Bekijk alle Da Vinci Code boeken met Robert Langdon op volgorde

Dan Brown is de auteur die de boeken met symboolexpert Robert Langdon in de hoofdrol heeft geschreven. Hij schreef in totaal vijf boeken over de Da Vinci Code. Je vindt ze hieronder.

De top 5 met Da Vinci Code boeken op volgorde

Het Bernini mysterie

Wanneer een wetenschapper dood wordt gevonden en zijn lichaam met een symbool gemarkeerd is, wordt Robert Langdon gevraagd om zijn expertise te gebruiken om het raadsel op te lossen. Uiteindelijk blijkt de Illuminati – precies op het moment dat er een nieuwe paus gekozen gaat worden – van plan te zijn een aantal ontploffingen te laten plaatsvinden in het Vaticaan. Is Robert Langdon op tijd om de ontploffingen te stoppen? Dit is misschien wel – samen met de Da Vinci Code – het bekendste boek van Dan Brown en daarom terecht de nummer een in deze reeks met Da Vinci Code boeken op volgorde.

De Da Vinci code

Een dode man wordt midden in het Louvre gevonden. Zijn lichaam is aardig toegetakeld en het vreemdste hieraan is nog, dat Sophie Neveu zegt dat de man het zelf heeft gedaan. Hij blijkt haar opa te zijn en Robert Langdon gaat haar helpen om uit te zoeken waarom en door wie haar opa vermoord is en wat haar rol in het hele verhaal is. Zijn kennis over symbolen en de historie erachter komen hierbij goed van pas.

Het verloren symbool

In ‘Het verloren symbool’- boek drie in de lijst met Da Vinci Code boeken op volgorde – blijkt een vriend van Robert Langdon verdwenen te zijn. Er is opzet in het spel, want de dader wil de medewerking van Robert Langdon krijgen. De ontvoerder is echter niet veel goeds van plan. Hoe ver gaat Robert om zijn vriend levend en wel te redden uit de handen van de ontvoerder?

Inferno

Robert Langdon komt in ‘Inferno’ in Florence terecht, niet omdat hij daar vakantie gaat vieren, maar vanwege een geniale wetenschapper die het boek ‘Inferno’ – en alle implicaties uit het boek – niet kan loslaten. Ook in dit boek komt de persoonlijke expertise van Robert Langdon weer uitstekend tot zijn recht.

Oorsprong

In deze laatste titel in de top 5 met Da Vinci Code boeken op volgorde blijft het weer even spannend als in de eerst vier boeken. Robert Langdon wordt ook deze keer weer vergezeld van een mooie dame die hem in zijn onderzoek ondersteunt. De aanleiding voor het onderzoek is het kwijtraken van de bijzondere ontdekking van een toekomstkenner.

Kortom

De boeken over Robert Langdon hoef je niet per definitie in de volgorde van deze top 5 te lezen. Zodra je de eerste bladzijden gelezen hebt, zit je helemaal in het verhaal. Iedereen die iets met symbolen en thrillers heeft, zal de boeken van Dan Brown kunnen waarderen.