Wat zijn nou echt goede – en zelfs inspirerende boeken waar vrouwen van kunnen genieten? Wellicht zoek je een leuk boek voor jezelf of als cadeau aan een vrouw. In onze aanrader-lijst hebben we verschillende soorten boeken voor vrouwen verwerkt – en niet alleen feelgood-boeken. Zo vind je onder andere boeken over inspirerende en sterke vrouwen, maar ook romantische boeken. Lees verder voor onze aanrader-lijst met de mooiste, meest meeslepende vrouwen-boeken.

Ontdek de tien beste boeken voor vrouwen

Wij hebben een handig overzicht gemaakt van de top tien beste boeken voor vrouwen. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar thrillers, romans, drama en non-fictie. Neem gauw een kijkje!

Mijn leven in de wildernis – Miriam Lancewood

We beginnen met een prachtig, inspirerend non-fictie boek. Het is het verhaal van Miriam Lancewood, die van de rustige Achterhoek verhuisde naar de wildernis van Nieuw-Zeeland en hier van alles beleeft. Ze vertelt over de avonturen die ze meemaakt en wat ze hiervan leert. De grootste boodschap is dat het voor iedereen verfrissend kan zijn om de materiële wereld een beetje los te laten en te genieten van je omgeving. Dat is dan ook de reden dat Mijn leven in de wildernis deel uitmaakt van de top tien beste boeken voor vrouwen.

Gespleten –  Karin Slaughter

Vrijwel alle boeken van Karin Slaughter zijn favoriet onder zowel mannen als vrouwen. De meeslepende thrillers zijn echte page turners die een dagje op het strand zo voorbij laten gaan. Dit geldt absoluut ook voor Gespleten.

Lion – Saroo Brierley

Deze roman vertelt het verhaal van de geadopteerde Saroo, die op zoek gaat naar zijn biologische familie in India nadat hij deze op vijfjarige leeftijd kwijtraakte op het treinstation.

Boek voor mijn dochters – Rowan Coleman

In dit bijzondere boek staat Alzheimer centraal. In dit indrukwekkende boek lees je hoe het is om op 40-jarige leeftijd deze diagnose te krijgen.

Helemaal het einde – Lisette Jonkman

Als je even geen zin hebt in serieuze verhalen, is dit feel good-boek een echte aanrader. Laat je meeslepen in de fantastische humor en hopeloze romantiek, terwijl je ook nog geniet van spannende plot twists.

Eet als een expert – Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer en Jolien Klamer

Dit boek bestaat uit een goede combinatie van overheerlijke recepten, handige informatie en tips voor het verbeteren van je leefstijl. En dat allemaal wetenschappelijk onderbouwd.

Vijftig tinten grijs – E.L. James

Dit is een titel waar iedere vrouw wel eens van heeft gehoord. E.L. James heeft inmiddels al twee vervolgen geschreven, waarvan elk nog populairder is dan de voorganger. Twijfel dus niet langer! Want de slaapkamer is de enige plek op heel de wereld waar een man of vrouw de gelijkwaardigheid met zijn/haar partner even mag verbreken.

Doodsgeheim – Robert Bryndza

Spanning, sensatie en plot twists: dat is wat je van dit boek kunt verwachten.

Schilderslief – Simone van der Vlugt

Voor wie houdt van Amsterdam… en romantiek. Een meeslepende roman over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn.

Aan het einde van de wereld – Kristin Hannah

Een boek over verdriet, gemis en het achterlaten van je leven.

Gerelateerd: lees verder...