Wat zijn de beste fantasy-boeken? In deze aanrader-lijst vind je de meest spannende en beste fantasy-boeken voor jeugd en volwassenen. Lees verder…

Snel overzicht: Deze fantasy boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste wereldbouwIn de ban van de ring: De reisgenoten – J. R. R. Tolkien: Dit boek staat op nummer 1 in onze lijst, en dat is niet zonder reden. Het avontuur van de hobbit Frodo die de ring van Sauron moet vernietigen is alom bekend en geliefd. In dit eerste deel leert Frodo de immense kracht van de ring kennen. Het rijke universum, de diepgaande karakters en het prachtige verhaal maken dit tot een must-read voor elke fantasy-liefhebber. >> Check laagste prijs
Meest beklemmende verhaalHex – Thomas Olde Heuvelt: In dit verhaal wordt het dorpje Beek al eeuwenlang geterroriseerd door een heks. Olde Heuvelt schetst een beklemmend beeld van een dorp dat gevangen zit onder de schaduw van deze entiteit. Wanneer jongeren besluiten de heks bekend te maken bij de buitenwereld, volgen er gruwelijke gevolgen. We vonden de sfeer en spanning in dit boek bijzonder sterk en het verhaal blijft nog lang na het lezen nazinderen. >> Check laagste prijs
Beste karakterontwikkelingDe donkere toren: De scherpschutter – Stephen King: Stephen King, een meester in het schrijversvak, presenteert hier één van zijn grootste successen. Roland van Gilead is de hoofdpersoon in dit meeslepende epos, waarin hij jaagt op de man in het zwart. We waren bijzonder onder de indruk van de gelaagde personages en de uitgebreide wereld waarin het verhaal zich afspeelt. King’s verhalende vaardigheden komen hier volledig tot hun recht. >> Check laagste prijs

Top 10 beste fantasy boeken

Fantasy boeken nemen je mee in een wereld die de normale wereld overstijgt. Een wereld die veelal wordt bewoond door magische wezens, strenge heersers en angstaanjagende figuren. De beste fantasy auteurs zorgen ervoor dat de scheiding tussen droom en werkelijkheid vervaagt. In deze top 10 hebben we de beste fantasy boeken voor je verzameld.

1 In de ban van de ring: De reisgenoten – J. R. R. Tolkien

Op absolute nummer 1 in deze top 10 staat het avontuur van de hobbit Frodo die de ring van Sauron moet vernietigen: The Lord of the Rings. Dit is de Nederlandse uitgave van het eerste boek uit de trilogie waarin Frodo de kracht van de ring leert kennen.

2 Hex – Thomas Olde Heuvelt

In Hex wordt het dorpje Beek sinds de 17e eeuw in de greep gehouden door een heks. Wanneer een groep jongeren besluit het bestaan van de heks wereldkundig te maken, wordt het dorp en haar bewoners gestraft. Olde Heuvelt brengt de heks met de dichtgenaaide ogen en mond tot leven in dit tot de verbeelding sprekende verhaal.

3 De donkere toren: De scherpschutter – Stephen King

In een top 10 van de beste fantasy boeken kan de meester Stephen King natuurlijk niet ontbreken. Dit eerste deel van De donkere toren-reeks is één van de grootste successen van de auteur. Het verhaal draait om Roland van Gilead en zijn jacht op de man in het zwart. Een meesterlijke vertelling zoals alleen King dat kan.

4 The Witcher: De laatste wens – Andrzej Sapkowski

De verfilming van The Witcher op Netflix is ongekend populair, maar de boeken zijn eigenlijk veel beter. In dit eerste deel uit The Witcher-serie leren we de hekser Geralt kennen in zijn strijd tegen de monsters die het land in hun greep houden.

5 De hongerspelen – Suzanne Collins

Ook De Hongerspelen is onder het grote publiek bekend van de film: The Hunger Games. In het eerste deel van de serie leren we Katniss kennen die de plaats van haar zusje Prim inneemt bij de jaarlijkse hongerspelen. Dit is het begin van het gevecht van Katniss tegen het regime.

6 Noorderlicht-trilogie: Het gouden kompas – Philip Pullman

Pullman schreef de prachtige fantasy trilogie Noorderlicht waarin Lyra de hoofdrol speelt. Pullman weet de lezer mee te nemen in de zoektocht van Lyra naar haar verdwenen vriend Roger. De zoektocht blijkt slechts het begin van het avontuur.

7 Time Bender – Tijn Touber

Het recent verschenen boek Time Bender gaat over een jongen die erachter komt dat de mensheid een sleutelpositie heeft in een Galactische strijd. De Kosmische conflicten kunnen alleen opgelost worden als de mensheid actie onderneemt. Een meesterlijk verhaal.

8 Elfhame: De wrede prins – Holly Black

De wrede prins is het eerste deel uit de Elfhame-serie. We maken kennis met Jude, een jonge vrouw van menselijke afkomst die leeft in het elfenland Elfhame. Ze heeft het zwaar totdat ze in opdracht van de kroonprins een spionnentraining gaat volgen. Een fantasyverhaal waarin niets is wat het lijkt.

9 Crescent City: Het huis van aarde & bloed – Sarah J. Maas

Het huis van aarde & bloed speelt zich af in Crescent City, een stad vol magische wezens waarin Bryce als half mens en half Fae een goed leven leidt. Dit verandert wanneer Crescent City wordt opgeschrikt door een wrede moord.

10 Glazen troon – Sarah J. Maas

Van dezelfde schrijfster als de Crescent City-reeks kennen we de Glazen troon-serie. In dit eerste deel moet Celaene kiezen tussen de deelname aan een toernooi of een leven in de gevangenis. Al snel blijkt dat zij voor meer moet vechten dan haar vrijheid alleen.