Wat zijn nou echt goede – en zelfs inspirerende boeken waar vrouwen van kunnen genieten? Wellicht zoek je een leuk boek voor jezelf of als cadeau aan een vrouw. In onze aanrader-lijst hebben we verschillende soorten boeken voor vrouwen verwerkt – en niet alleen feelgood-boeken. Zo vind je onder andere boeken over inspirerende en sterke vrouwen, maar ook romantische boeken. Lees verder voor onze aanrader-lijst met de mooiste, meest meeslepende vrouwen-boeken.

Ontdek de tien beste boeken voor vrouwen

Wij hebben een handig overzicht gemaakt van de top tien beste boeken voor vrouwen. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar thrillers, romans, drama en non-fictie. Neem gauw een kijkje!

1. Het NLP Praktijk Doe-Boek – Rubin Alaie

Het is je uiteraard wel bekend: Vrouwen houden nou eenmaal van psychologie en communicatie. Als er iets is waar je vrouwen een plezier mee doet, dan is dat een bundel met concrete, praktische trucs over hoe ze mensen kunnen beïnvloeden met verfijnde communicatie-kneepjes. Wil jij de ware communicatie-meesteres in een vrouw naar boven krijgen, geef haar dan dit NLP-boek vol met 129+ communicatie-trucs om iedereen onder de duim te krijgen, inclusief hun eigen vent.

Bestel dit leuke psychologische vrouwenboek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

2. Mijn leven in de wildernis – Miriam Lancewood

We vervolgen deze aanraderlijst voor vrouwen met een prachtig, inspirerend non-fictie boek. Het is het verhaal van Miriam Lancewood, die van de rustige Achterhoek verhuisde naar de wildernis van Nieuw-Zeeland en hier van alles beleeft. Ze vertelt over de avonturen die ze meemaakt en wat ze hiervan leert. De grootste boodschap is dat het voor iedereen verfrissend kan zijn om de materiële wereld een beetje los te laten en te genieten van je omgeving. Dat is dan ook de reden dat Mijn leven in de wildernis deel uitmaakt van de top tien beste boeken voor vrouwen.

Mijn leven in de wildernis >>

3. Gespleten –  Karin Slaughter

Vrijwel alle boeken van Karin Slaughter zijn favoriet onder zowel mannen als vrouwen. De meeslepende thrillers zijn echte page turners die een dagje op het strand zo voorbij laten gaan. Dit geldt absoluut ook voor Gespleten.

Gespleten >>

4. Project Powervrouw – Kelly Smit

In deze boekenlijst moeten we ook het allerbeste boek voor de ambitieuze vrouwen vermelden. Dit boek gaat over succes én het gaat op de spirituele tour met visualisaties en meditaties. Is dat niet te zweverig? Wij vinden van niet omdat dit boek je vanuit die meditatieve rust leert om ook succesvol te worden in alle gebieden van je leven. Extra tip van ons: het boek is voordeliger als je het via Kelly Smit zelf bestelt. Neem sowieso ook een kijkje op haar Instagram. Daar vind je een overzicht met Kelly’s belangrijkste werk.

Project Powervrouw >>

5. Helemaal het einde – Lisette Jonkman

Als je even geen zin hebt in serieuze verhalen, is dit feel good-boek een echte aanrader. Laat je meeslepen in de fantastische humor en hopeloze romantiek, terwijl je ook nog geniet van spannende plot twists.

Helemaal het einde >>

6. Eet als een expert – Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer en Jolien Klamer

Dit boek bestaat uit een goede combinatie van overheerlijke recepten, handige informatie en tips voor het verbeteren van je leefstijl. En dat allemaal wetenschappelijk onderbouwd.

Eet als een expert >>

7. Vijftig tinten grijs (en de vervolgen) – E.L. James

Dit is een titel waar iedere vrouw wel eens van heeft gehoord. E.L. James heeft inmiddels al twee vervolgen geschreven, waarvan elk nog populairder is dan de voorganger. Twijfel dus niet langer! Want de slaapkamer is de enige plek op heel de wereld waar een man of vrouw de gelijkwaardigheid met zijn/haar partner even mag verbreken – ten behoeve van gedomineerd worden en domineren.

Vijftig tinten vrij >>

8. Doodsgeheim – Robert Bryndza

Spanning, sensatie en plot twists: dat is wat je van dit boek kunt verwachten.

Erika Foster 6 – Doodsgeheim >>

9. Schilderslief – Simone van der Vlugt

Voor wie houdt van Amsterdam… en romantiek. Een meeslepende roman over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn.

Schilderslief >>

10. Aan het einde van de wereld – Kristin Hannah

Een boek over verdriet, gemis en het achterlaten van je leven.

Aan het einde van de wereld >>

Bonustip: Lion – Saroo Brierley

Deze roman vertelt het verhaal van de geadopteerde Saroo, die op zoek gaat naar zijn biologische familie in India nadat hij deze op vijfjarige leeftijd kwijtraakte op het treinstation.

Lion >>

Veel leesplezier!