Alle Reiziger boeken op volgorde – een praktisch overzicht

De Reiziger-boeken zijn oorspronkelijk door Diana Gabaldon in het Engels geschreven, maar hieronder krijg je de top 9 met Nederlandstalige boeken te zien. Van de boeken is ook een serie gemaakt – Outlander – en deze kunt je op Netflix kijken.

De top 9 met meeslepende Reiziger boeken op volgorde

De reiziger

Wat zou jij doen als je door het toeval in een andere tijd terechtkomt en daar de tweede liefde van je leven ontmoet? Het overkomt Claire Randall die tweehonderd jaar terug in de tijd gaat tijdens een reis met haar man. Die andere liefde is ook aantrekkelijk, maar Claire zal toch moeten kiezen.

Terugkeer naar Inverness

Het volgende boek in de serie Reiziger boeken op volgorde gaat verder met het leven van Claire, maar wel iets verder in de tijd, want nu heeft ze een dochter. Zodra deze dochter volwassen is, wil Claire eerlijk zijn over haar verleden. Kan ze weer terug in de tijd en de liefde opzoeken die ze zo heeft gemist?

De verre kust

In ‘De verre kust’ ontmoeten we Claire en haar Schotse liefde, maar hun leven loopt anders dan gepland en ze moeten aan boord van een boot om hun toekomst zeker te stellen.

Het vuur van de herfst

Boek vier op deze lijst Reiziger boeken op volgorde heeft een aparte wending, want Brianna – de dochter van Claire – besluit om bepaalde redenen (die we hier niet verklappen) dat ze ook naar het verleden wil reizen. Claire en haar Schot zitten nu echter in de Verenigde Staten. Kunnen de drie elkaar ergens ontmoeten?

Het vlammende kruis

Claire komt uit de toekomst en haar Schot uit het verleden. Dat betekent dat zij al van gebeurtenissen weet, waar hij nog geen kennis over heeft. Hoe beïnvloedt deze informatie het leven van de twee in de Verenigde Staten? En redt hun liefde het?

Sneeuw en as

Claire weet meer dan de mensen die ze nu om haar heen heeft, doordat ze uit de toekomst komt. De informatie die ze uit liefde met haar Jamie deelt, is op waarheid berust, maar dat betekent niet dat iedereen zomaar gelooft wat zij te zeggen heeft.

Een echo in de tijd

Het zevende boek in de reeks Reiziger boeken op volgorde brengt je naar de Amerikaanse Burgeroorlog en de strijd die vele levens heeft gekost. Jamie trekt ook ten strijde en Claire wil ervoor zorgen dat zijn leven gespaard blijft, zodat ze voor altijd samen kunnen blijven.

Met het bloed van mijn hart – boek I en boek II

Het is al duidelijk dat de boeken van Diana Gabaldon een unieke mix van historie en romantiek zijn. Dat er ook nog tijdreizen bijkomt, maakt het verhaal over Claire en haar twee liefdes nog spannender. In deel I van ‘Met het bloed van mijn hart’ komt Jamie er op een verschrikkelijke manier achter dat Claire niet meer de zijne is. Deel II gaat over de strijd op het slagveld en dat Jamie een zoon heeft die hij daar kan treffen.

Vertel het de bijen – boek I en boek II

In deel I en II van ‘Vertel het de bijen’ – het negende boek in de lijst met Reiziger boeken op volgorde – hebben zowel Claire en Jamie als Brianna (Claire’s dochter) en Roger (Brianna’s man) de Burgeroorlog overleefd. Er zijn echter andere problemen die roet in het eten kunnen gooien.

Afsluiting

De bovenstaande top 10 met Reiziger boeken op volgorde kun je ook maar het beste in de aangegeven rangorde lezen, want anders mis je delen van het verhaal en worden bepaalde gebeurtenissen moeilijker te plaatsen.