Alle De hongerspelen boeken uit de trilogie op volgorde – dit zijn ze

De hongerspelen (of in het Engels: The Hunger Games) zijn geschreven door Suzanne Collins en later zijn de boeken ook verfilmd.

De top 3 met de spannende De hongerspelen boeken op volgorde

De hongerspelen

Noord-Amerika bestaat niet meer in de toekomst. Wat over is, heet Panem en dit is de plek waar Katniss, Prim en hun moeder wonen. Als de jaarlijkse Hongerspelen er weer aan zitten te komen, is Prim een van de verkozenen, maar dat laat Katniss niet gebeuren. Je ziet wat Katniss allemaal meemaakt en hoe ze moet vechten om te kunnen blijven leven. Een ding weet ze zeker: haar zusje had dit nooit aangekund. Maar kan Katniss het zelf wel aan?

Vlammen

In het tweede deel van de reeks De hongerspelen boeken op volgorde blijkt dat Katniss de Hongerspelen gewonnen heeft en dat ze als aanvoerder van een opstand gezien wordt, ondanks dat ze niet naar deze rol gesolliciteerd heeft. De leider van Panem wil echter dat Katniss de boel sust en dat er geen opstand komt. Katniss zit klem tussen haar hoofd en haar hart en vraagt zich af wat de beste keuze voor haar is.

Spotgaai

District 13 was voor Katniss tot nu toe onbekend, maar de rebellen hebben haar meegenomen naar deze plek om de dictator verder uit balans te brengen en een einde aan de jaarlijks terugkerende Hongerspelen te maken. De leider van Panem dreigt het leven van iedereen om wie ze geeft te nemen als Katniss haar plannen voortzet. Laat ze zich door het dreigement op andere ideeën brengen? Of zet ze haar plannen gewoon door?

Afsluiting

De hongerspelen boeken kun je het beste op volgorde lezen, want boek twee borduurt verder op boek een en boek drie snap je veel beter als je ook boek twee gelezen hebt.