adriaan haar daar bijna vermoordt. Ze vertrekken naar een andere staat en wonen vanaf dan bij de opa en oma van Adrian in. Ze heeft het hier goed naar haar zin en haar moeder bouwt een eigen bedrijf op waar ze trots op is. Zelf gaat ze wanneer ze ouder is dezelfde kant op als haar moeder, maar wanneer ze naar de grote stad verhuist, komen de dreigbrieven. Wanneer ze terug naar haar grootouders gaat om voor haar opa te zorgen, worden de brieven steeds dreigender. Is Adrian hier wel zo veilig als ze denkt?

2. De Spaanse belofte; een zomers mysterie vol romantiek en spanning, door Karen Swan

Charlotte Fairfax gaat als vermogensadviseur naar Madrid om de erfgenaam van een Spaanse finca te helpen. Ze verlaat Londen en verwacht binnen een week terug te zijn, want dan trouwt ze met haar verloofde. De erfgenaam – Mateo Mendoza – houdt echter een hoop verborgen voor Charlotte en zo belandt ze in een situatie die haar hele bestaan kan bedreigen. Zal haar huwelijk de week erna nog wel doorgaan?

3. The Love Letter; Keeping Secrets Is a Dangerous Game, door Lucinda Riley

Joanna Haslam is een enthousiaste journalist die naar Londen gestuurd wordt om verslag te doen van de begrafenis van Sir James Harrison. Deze 95-jarige man heeft zijn hele leven lang geheimen bewaard en nou dreigen deze geheimen ineens openbaar te worden. Joanna heeft echter aan het geheim (een liefdesbrief) geroken en wil niets liever dan het naadje van de kous weten. Hierbij werkt ze zichzelf echter in de problemen en de weerstand is dan ook veel groter dan ze had verwacht.

4. Wacht op mij, door Jennifer L. Armentrout

Cam weet alle vrouwen om zijn vinger te winden en hij zal jouw hart waarschijnlijk ook sneller doen kloppen. Hij is immers de perfecte man en minnaar. Avery twijfelt of ze Cam wel dicht in haar buurt wil hebben. Ze heeft nogal wat dingen uit het verleden te verwerken en daar past een nieuwe liefde niet bij. Lukt het haar om haar poot stijf te houden? Of is zij dan toch de volgende op het lijstje met vrouwen die onder de druk bezwijkt?

5. Van mij alleen, door Karen Rose

J. D. Fitzpatrick raakt als rechercheur betrokken bij het oplossen van diverse moorden die in de stad plaats hebben gevonden. De zielloze lichamen zijn flink toegetakeld en dat maakt het onderzoek er niet makkelijker op. Al gauw wordt het een persoonlijke aangelegenheid, waarbij lijkschouwer Lucy ineens het donkerbruine vermoeden krijgt dat zij ook wel eens op het lijstje met volgende slachtoffers van de moordenaar zou kunnen staan. Wordt de dader gepakt voordat Lucy de pineut is?

6. Als morgen niet bestaat; een moment verandert alles, door Jennifer L. Armentrout

Lena staat vol in het leven, totdat ze als enige van vier vrienden een auto-ongeluk overleeft. Deze gebeurtenis zorgt ervoor dat ze zich helemaal van alles en iedereen afzondert. ‘Als morgen niet bestaat’ is geschreven voor jongvolwassenen en het zet je aan het denken over de keuzes die je hebt en hoe je soms de fout in kunt gaan.

7. Visioen (deel 19 in de Eve Dallas-serie), door J. D. Robb

Wanneer er steeds vaker toegetakelde lichamen in New York opduiken, besluit Eve een medium in te schakelen om haar bij het onderzoek naar de dader te helpen. Het medium krijgt visioenen met bijzondere details die uiteindelijk zeer nauwkeurig blijken te kloppen. Wordt de dader gepakt voordat er weer een verminkt lichaam opduikt? Of blijft hij Eve en het medium telkens voor tijdens de zoektocht naar hem?

8. Dochter van Rome, door Tessa Afshar

Priscilla (de dochter van een Romeinse generaal) en Aquila (een onterfde Joodse immigrant) worden verliefd op elkaar en willen in het begin van het christendom een gemeenschap van gelovigen stichten. Door een gebeurtenis kloppen ze voor hulp aan bij rabbi Paulus. Gaat het samenwerken tussen alle partijen er vervolgens voor zorgen dat er verlossing komt? In dit verhaal van romantiek, historie en verraad kom je daar achter.

9. De laatste brief, van Rebecca Yarros

Ella zoekt via een brief contact met Beckett. Hij zat met haar broer in het leger en verrast haar door na zijn uitzending in haar bed and Breakfast te komen verblijven. Hij wil haar zogenaamd helpen, maar Ella vindt de spontane verschijning van Beckett eigenlijk helemaal niet zo fijn. Zij wil hem het liefst zo snel mogelijk weer weg hebben, maar intussen heeft Beckett haar kinderen flink ingepalmd. Loopt dit avontuur wel goed af en kan de liefde alles overwinnen? Je leest het in ‘De laatste brief’.

10. Ik wist het, door Chantal van Gastel

Wanneer Mia spontaan van baan wisselt, ontmoet ze niet alleen de man van haar dromen, maar komen ook plotsklaps allerlei geheimzinnige boodschappen bij haar terecht. Axel, een verslaggever die graag op jacht gaat naar een bijzonder verhaal, komt Mia op het spoor en hij gaat direct op onderzoek uit. De karakters zullen je in ‘Ik wist het’ helemaal inpakken en het wordt dan ook lastig om dit boek naast je neer te leggen. Neem het mee op vakantie en je reisgezelschap zal helaas niet veel aan je hebben.