Wat zijn de beste detective-boeken voor zowel volwassen als de jeugd? Wellicht heb je zin in een goede misdaad-thriller, dus neem zeker een kijkje in onze lijst met beste detectives. Lees verder…

Snel overzicht: Deze detective-boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste vervolg in een reeks:Laatste weduwe – Karin Slaughter: We zijn onder de indruk van dit boek vanwege de diepe betrokkenheid bij de Georgia-reeks. Hoewel het deel uitmaakt van een serie, kan dit boek op zichzelf worden gelezen, wat wij als zeer positief ervaren. Het neemt je mee op een spannende reis vanuit het perspectief van verschillende personages. >> Check laagste prijs
Klassieke keuze:Moord in de Oriënt-Expres – Agatha Christie: Volgens ons is dit een must-read voor elke detective-liefhebber. Christie’s vakmanschap schittert echt in dit werk en we beschouwen het als een van haar beste verhalen. Het is een tijdloos mysterie dat elke detective-liefhebber zeker zou moeten lezen. >> Check laagste prijs
Beste modern mysterie:Oorsprong – Dan Brown: We waarderen hoe Dan Brown zijn personage Robert Langdon tot leven brengt in dit boek. Met mysterieuze gebeurtenissen en puzzels is dit een moderne thriller die zeker de moeite waard is. Fans van The Da Vinci Code zullen dit zeker waarderen, net zoals wij dat deden. >> Check laagste prijs

Ontdek de beste Nederlandstalige detective-boeken

Benieuwd naar de beste Nederlandstalige detective-boeken? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. In hechtenis – Nicci French

Nicci French is een pseudoniem voor schrijverspaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen al vele geprezen boeken hebben geschreven. Ook In hechtenis is weer een waar meesterwerk waar je je heerlijk door kunt laten meeslepen.

2. Laatste weduwe – Karin Slaughter

Dit is het zoveelste succesvolle vervolg op de Georgia-reeks, waarin je vanuit het perspectief van verschillende personages wordt meegenomen in verschrikkelijke taferelen. Ondanks het feit dat deze thriller deel uitmaakt van een boekenreeks, staat het dankzij de slimme terugblikken wel op zichzelf. Je hoeft dus niet per se  de zes voorgangers te lezen.

3. Moord in de Oriënt-Expres – Agatha Christie

Agatha Christie is een absolute favoriet onder liefhebbers van detectives en dit zal ook na Moord in de Oriënt-Expres niet minder worden.

4. Oorsprong – Dan Brown

Deze thriller van de schrijver van onder andere The Da Vinci Code en Angels and Demons neemt je mee in het leven van Robert Langdon, een hoogleraar die betrokken raakt bij een serie mysterieuze gebeurtenissen.

5. Donker water – Robert Bryndza

Deze derde thriller in de serie over inspecteur Erika Foster is een ware page turner.

6. Niemand komt je redden – Alex Marwood

Hoewel Alex Marwood misschien nog niet heel bekend is onder het Nederlandse publiek, is deze geweldige thriller absoluut geen slechte plek om te beginnen.

7. Iene miene mutte – M.J. Arlidge

Iene miene mutte is het eerste boek in de serie over de volhardende inspecteur Helen Grace. Deze thriller vertelt het verhaal van angstaanjagende ontvoeringen, waarbij de slachtoffers uiteindelijk voor een verschrikkelijke keuze worden gesteld: doden of gedood worden.

8. Het duistere meer – Sarah Bailey

Met deze populaire detective heeft Sarah Bailey een onevenaarbaar debuut gemaakt in de wereld van de thrillers. Het duistere meer heeft alles wat je verwacht van een goed boek: spanning, een goed plot en interessante personages. En als dit boek je aanspreekt, hoef je niet lang te wachten op het vervolg. Halverwege 2020 komt namelijk het tweede deel, In de donkere nacht,uit.

9. Soms komt niet thuis wat vertrokken is – Govaarts & De Groot

Dit formidabele boek maakt deel uit van de reeks: De Scalda Moorden. Ook dit verhaal is weer een juweeltje: op meesterlijke wijze wisten deze twee auteurs ons aan het denken te zetten in dit boek. Wie is de dader… Hoe is het slachtoffer om het leven gekomen… Dit is goed entertainment!

10. Labyrint – Ester Verhoef

Dit populaire boek is een van de beste detective-boeken die je momenteel kunt vinden en bestaat uit maar liefst dertien spannende verhalen.

Bonustip: Glazen vleugels – Katrine Engberg

Het laatste boek waar we je hier op willen wijzen is dat van Katrine Engberg. Glazen vleugels volgt de avonturen van rechercheur Jeppe Korner, die zich in Kopenhagen bezighoudt met het oplossen van de meest lugubere moordzaken.