Wat zijn de beste boeken voor mannen? Wellicht zoek je een goed boek als cadeau voor een man – of gewoon voor jezelf. Op deze pagina ontdek je welke boeken wij aanraden die je als man moet lezen, zoals goede thrillers voor mannen of juist een goed sportboek. Lees verder voor de beste lectuur voor mannen…

Een overzichtelijke lijst van de beste boeken voor mannen

Voor alle mannen die op zoek zijn naar nieuw leesvoer, is deze lijst met de beste boeken voor mannen een goede plek om te beginnen.

1. De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson

We beginnen deze lijst met een absolute bestseller. In De edele kunst van not giving a fuck vertelt Mark Manson je precies hoe je jouw leven meer naar eigen wens kan indelen. Doe alleen wat je wilt en doe vooral ook niet wat je niet wilt. Hoewel dit boek geschikt is voor iedereen, mag het ook zeker niet ontbreken op de lijst van beste boeken voor mannen.

2. Het NLP Doe-Boek – Rubin Alaie

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

Loop een gemiddeld ‘mindset-seminar’ binnen en je ziet nauwelijks mannen. Wel zie je 30 vrouwen van middelbare leeftijd en slechts 2 verdwaalde mannen. Persoonlijke ontwikkeling trekt mannen gewoon niet zo, omdat mannen daar te eigenwijs voor zijn. Ze willen zelf wel bepalen hoe ze communiceren en hoe ze hun doelen bereiken. Toch raden we dit NLP-boek aan voor mannen, omdat NLP iedere man aantrekkelijker en praktijkgerichter maakt. Dit NLP Doe-Boek verandert mannen nóg meer in echte doeners, in plaats van slappe kletsers. Aanrader dus!
Bestel dit leuke boek hier >>

3. Wraak – Wouter Laumans

Wouter Laumans heeft zich in 2019 gestort op het vervolg van Mocro Maffia. In zijn boek Wraak beschrijft hij het verhaal van de vele jonge jongens die snel geld willen verdienen, maar hiervoor vaak de hoogste prijs betalen.

4. F*CK-it list book – Jacob en Haver

Heel veel dingen die je vooral niet gedaan moet hebben!

5. Als Jan het kan… – Jan Heemskerk

Ben jij op zoek naar een boek dat je kan helpen afvallen? Maar heb je weinig vertrouwen in de talloze boeken over personal training en fitness? Dan is dit boek van Jan Heemskerk misschien iets voor jou. Het herkenbare en vrolijke verhaal van zijn reis naar een gezondere leefstijl is een echte aanrader voor elke man met hetzelfde doel.

6. Burgers en BBQ bites – Jord Althuizen

Dit boek van Jord Althuizen, die zichzelf een pyro-culinair avonturier noemt, staat boordevol met de lekkerste BBQ-recepten in USA-style.

7. Tom Dumoulin – Patrick Bernhart

Wielerlegende in wording.

8. F1 2018: de vijfde van Lewis – Olav Mol

De comeback van Max Verstappen.

9. De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Dit boek combineert psychologie, archeologie, biologie en economie om antwoord te geven op allerlei eeuwenoude vragen. Rutger Bregman beschrijft onze geschiedenis en werpt een blik op onze toekomst.

10. Shoe dog – Phil Knight

Shoe dog is het waargebeurde verhaal over de oprichting van wereldberoemd schoenenmerk Nike. Het is geschreven door de oprichter zelf en gaat in op al zijn hoogte- en dieptepunten.

Bonustip: De antwoorden op de grote vragen – Stephen Hawking

Dit meesterwerk, dat postuum is uitgebracht, bevat de laatste ideeën van Stephen Hawking op de grootste vragen over het universum die hem bezighielden. Het is een bijzonder eerbetoon aan een bijzonder persoon en valt dan ook absoluut aan te raden voor iedereen die geïnteresseerd is in zijn werk.